Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem jaka jestem /

Jestem słabą kobietą

Polecane posty

Hej, może ktoś mi coś doradzi. Otóż mam ostatnio duże wątpliwości co do stylu życia jaki prowadzę. Tylko praca i dom. Ogarnęła mnie jakaś taka monotonnia. Mam cudownego chłopaka, który ma milion pomysłów na minutę. Wspaniale spędzamy czas. Natomiast gdy nie jeseśmy razem czuje pustkę, nie wiem co ze sobą zrobic. Chciałabym coś zmienic bo zaczynam się bac iż on uzna że jestem po prostu nudna. Z drugiej jednak strony nie chce sobie wyszukiwac pasji na siłę. To chyba wynika z checi zaimponowania mu i jakiejsc tam obawy. Może ktoś byl w podobnej sytuacji, jak sobie z tym poradzic?

Gość Kantełę
Nawet nie umiesz pomyśleć o sobie, tylko chcesz szukać pasji, żeby ON nie uznał Cię za nudną:/ No to faktycznie kiepsko z Tobą. Za bardzo pragniesz miłości, pewnie w dziecinstwie brakowało albo zostałaś nauczona, że na miłość trzeba sobie zasłużyć i poświęcać siebie dla innej osoby. Nie jesteś tez pewna siebie, bo pewnie myslisz, że nikt nie kochałby Ciebie prawdziwej.

Kantełe pewnie masz rację, ale jak z tym walczyc? Czy to się nadaje do psychologa? To prawda ze nie jestem pewna siebie, do tego cały czas się boję że mogę go stracic.

Gość Kantełę
Możesz iść z tym do psychologa, to niestety tak powszechny u kobiet problem, że nikt tego już nie uważa za zaburzenie a jest bardzo poważne. Oczywiście dobry psycholog Ci pomoże przeanalizować skąd to się u Ciebie wzięło i nauczy inaczej patrzeć na siebie. Miałam podobny problem ze sobą, może to kwestia dojrzałości a może wielokrotnego odrzucenia, ale przestałam tak na to patrzeć. Faktycznie jestem sama od dłuższego czasu, ale czuje się lepiej. Mężczyźni często nie szanują takich kobiet, niby doceniają poświęcenie, ale nikt nie chce mieć takich kobiet na dłużej, chyba ze lubi sie dowartościowywać ich kosztem. Odwróć sytuacje w swojej głowie i wyobraź sobie faceta, który robi tylko to co Ty chcesz, nie ma pasji, znajomych, sprawia wrażenie jakby jego życie kręciło się wokół Ciebie a poza tym nie miało sensu. Początkowo całkiem fajne, ale później traci się szacunek do takiej osoby. Poza tym jeśli on Cię zostawi mimo to zostaniesz z poczuciem poniżenia i rozczarowania, że mimo że oddałas wszystko i tak Cie nie kochał.

Kantełę dziekuje to bardzo mądre co piszesz. Nie chciałabys podac maila do siebie, chciałabym popisac tak prywatnie o problemie. Oczywiście nie musisz, widze jedna że ty przeszłas to co ja przechodze i warto skorzystac z rady kogos doswiadczonego.

Gość Kantełę
kantele.88@o2.pl :)

Dziękuje napewno napisze.