Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hope8811

Samotna mama porozmawia z innymi samotnymi mamami

Polecane posty

Gość hope8811

Cześć:) Chciałabym porozmawiać z jakimiś mami które same wychowują swoje pociechy, dowiedzieć się jak to jest, jakie trudy i szcześcia mnie czekają, powymieniac się przeżyciami. gg. 4956318. Jestem samotną mamą i próbuje sobie z tym poradzić.

Gość hope780
:(

Gość Matiinka
Nie przejmuj się. Niedziela to dzień rodzinny, nadrabiamy z pociechami cały tydzień pośpiechu i nieobecności. Mało kto tu siedzi.

Gość a na raj kobiety nie wchodź
bo to jakiś gość rozkręca forum dla kasy

Gość Szkoda mi zawsze tych bab
co to zamiast głowy mają D jak dupę :) Samotna matka to także wdowa czy porzucona żona, pani Inteligentna Inaczej :P

przecie napisałam "oczywiście oprócz śmierci partnera lub rozwodu po kilku latach" - czytaj ze zrozumieniem :)

Gość Gosiakkk1123
To rozumiem że według Was należy zostać z facetem który zacząl bić kobiete np albo ją zdradza tak ?? to lepiej bo ważne żeby dziecko miało 2 rodziców, nie wazne ze bedzie oglądało jak ojciec napier**la matke nie ? Normalni jesteście ???

Gosiakkk1123 wulgarna kobito nikt tu nie pisze o patrzeniu na patologiczną rodzinę i bjącego matkę ojca. Pewnie, że trzeba się wtedy rozejść. Mowa jest o tym, że ona ledwo w ciąży a już samotna :D To dlaczego idzie do łóżka z kimś kto jest nieodpowiedzialny? Dopiero jak ciąża to się na oczy przegląda. Dlaczego nie wcześniej? A potem pretencja do całego świata i oskarżanie faceta, nigdy nie widzi się swoich błędów.

Gość do Szkoda mi zawsze tych bab
jeżeli chodzi o wdowy to ja w moim imieniu przepraszam je, natomiast inne samotne matki, które mają dzieci z facetami bo im się pieprzyć chciało i to głupie robiły bez zabezpieczania się nienawidzeń, bo seks jest fajny tylko dla mądrych ludzi a nie przygłupów,

Gość Forumowiczka987
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI NA WWW.RAJKOBIETY.PL ZAPRASZAM DO ROZMOWY, POROZMAWIAJMY O NASZYCH KOBIECYCH PROBLEMACH

Gość laluna88
a co z matkami ktore mialy mezow (chlopakow) , ktorzy jak sie dowiedzieli o ciazy to dali noge. i juz nie gadajcie ze wszystkie kobiety ktore "wpadly" to glupie, tepe idiotki.pewnie nigdy sie nie dalyscie poniesc emocjom i ciagle nosicie gumki w torebkach. tak szkoda dzieci, ktorym odbiera jednego rodzica. ale to co lepiej brac slub bo jest dziecko i potem zdradzac sie nawzajem...

Gość Kaśka,.
Czasami życie nie pozostawia wyboru, a czasem same kobiety o tym decydują... W moich oczach samotne matki zasługują na podziw i szacunek. Nie jestem samotną matką, ale wiele lat temu zostałam nią z wyboru. Nie pozwoliłam, aby moje dziecko miało ojca.

Gość Kaśka,.
do Szkoda mi zawsze tych bab Ja nie wiem, czemu ci by miało być mnie szkoda? W czym byłam gorsza od ciebie?

Gość Myslaca pozytywnie
Ja bede samatna matka ale tylko dlatego ze facet odszedl. I to nie jest moja wina. Zmienil sie diametralnie i polazl sobie. I co? Mam wrocic do tego czlowieka ktory uklada sobie juz nowy zwiazek? Myslicie ze jakakolwiek kobieta gdyby wiedziala ze jej facet sie tak zachowa decydowalaby sie na dziecko? No w jakim wy swiecie zyjecie. Ja nie czuje sie gorsza i nigdy nie bede.! Ludzie sie zabezpieczaja i zaliczaja wpady, wiec to nie jest wina zabezpieczenia.

które tak tępo argumentują :P "natomiast inne samotne matki, które mają dzieci z facetami bo im się pieprzyć chciało i to głupie robiły bez zabezpieczania" Otóż mało inteligentna autorko, żony własnych mężów, z którymi chciały mieć dzieci decydują się kochać bez zabezpieczenia, trudno pojmująca. A potem, gdy dowiadują się, że są zdradzane, rezygnują z życia ze zdradzaczem w imię własnej godnośći. No ale trzeba ją mieć..a ty jej nie wykazujesz - sądząc po wpisach :P Poczytaj sobie także o skuteczności wszelkiej antykoncepcji ze zrozumieniem (sic!) Słyszałaś może o zawodności tychże? ;) Wiesz może, jaka jest np. skuteczność podwiązania jajowodów? Bo twoim nieoczytanym zdaniem zapewne 100 % ? Weź z powrotem książkę do ręki, albo chociaż postudiuj Wuja Google'a raz na tydzień, a potem oceniaj innych. Chyba że jesteś bezpłodna i to frustracja tobą kieruje w tych emocjonalnych płytkich sądach, to po prostu współczucie i lecz się , zamiast odreagowywać na spełnionych mimo samotności płodnych matkach.

bo seks jest fajny tylko dla mądrych ludzi a nie przygłupów ..takich, jak ty.

