Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość periri

przejscie na mm z przymusu

Polecane posty

Gość periri

Witam. Prosze was kochane mamy o rade bo sytuacja nieciekawa. Wrocilam od lekarza i musze wziasc takie leki ktore nie pozwalaja karmic piersia. Karmie synka prawie 5,5 miesiaca i poki co nawet nie zdazylam podac mu nic innego poza piersia. Od poniedzialku mialam zaczac z zupkami i glutenem a tak chyba najpierw musi sie do mm przekonac. Jak to zrobic z karmienia na karmienie przejsc na butle......? Jestem tak zrozpaczona tym faktem......... Poradzcie cos bo mi sie chce plakac......

Gość periri
Powiedzcie mi zwlaszcza od jakiej ilosci mm powinnam zaczac bo na opakowaniu pisze wedlug wieku i wagi okolo 230 ml ale to bardzo duzo...

Gość jdhfhd
Dziecko zje tyle, ile będzie chciało, też wątpię że to będzie 230. Moja w tym wieku jadła najwyżej 150ml, ale może chłopcy mają większy apetyt, nie wiem :). A z butelki potrafi w ogóle pić?

Gość periri
I tu jest najwiekszy problem. Z butelki jadl ostatnio jakies 3 miesiace temu a ze nie bylo potrzeby to nie przyzwyczajalam a tak pewnie bedzie dzisiaj placz...

Gość junn
po pierwsze nie zakładaj że nie będzie chcieć. Moje dziecko też nie chciało a gdy musiałam podać mm to wypiło bez problemu. A wcześniej za nic nie chciało nawet zassać smoka. Spokojnie, podaj i zobaczysz.

Gość periri
Ze smoczkiem mialam kilka podejsc i za kazdym razem byl smiech i wypluwanie. Smoka traktuje jak gryzaka.

Gość njnjnjnjn
wejdz na forum gazeta karmienie piersia i tam napisz mi pomogli w takiej sytuacji

Gość junn
a może spróbuj podać mleko łyżeczką albo z kubeczka.

Gość kndjkndjdn
Odciągnij odpowiednią ilość mleka (porób zapasy) a mleko podawaj łyżeczką albo butelką ze smoczkiem anatomicznym (tommee tippee) . Nie ma co podawać mieszanki skoro już tyle czasu karmisz piersią.

Gość periri
Ale tu chodzi o to ze ja nie moge teraz dac mleka swojego ze wzgledu na leki ktore mam brac. Niedlugo pierwsza proba. Trzymajcie kciuki!