Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona.

tabletka escapelle

Polecane posty

Gość zmartwiona.

Witam! Mam nadzieję, że znajdę tu doświadczone osoby, które podzielą się swoimi doświadczeniami i pomogą mi w odpowiedzi na pytania... Mianowicie, dokładnie 2 tygodnie temu kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia, byłam pod wpływem alkoholu... po ok 59 godzinach (czyli bardzo długo! ;/) zażyłam tabletkę escapelle. Po 5 dniach pojawiła się miesiączka, zaznaczam, iż była to normalna @ a nie zwykłe krwawienie jako skutek uboczny po tabletce! Niestety 'oliwy do ognia' dokłada fakt, że mam bardzo nieregularne cykle i tak naprawdę nie jestem w stanie wyliczyć sobie dni płodnych itd Zastanawiam się kiedy zrobić test, aby był najbardziej wiarygodny, myślę nad jutrem... aczkolwiek bardzo się boję, ponieważ jestem w trakcie matur... Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi, które będą w stanie jakoś mi pomóc, a nie zdenerwować! :)

Gość ale skoro dostałaś
okres, to po co ten test? :o

Gość babusiajagusia
Rozumiem,że po 5 dniach po stosunku dostałaś okres tak?

"zaznaczam, iż była to normalna @ a nie zwykłe krwawienie jako skutek uboczny po tabletce!" Skąd to wiesz?

Gość zmartwiona.
babusiajagusia nie po stosunku, tylko po zażyciu tabletki... czyli po stosunku tydzień.

Gość babusiajagusia
Nie jesteś w ciąży to Ci mogę zagwarantować

Gość zmartwiona.
Perwersja ponieważ wyglądalo to na normalną @, która właściwie dopiero dzisiaj się skończyła, czyli trwała 5 pełnych dni. chodzi mi o to, że krwawienie przebiegało tak jak zazwyczaj przy miesiączce (o ile już w ogóle ją dostaję)

Gość zmartwiona.
babusiajagusia jakies argumenty? moge wierzyć na słowo, aczkolwiek moje obawy nadal wystepują i dla pewności wolę zrobić test, tylko nie wiem kiedy najlepiej jest go wykonać.

A skąd wiesz, że krwawienie po escapelle nie "wygląda" tak samo jak miesiączka. Według mnie to było krwawienie po tabletce, a nie miesiączka. Test jest wiarygodny po dwóch tygodniach od stosunku, dla pewności można powtórzyć po kolejnym tygodniu albo od razu test z krwi.

Gość zmartwiona.
najlepiej byłoby gdybym zrobiła test jutro lub w niedzielę... troche się boję, ponieważ jak już wspomniałam byłam pod wpływem alkoholu (zakończenie liceum) i jeśli bylabym w ciąży to czy to ma duże znaczenie? zaznaczam, że od tamtego momentu nie sięgnęłam nawet po kroplę alkoholu i nie paliłam papierosów!!

Nawaliła się jak osioł, poszła z facetem do łóżka i pyta czy alkohol ma duże znaczenie.. eh.. To początek jeśli już. Raczej nie ma żadnego znaczenia, ale następnym razem uważaj. aaa.. jeszcze jedno; na test odczekaj lepiej jeszcze z tydzień, a co do tabletki.. znam kobietę, która zażyła tabletkę i kolejnę 3 miesiączki miała normalnie. A dokładnie to były krwawienia w okresie ciąży. Następnie poroniła. Także miesiączka nie mówi za wiele. Leć za tydzień po test. Będzie wtedy dokładny w 99,9% Pozdrawiam

Gość zmartwiona.
wiem, że to wszystko źle wygląda i mogłam przewidzieć konsekwencje swojego zachowania, ale teraz juz czasu nie cofnę!! a nauczkę na przyszlość mam ogromną i uwierz mi, że NIGDY nie dopuszczę juz do takiej sytuacji, poniewaz tyle stresu ile przezylam po tej zaledwie chwili przyjemności, nie da sie opisac! ehh, faktycznie odczekam jeszcze tydzień, mam przed sobą jeden egzamin, więc wolę się już bardziej nie denerwować...