Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzieciaczkowo

do mam po sn z położną i bez

Polecane posty

dziewczyny krótko, warto czy nie? macie porównanie, mi nie udało się samej i mnie pocieli, ale myślę, że może gdybym nie była pozostawiona sama sobie to wszystko inaczej by się potoczyło..za chwilę kolejny i chciałabym spróbowac sama, ale może warto wynająć pomoc? mam mieszane uczucia, wolałabym wydać tą kasę na dzieciaki a nie swoje fanaberie;)

Ja pierwsze dziecko ur z okropna polozna z Medikoru ( okolo50 , blondyna , wypilegnowana od stop do glow, chyba za te pieniadze ktore dostawala od pacjentek) porod byl taki sobie bo gdyby byla kompetentna moglaby mi troche ulzyc w bolu a tak to bylo 5h gonitwy dookola lazka porodowego. Podczas gdy szanowna polozna siedziala i pila herbatke ogladajac gazetke i rzucajac do mnie teksty w style -Pani krzyki nei robia na mnie zadnego wrazenia :P na szczescie nie pozostawalam jej dluzna. :) Gdy mialam, 2 x rodzic to chcialam sobie zalatwic polozna z Limanowej ale jak mi zspiewala 700zl za porod to mi sie odechcilao. Spodziewalam sie rzezni tak jak przy pierwszym a wyszlo super bo polozna z sadckiego szpitala polozniczego byla przesuper ale przede wszytskim kompetentna i wiedziala co robic zeby nie trwalo to wiecznosci no i zebym nie wyla z bolu. Dostalam oxy o 8 rano o 11 zaczelo sie cos dziac ale NIC nie bolaao , gdy mi powiedziala, ze jest rozwarcie na 7cm to jej nie uweirzylam bo nic nie bolao. Tkaie konkretne bole zaczely sie o 12.45 i trwaly tylko 15min o 13 urodzilam. Powiem Ci tez jedna rzecz , minaowicie ze trzeba sluchac polznej i tego co do Ciebie mwoi i stosowac sie do jej rad a bedzie wsystko ok.

Jeszce sobie przypominalam ,z e przy 2 porodzie usnelam sobie na jakies 40min. Bylo super. Zaznaczam, ze nie mialam znieczulenia.

Gość małgorzatttaaaaa._
Rodziłam w Krakowie bez swojej położnej i miałam szczęscie bo trafiłam na bardzo fajną babeczkę heh

to może w takim razie te moje doświadczenia z położna, a raczej jej brakiem przy porodzie (mam na mysli taką co miała akurat dyżur) należą do rzadkości, rodze w innym szpitalu, podobno podejście mają niezłe przy 1 w ciągu 21h była u mnie przelotem kilka razy, tylko zaglądała czy jest jakiś postęp, nic nie podpowiadała, nie pomagała, rozumiem, że miała też inne pacjentki, ale czy tak jest w standardzie, w każdym szpitalu?:( przepraszam,przyniosła stołek, żebym na siedząco parła, bo pomaga podobno;) bóle parte trwały ponad 3h, powiedzial mężowi,że jak bedzie widział "tyle i tyle" główki już, to ma ją zawołać

autorko, brak slow na zachowanie poloznej o ktorewj piszesz :P Az sie dziwie ze nie zareagowalas. Moja przy 2 byla u mnie caly czas , non stop przykladala czujnik tetna + bylam przypieta do ktg przez 3/4 porodu ale mnie to nie przeszkadzalo. Do tego byl prysznic i pilka wszytsko to bardzo pomaga i przyspiesza porod.

Gość ajdshsjshdh
ja rodziłam bez położnej ogólnie to nie siedziała przy mnie tylko sobie gdzieś chodziła jak zaczęły mi się bóle krzyżowe :O to lekarce zwróciła uwagę że może by dać coś przeciwbólowego i dostałam :P potem spałam między skurczami aż do partych a ona od czasu do czasu zaglądała jak się czuję jak się zaczęły parte to były 2 położne i lekarka główna położna starała się chronić krocze nie nacięła mogła się bardziej przyłożyć :P no ale nie wyszło i lekko pękłam - lepsze to niż nacięcie :) dziecko 4 kg zależy jak trafisz

Gość to i ja cosik powiem
Jak masz sprawdzoną - poleconą położną, to jak najbardziej się decyduj. Ja mam za sobą 2 porody, za kilka tygodni czeka mnie 3. pierwszy skończył się cc, bo nikt mnie odpowiednio nie poprowadził. Drugi, no może nie poezja, bo tochę bolało, ale ogólnie zero stresu o dziecko, a przy pierwszym zanikł puls i było dość groźnie w pewnej chwili, dopiero interwencja męża doprowadziła do tego, że się mną zajęli i zapadła decyzja o cięciu. A drugi poród - położna cały czas przy mnie, trzymała za rękę, prowadzała po schodach, mobilizowała do ruszania się, od 2 fazy był też lekarz - bo opłaciłam i jego. Ogólnie pozytywne wspomnienia, poród 6 godzin. Nie narzekam. Przy obu miałam zzo. teraz tez biorę.

Gość zonaKraka
Też rodziłam w Krakowie, po pierwszym porodzie, przedwczesnym i z komplikacjami, bardzo się bałam, położną miałam taką że ją powinni zwolnić po tym wszystkim... Ale przy drugim porodzie, w dużo lepszym szpitalu, położną miałam taką że chyba za żadne pieniądze bym lepszej nie dostała :) Fakt że poród ekspresowy i bez komplikacji, ale jej postawa dużo pomogła... Jakbym ją opłaciła, a ona byłaby w tym czasie przy innym porodzie, albo ja trafiłabym do innego szpitala, byłabym 500 zł. do tyłu...

ech jagoda bo ja nie chcialam przeszkadzac zapracowanym ludziom;) nie no pierdola jestem, myslalam, ze tak ma byc:( w ogóle bylo dziwnie, poprosilam o znieczulenie po kilku godzinach, to znioslo bol o jakies 10% wg mnie, nie wiem czy zle zalozone, czy jestem w procencie na które nie dziala,anestezjolog przychodzi 3 razy w cigu 2h i cay czas co tam mi robil, ale chyba cos bylo na rzeczy bo kasy nie wzieli za to, a wtedy placilo sie wszystko nie tak, rozumiem, ze trzeba motywowac rodzaca, ale teksty "'rodzi to rodzi i urodzic nie moze'' ''rusz sie dziewczyno bo ci beda wyciagac dzieciaka proznociagiem albo kleszczamii bedzie twoja wina jak uszkodza''...to tylko przyklady