Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blehblehblah

nocnikowanie, po raz 100000

Polecane posty

Gość blehblehblah

dziewczyny potrzebuje złotego środka, czyli jak przygotować dziecko psychicznie (póki co nie zgłasza sama potrzeb fizjologicznych) jak się w ogóle do tego zabrać?? pytanie do mam które mają to za sobą i mają sprawdzone sposoby.

Gość zla na wszystko
wloz zabawke do nocnika i zacznij bajeczki ze trzeba ja zatopic. kiedys tak robilam przy synku i szybko to polubil a na zabawke sikal pare razy bo potem ujz nie potrzebowal :)

Gość blehblehblah
a jak trafić z tym załatwianiem się, córka siada na nocnik mówi siii ale nic nie robi, skąd mam wiedzieć kiedy jej się chce skoro nie widać tego po niej? przecież nie posadze jej na nocnik na cały dzień i będę obserwować:/

Gość blehblehblah
a jak trafić z tym załatwianiem się, córka siada na nocnik mówi siii ale nic nie robi, skąd mam wiedzieć kiedy jej się chce skoro nie widać tego po niej? przecież nie posadze jej na nocnik na cały dzień i będę obserwować:/

Gość do autorki..........
ile ma dziecko?ja odpieluchowalam dziecko w 5 dni:)

Gość Błagam Cię !
Sikałaś na zabawki synka na jego oczach ? :o

Gość Taka jedna Ola
Błagam Cię !- nie sikała tylko kazała dziecku sikać na swoje zabawki- ale w sumie to na jedno wychodzi.... :o

Gość PUDELSSSSS
A ile ma córka? Stary spsób, uczysz wtedy kiedy jest ciepło. Zakladasz same majtki, co pół godziny sadzasz na nocnik. Jak się posika to będzie czuła i wtedy posadźją na nocnik i powiedz, że tam trzeba nasikać. Po kilku dniach załapie, wiadomo posikiwać będzie jeszcze ale to jest najlepszy sposób.

ja duzo na ten temat gadalam, a ze moj mlody mowil od danwa ze on nie jest dziecko tylko duzy chlopak to mowilam ze tak jak duzi chlopcy robia siku na nocnik i mowilam kto robi siku na nocnik (jacys tam jego koledzy) i tak gadalismy sobie bez stresu az pewnego pieknego dnia moje dziecko (a mail 2 lata wtedy) przyszlo do mnie i moiw: mama ja chce siku. zdjeclam pieluche, maly sie wysikal i to byla jego ostatnia pielucha w zyciu :)

Gość blehblehblah
córka ma 22 miesiące:/ wiem że późno, zawsze miałam stracha jak to zrobić najlepiej pudels moja mama też taki sposób mi poradziła, spróbuje, mam nadzieję że się uda w miarę szybko i bezstresowo

u mnie to sie nie sprawdzilo z tym sadzaniem niestety.. a probowalam, zalozylam majteczki i wtedy jak maly chcial sikac to zaczynal plakac, ja z nockiem mu podtykalam pod siusiaka a on uciekal ode mnie sikajac naokolo. majtki do przebrania, dywan do prania, ja cala mokra, dzieciak do kapieli a o siadaniu to nie bylo nawet mowy :)

Gość aksamitka na wiosne
wcale nie pozno, ja swoja odpieluchowalam jak miala prawie 2,5 roku, zajelo mi to w sumie 3 dni, potem zdarzyly sie ze3-4 wpadki na spacerze i tyle....po 3 tygodniach od dziennego odpieluchowania sciagnelam pieluszke zakladana na noc...i juz nie pamietam co to pieluszki:D

Gość marika...
ja wlasnie w temacie, jestesmy juz bez pieluch od miesiaca, syn ma dwa lata. po prostu ja sciagnelam i zalozylam majtki i pytalam czesto, czy chce siusiu. posikal sie kila razy oczywiscie i zalapal. wczesniej probowalam z pytaniem czy chce siusi jak nosil jeszcze pieluche, ale u nas lepiej podzialalo pozbycie sie pieluchy. synek kilka razy sie posikal, ale ogolnie zalapal i wola. czasami jeszcze popusci (trzyma do ostatniej chwili), ale kupe tylko i wylacznie robi do kibelka/nocnika. robi tez siku taj 'jak tata' jak jestesmy gdzies poza domem, w restuaracji czy u znajomych, bo na obcych kibelkach nie chce siadac.