Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kk44343

po tabletki do ginekologa

Polecane posty

Gość kk44343

Cześć dziewczyny :) chciałabym umówić się na prywatną wizytę do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne i mam pytanie, czy za każdym razem gdy będę potrzebowała receptę będę musiała się umawiać na wizytę i płacić? Czy możliwe jest wypisanie np 2 opakowań od razu? Pozdrawiam :)

Gość biedronka2323
Hej:) o ile sie nie myle to moze ci wypisac do trzech opakowan podczas jednej wizyty a pozniej moze ci wystawic zaswiadczenie do lekarza rodzinnego, ze bierzesz dane tabletki i rodzinny bedzie ci wypisal. Chyba, ze bierzesz pierwszy raz tableli to pewnie przepisze ci jedno opakowanie, zeby sprawdzic jak sie po nich czujesz. Mozesz tez trafic na takiego ginekologa, ktory bedzie chcial, zebys przychodzila co miesiac, bo bedzie chcial na tobie zarobic. Powodzenia zycze :)

Gość zalezy gdzie mieszkasz
w UK tabletki moza kupic kazda 13-latka po konsultacj z farmaceuta. w polsce niestety tak jest skonstuowany system, ze musisz chodzic na rozkraczanki do ginekologa co pare miesiecy zeby dostac tabsy. u nas ginekolog to jest specjalista i chodzi sie do niego gdy ma sie problemy.

"w polsce niestety tak jest skonstuowany system, ze musisz chodzic na rozkraczanki do ginekologa co pare miesiecy zeby dostac tabsy." Na szczęście tak jest. Inaczej do ginekologa zgłosiłaby się może przy pierwszej ciąży albo gdyby zdarzyło się coś naprawdę poważnego. I to naprawdę świetnie, że 13-latki biorą tabletki antykoncepcyjne. Przegląd stomatologiczny też robi Wam farmaceuta? A zęby leczy GP? Autorko większość prywatnych gabinetów ginekologicznych ma w swojej ofercie coś takiego jak samo wypisanie recepty, płacisz za to, ale dużo mniej niż za normalną wizytę. I co pół roku należy się zgłaszać na badanie. Pamiętaj też o samokontroli piersi.

"w UK " "w polsce" I pamiętaj, że Polska pisze się z dużej litery. 🖐️

oj bredzisz perwersja i nie widzsz jak to cie caly system omamia. cale to lobby lekarsko farmaceutyczne stworzylo taki system zeby kobiety lataly do ginekologa po tabsy. bo placa za wizyte kilka razy w roku. 99% (oczywiscie zgaduje) zdrowych kobiet w polsce profilaktycznie odwiedza tylko ginekologa - dla nich to taki lekarz 'pierwszego kontaktu' tak sie sklada, ze wiecej kobiet umiera na raka pluc czy jelita grubego niz na raka chorob kobiecych. ale ty masz klapeczki na oczach i tego po prostu nie ogarniasz. rzad kaze ludziom teraz pracowac do 67 roku zycia i co?? polaczki grzecznie i potulnie siedza w domkach (albo przed komupterkami). ja wiem, ze na emeryture przejde w wieku 60 lat i bede zwiedzac swiat a nie odliczac kase na leki

hmm ale zastanawiajac sie glebiej moze o to chodzi?? ciiipa ma byc zdrowa, rodzic panstwu wiele dzieci a pozniej jak najszybciej do piachu, zeby przypadkiem nie zdazylo sie z emerytury skorzystac..

Gość a co za roznica gdzie chodzisz
i tak TY za to placisz czy to z kieszeni czy ze SWOICH skladek zus. chodzi o sam system ktory niejako wymusza na kobietach badanie TYLKO ciiipy - jakby to tylko na nia kobiety mogly umrzec

Gość mniejjszaztym
moja prywatna gin wypisuje mi trzy recepty, na kazdej po dwa opakowania , z inna datą i co pol roku po prostu do niej chodzę. poinformowala ze jak beda jakies klopoty to po prostu dzwonic mogę do niej o kazdej porze dnia i nocy, usg, cytologia i recepty -150. mysle, ze to malo