D jak.. zamiast głowy, ty także poczytaj wyżej.

Gość Kaśka,.
Decyzję o porzuceniu męża podjęłam w trzy sekundy, pod wpływem impulsu. Decyzję o rozwodzie podejmowałam nieco dłużej, nie mieszkając już z mężem. Postawiłam na szali wszystkie za i przeciw, rady znajomych, przyjaciół. Argumentów za było niewiele, mało istotne jak dla mnie. Zdecydowałam się złożyć pozew. Nie pomogły, ani prośby, ani groźby. Zostawiłam mu wszystko, zabrałam tylko dziecko. Po rozwodzie 5 lat czekałam, aby udowodnił, że potrafi być ojcem. Nie potrafił, więc odebrałam mu dziecko.

Gość musikaaa
sie myśli z kim idzie do łózka,

Gość mama samotna z wyboru losu
Za nas wybrał los. Mąż pracował przy remontach dróg. Pewnej nocy nie wrócił z pracy. Przyjechała za to policja i powiedzieli,że mąż miał wypadek. Byłam wtedy w 6 miesiącu ciąży. Ale nie oceniam dziewczyn które się po prostu rozczarowały na swoich partnerach,bo kobieta kochając mężczyznę nie widzi jego wad, ale kiedy zachodzi w ciążę to zaczyna inaczej patrzec na świat. ja wcześniej byłam nieśmiała,brakowało mi odwagi do podejmowania decyzji. wszystko było na głowie męża. ale na szczęście odkąd zaszłam w ciążę to zaczęłam się bardziej angażować w sprawy domowe,bo inaczej nawet bym nie wiedziała jak wybrać pieniądze z konta i kiedy opłacić rachunki. mąż cieszył się,że uwierzyłam w siebie i zaczęłam żyć normalnie... niestety nie było mu dane zobaczyć naszego maleństwa. mam tylko nadzieję,że teraz czuwa nad nami.

Gość nierozumiemmmm
"...bo kobieta kochając mężczyznę nie widzi jego wad... " weź przestań wypisywać takie głupoty, to jak jest tak ślepa to niech sie decyduje z nim na dziecko jak przejrzy na oczy, bo tu chodzi o dobro dziecka, a nie o ślepotę matki

Gość laluna88
do "nierozumiem" czego kurde nie rozumiesz?! zyjesz w rozowym swiecie-gratuluje. ale dziewczyna przeciez poeidziala ze kobieta inaczej na swiat patrzy jak jest sie w ciazy... dla niej zmienia sie wszystko. dla faceta niekoniecznie... wy nigdy nie popelnialyscie bledow? ja nie moge. co tak naskakujecie na te samotne matki... to ze nie maja facetow nie oznacza ze sa gorsze. a ich dzieci beda niedorozwiniete! nie da sie przewidziec wszystkiego.

Gość Kaśka,.
Samotne matki nie zawsze są nimi do końca życia. Większość z nich układa sobie życie na nowo. Ja mam męża, od wielu już lat. Pierwszy raz nie wyszło, ale to i dobrze. Dzięki temu dziś jestem szczęśliwa. Wyciągnęłam wnioski na przyszłość.

Gość laoakakaka
tylko dobieraj uważnie tych facetów, bo może być co chłop to dziecko i zostaniesz w końcu z kilkorgiem dzieci jako samotna matka i każde dziecko z innym facetem.

Gość Kaśka,.
,,laoakakaka tylko dobieraj uważnie tych facetów, bo może być co chłop to dziecko i zostaniesz w końcu z kilkorgiem dzieci jako samotna matka i każde dziecko z innym facetem. " Jeżeli to było do mnie to drugim razem wybrałam idealnie.20 lat już razem. Ale gdybym miała być samotna z kilkorgiem dzieci to nie widzę w tym problemu.

Gość jugo
większość osób wypowiadających się tu ma chyba problemy z czytaniem. autorka wyraźnie zaznaczyła, że szuka samotnych matek aby z nimi porozmawiać. nie prosiła, żebyście ją oceniały, wyrażały swoje opinie na temat samotnego macierzyństwa, obrażały, wyzywały i się wywyższały. skoro nie jesteście samotnymi matkami - co robicie na tym temacie? tak wielką macie potrzebę, żeby komuś dokuczyć i tym samym samemu się dowartościować?

Gość folkusiaaaa
bo tu jest forum dla pełnych rodzin , bo jeszcze któraś z porządnych matek sie może zarazić od was