Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatpustyni zielony

zapytanie i karmienie piersia

Polecane posty

Gość kwiatpustyni zielony

Karmie dziecko piersia juz przeszlo 9 miesiecy,oczywiscie je tez inne posilki. Mam pytanie do mam o obiektywne spojrzenie,czy to juz wystarczajaco?czy jeszcze postarac sie kartmic? Musze dodac,ze jestem juz tym karmieniem zmeczona,czuje ze opadam z sil,jestem wychudzona i czuje sie czesto wyczerpana.Mysle nad tym zeby dziecko odstawic od piersi ale jest mi szkoda...to karmienie daje mi duzo zadowolenia i radosci,jest mi zal odstawic od piersi i przejsc na mleko modyfikowane,ale czy te 8 miesiecy to nie jest juz wystarczajaco?

Gość jużmamaaaaaaaaaaa
myślę że tak naprawdę nikt nie odpowie Ci na to pytanie.... każda mama ma swoje podejście do sprawy karmienia i możesz dostać zarówno odpowiedzi że po co w ogóle się męczyć i karmić piersią, jak i że powinnaś karmić do 5go roku życia.... ja osobiście karmiłam około 9 miesięcy. Odstawiłam małą stopniowo jak czułam że karmienie zaczyna mnie już męczyć a nawet irytować... ostatni miesiąc zostawiłam karmienie tylko rano tak żeby jeszcze móc pokarmić (bo z jednej strony też było mi żal małą całkiem odstawiać) ale żebym nie czuła się już jak całodobowa mlekodajnia na każde zawołanie.... a całkowicie karmienie piersią zakończyłam tak w sumie niespodziewanie... obudziłam się pewnego dnia i stwierdziłam że spróbuję dać małej kaszkę na śniadanie a że nie oponowała to tak już zostało....