Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przegrałem

brak pracy -> brak emerytury -> myślicie o samobójstwie przed 60-tką?

Polecane posty

ja nie dostanę emerytury bo nigdy nie miałem pracy to w ogóle dla mnie abstrakcja żeby mieć pracodawce który jeszcze się zgodzi na umowę o prace i będzie odprowadzał składki :o więc to jest dla mnie niejako oczywiste, że gdy wykorkują moi rodzice to ja zaraz po nich będę musiał się zbierać

ja tak, i to na poważnie. Chciała bym pracować, ale jak widza mój wiek to koniec rozmowy. Nie wyobrażam sobie dwudziestu lat wegetowania.

Gość dsfdhgj
ktos musial na nich glosowac

Gość dopiero wstalem z lozka
ja na emeryture nie licze nawet. ja za jakis czas chce byc bogatym niezaleznym finansowo facetem wiec emerytura panstwowa jest mi do niczego potrzebna

Gość do..
no a widzisz inne wyjście..

Gość Myszka Miki w pantalonach
dzisiaj byłam w markecie żebyście słyszeli te rozmowy przy kasach jak tak dalej pójdzie Tusk zawiśnie na przydrożnej wierzbie płaczącej :P,

Gość tęskniłam za czarnymi oczętami
i te śmieciowe gówno warte umowy, gdzie tyrasz bez urlopu albo jak chcesz wolne to bezpłatne :O

Gość załapałam się na reformę emer.
Donald jest cwany, 50 na karku, więc już coraz bliżej do końca. Jego nie będzie, a my, młode pokolenie będziemy się zmagać z efektami reformy emerytalnej :( Jemu może to wisieć, bo jest w bezpiecznym przedziale wiekowym, ehhhh :(

Gość kjoj
Przed 60 dlaczego tak późno? Ja mam 40 i też powinnam się zabić bo od 2 lat pracodawcy uważają mnie za starą do pracy. Robię na złość i nie zabijam się waze tylko 53 kg i bardzo o siebie dam .Będę żyć 100 lat i będą musieli mi płacić zapomogi i ubezpieczenie.:p

o samobójstwie myślę w setne urodziny podejrzewam, że wtedy właśnie zniedołężnieje i czas najwyższy będzie zakończyć mój piękny żywot :)

Gość jeżyna_9893kjf
MAM DOSYĆ TEJ POLSKI !! W całej Europie śmieją się z naszych wynagrodzeń. Gdzie indziej płacą trzy razy tyle za naszą ciężką pracę! Chyba kiedyś stąd wyjadę na stałe, jestem jeszcze młodą kobietą. Tu nie ma żadnych perspektyw na dobrą przyszłość.

Gość etewhwjh
Polska zawsze była, jest i będzie krajem słabym, wyśmiewiskiem.

Gość blanka swet
Ja tez mysle ze nie dożyje...i wcale nie chce

Gość AntekPantekKKK
Nie trzeba było wojny z niemcami wygrywać. Komunizm był, a teraz jest to co jest i jest źle.

Gość AntosiaKlocia
Jak Niemce byli to dobre było. A tera gówno być.

Gość gośćZniesmaczony
To problem setek tysięcy ludzi. Już za 15 lat kiedy w wiek emerytalny zaczną wchodzić ludzie którzy nie mieli warunków by pracować na etacie nastanie masowa nędza.Ludzie nie mając wyboru będą basowo kraść i żebrać.Tak oto Trzecia RP zbudowała nam Trzeci świat! Będzie się działo oj będzie.Tylko ja sam naliczyłem takich osób wokół siebie czterech.Mój brat zna kolejnych trzech,mój kolega też chyba z trzech i tak dalej.Oj nieciekawie to będzie wyglądało.

Gość gość
Musiałam pracować na czarno,bo dzięki temu miałam parę groszy więcej dla dzieci.A teraz jest za późno,żeby uzbierać nawet na minimalną emeryturę.500+ nie było!!! I co teraz?