Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12672

co to za kolor wlosów?

Polecane posty

Gość ada12672

witam. od zawsze miałam czarne włosy (granatowa czerń), jakis czas temu rozjasnilam nieco wlosy i bezowocnie poszukuję farby w odcieniu chlodnego, ciemnego popielatego brazu.. niestety farby nie wychodzą takie jak na opakowaniu... nawet 3 wizyty u roznych fryzjerow i tak nie przyniosly efektu. chodzi mi o uzyskanie takiego koloru: http://ikf.styl.fm/fryzury-dlugie/damskie/fryzura1407801.htm http://ikf.styl.fm/fryzury-dlugie/damskie/fryzura1407800.htm czy któras z Was moze otrzymala taki kolor? kupiłam farbę: Natural and Easy kasztanowy średni brąz, i Loreal Recital Preference wyrafinowany kasztan. Na opakowaniu kolory sa śliczne ale nijak się mają do kasztanu, boję się ze jednak wyjda pod rudawe.. Proszę o porady, Pozdrawiam!

Gość Marta158962
Użyłaś może już ten z loreala? Jak wyszedł? Jakie miałaś wyjściowe włosy?

Aby uzyskać wymarzony kokor przy tak ciemnych włosach trzeba uzbroić się w cierpliwość Używane przez Panią farby są produktami drogeryjnym a więc zawierają metale ciężkie które oblepiając włos nie pozwalają następnym preparatom wniknąć w struktoruę. Żeby efekt był zadawalający to przede wszystkim trzeba udać się do fryzjera po profesjonalną farbę - ciemne chłodne brązy to np. Loreal Prof. majirel odcienie : 3.1 ( bardzo ciemny popielaty brąz ), 4.1 ( średni popielaty brąz ), 5.1 ( popielaty jasny brąz ) i odpowiedni do struktury włosa oxydant. Musi Pani wziąść również pod uwagę że kolor granatowy jest silniejszym odcieniem niż popiel więc bez kilku koloryzacji się nie obejdzie.

zakupione przez Panią farby mają zupełnie inne pigmenty kolorowe niż te które chce Pani uzyskać. Kasztany to są pigmentacje przełamane czerwienią!odradzamy nakładanie ich na odcień granatowy, bo wyjdą rudości przełamane granatem, ponieważ obecny odcień na głowie jest mocniejszy to kasztan zabarwi włosy na odrostach i na przełamach jaśniejszych pigmentów włosów. Najlepiej by uzyskać kolor jak w dodanych linkach powinna Pani zrobić bezinwazyjną dla włosa kąpiel rozjaśniającą i położyć ktoryś z odcieni wcześniej wspominanych. Również można kolor włosa spopielić używając kosmetyków pielęgnacyjnych z niebieską poswitą np Loreal Expert Silver.

Gość talalalaallala
Ja wiem, że temat był poruszony dość dawno, ale poruszyła mnie odpowiedź fryzjera "profesjonalisty", który sugeruje się nazwą farby a nie numeracją... Wyrafinowany kasztan to kolor 4.01... gdzie tu czerwony pigment???

Gość gośćcnvhcddh
Joanna naturia mrozny braz Ja mam takie jak ta na drugim zdj i to jest ta farba.