Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potępiają mnie

Jestem w ciąży, nie chodzę do lekarza

Polecane posty

Gość potępiają mnie

Byłam raz i wtedy się dowiedziałam że jestem w ciąży. To było 3 miesiące temu, czuję się dość dobrze i do porodu nie zamierzam chodzić, moja matka rwie włosy z głowy, mówi że jestem nieodpowiedzialna. Nie zamierzam się nakręcać ze cos grozi mi czy dziecku, nienawidzę tych uwłaczających godnosci badań.

Gość junn
a jakież to są uwłaczające godności badania??

Gość potępiają mnie
Badanie ginekologiczne dla mnie jest upokarzające, tak samo jak usg przez pochwę. Miałam zrobione badanie krwi wyszło, że jestm zdrowa.

Gość lkijhuyfghjqklpwkjfhjwq
Prowokacja :O

Gość junn
czyli rodzisz przez cesarkę? morfologia pokaże jaki jest twój stan zdrowia ale nie wiadomo jak się dziecko rozwija skoro nie ma usg. A skoro nie ma też badania gin. to nie wiadomo jak szyjka. Ginekolog się upokorzył że tak reagujesz?

Gość potępiają mnie
Tak zostałam upokorzona i powiedziałm sobie, że nigdy więcej nie pójdę. Chcialabym sama urodzić w domu ale wiem, że to niemożliwe w naszych realiach, poza tym nie wiem, czy bym ten ból wytrzymała.

znajdź sobie dobrą położną do porodu to twoja sprawa co robisz a myślisz tylko o sobie - egoizm

Gość junn
czyli jednak sn? Zorientuj się co do porodu domowego z położną. nie wszyscy ginekolodzy są źli. Może warto poszukać kogoś odpowiedniego z podejściem. Wiesz tutaj chodzi nie tylko o ciebie ale przede wszystkim o dziecko. A nie sądzę że chcesz źle dla maluszka. Usg po 12tygodniu ciąży robi się przez brzuch więc nie ma obaw.

Gość danp
Życie zweryfikuje , niestety trwa to dluzej jak wizyta u lekarza 🖐️

Gość jasne jak słońce4
taaaaa nie chodź do lekarza, jak zdrowe urodzisz dziecko wyjdzie dopiero po porodzie. ps. tarczyca, cukrzyca etc. często wychodzą w ciąży i wtedy się to leczy lekami, insuliną - po to by nie zagrażać zdrowiu dziecka. GŁUPOTA NA MAXA SKAZYWAĆ SWOJE DZIECKO ŚWIADOMIE NA TAKIE NIEBEZPIECZEŃSTWO! OBYŚ TYLKO URODZIŁA ZDROWE HMMMM TO CHYBA JEDNAK PROWO :o

Gość dimmini
pewnie nie można założyć że ciąza będzie rozwijać się dobrze, bo w przeważającej ilości przypakdów jest OK, ale chodzi o małe zaniedbania - jak na przykład końcem bada się Twoją florę bakteryjną czy dziecko czeogś nie złapie w trakcie porodu - wtedy po urodzeniu długo może zmagać się z jakims paciorkowcem albo innym świństwem. Zgłoś się do lekarza choc raz teraz, a potem pod koniec ciąży.

Gość danp
Chyba jednak nie.

Gość potępiają mnie
Mieszkam w małej miejscowości więc nie mam możliwości jeżdzić gdzies dalej, zresztą to zacofana ściana wschodnia, pod względem ekonomicznym i mentalnym. Tutaj się piętnuje niezamężne kobiety w brzuchem. Lekarz tez się nie popisał, szkoda słów. Mówicie, że do domu przyjedzie położna i odbierze poród ? Wątpię, czy taka tu znajdę, nie ma to jak mieszkac w zaścianku.

Gość danp
Nie karmic trola :D

Gość jasne jak słońce4
no to takie lajf - że do porodu będziesz srała w gacie czy z dzieckiem jest ok i czy aby ty na pewno jesteś zdrowa, w połowie ciąży robi się też testy na HIV, a na koniec na tą właśnie florę bakteryjną pochwy. aaaaaa i 1tys. becikowe też możesz się oblizać hehe a na ulicy nie leży i na wózek jak znalazł by było :D

Gość danp
Żucawkę dostanie to ją ambulansem do szpitala podwiozą jak na królewnę przystało.

Gość potępiają mnie
Ale ja byłam raz u lekarza ale później już nie poszłam, dlaczego nie miałabym dostac becikowego??

Gość danp
Od dnia 1 stycznia 2012 roku becikowe będzie przyznawane pod warunkiem przedstawienia zaświadczenia, że kobieta w czasie trwania ciąży przebywała pod opieką lekarza. Jednakże pierwsze badanie lekarskie kobieta musi przeprowadzić przed 10 tygodniem ciąży, a kolejne badania muszą być zrobione w każdym kolejnym trymestrze.

Gość junn
no nie dostaniesz jeśli nie pójdziesz bo teraz jest wymóg pierwszej wizyty przed 10tc oraz dodatkowo co najmniej po jednej wizycie w każdym trymestrze ciąży.

Gość ja pani wasza
twoja mama pewnie tez sie nie badala bedac z toba w cizy widac po tobie

Gość danp
Tato dziecka to bogaty figo fago z pod remizy to co to dla niej tysiak :D

Gość danp
Jej mama zdecydowanie nie lykala kwasu foliowego, efekty widac .

Gość potępiają mnie
Jakbys przeszła to co ja to bys tak nie pyskowała!!

Gość danp
Co takiego przeszlas , ach ci zboczeni ginekolodzy ;p

Gość junn
a co ci zrobił gin?

Gość danp
Posmyrał ja po cipce patyczkiem do wymazow i przeszla straszną traumę :D hahahahahaha

Gość gość
Ja też nie chodzę chodź juź jestem w 7 miesiącu

Gość gość
Ja bym w ciąży bez naprawdę żadnej konieczności nie zgodziła się na badanie przezpochwowe. Nie dość że w większość nie jest potrzebne tylko wyciąganie kasy to stwarza niepotrzebne ryzyko dla matki i dziecka.

Gość gość
Mówie o USG przez pochwe. Moim zdaniem gdy USG przez powłoki brzuszne jest ok, badania krwii też to jst to cudowanie i wyciąganie kasy. W ciąży ani razu nie miałam tego usg.

Gość gość
Autorko,spokojnie da sie przejśc ciąże bez comiesiecznych wizyt u lekarza, wszystkich scanów i dodatkowych badan :) Jesli nie jestes w jakiejs grupie ryzyka ,to nie ma potrzeby chodzenia do lekarza co tydzień :P Po koniec ciazy tak jak juz pisano warto zrobic wymaz na obecność paciorkowca, ta naprawde ważne badanie. Rób sobie podstawowa morfologie i badanie moczu co miesiąc. Nie weim jak teraz ,kiedys robiono jeszcze obowiązkowo badanie na kiłe WR i przeciwciałana żółtaczke C. Możesz tez kontrolowac sobie cisnienie , zwłaszcza pod koniec ciąży. Ciąża to fizjologiczny stan ,nie choroba :) Jesli dobrze sie czujesz, podstawowe wyniki maszw normie, to czeste wizyty u lekarza sa niepotrzebne:)