Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alka1993

WYNIKI Z MATURY - CZY DOSTANĘ SIĘ Z NIMI NA PRAWO?

Polecane posty

Gość Alka1993

Witam, okropnie martwię się maturą - dobrze wiem, że skopałam wos i angielski, po prostu.. ;( Chciałabym studiowac prawo - biorę pod uwagę U. Warszawski, Adama Mickiewicza, Mikołaja Kopernika, Wrocławski i Jagielloński. Czy myślicie, że na któryś z nich dostanę się z takimi mniej więcej wynikami? mniej wiecej już sobie je policzyłam MATEMATYKA podst - 76% POLSKI podst - 90% POLSKI rozsz - 90% ANGIELSKI podst - 88% ANGIELSKI rozsz - 66% WOS rozsz - 66% HISTORIA rozsz - mam w pon, ale wątpię, żeby dobrze poszła..

Gość ewaaaadede
ta klucza nie ma z polskiego rozszerzonego jeszcze a Ty juz na pewno wiesz,ze bedziesz miala taki wynik,dobre :D

Gość szeheryzada
zależy jeszcze jak innym poszlo, ja mialam podobne wyniki w zeszlym roku i w zyciu bym sie na prawo nie dostała-musiałyby byc wszystkie rozszerzone

Gość wiekaaa milosc
na uniwersytet warmisnko0mazurski na bank by cie przyjeli :D

Gość kasienka1992...
a skad masz wyniki jak sa dopiero 29 czerwca

Gość Alka1993
czyli co, nie ma żadnych szans? na temat ang i wosu w zasadzie wszyscy, z ktorymi romawialam, mieli podobna opinie - byly naprawdę ciężkie. przez całe 3 lata uczylam się w jednej z najwyzszych grup ang w szkole, w szkole znajdujacej się w pierwszej 10 w Polsce.. na świadectwie mam śrenią 4,8... także.. po prostu jestem załamana.

Gość Alka1993
po prstu liczylam sobie wg klucza punkty - przeciez wiem, co napisalam..

Gość kasienka1992...
ale rozszerzonych nie ma wszystkich wiec nie klam i spierdalajjjjjj

Gość Alka1993
poziom forum świetny, naprawdę.. przykro, że nawet nie można się poradzić.

Mogę się wypowiedzieć jedynie co do Uniwersytetu Warszawskiego przez słabo zdany WOS raczej nie masz szans na dostanie się na dziennie niepłatne studia. Tam dostają się głównie olimpijczycy z historii WOS-u i podobnych olimpiad. Jeżeli Cię stać, to idź na dzienne płatne. Tam nawet z 30% przyjmują, bo miejsc jest bardzo dużo. Ale utrzymać się jest cholernie ciężko

Gość Alka1993
cholerka.. mogłabym iść na zaoczne, jednak czy po tym dostanę się na aplikację .? ;( czy moze lepiej zaczekac do przyszlego maja i poprawic historie, wos i jezyk, w razie czego?

na aplikację nie patrzą na to czy dzienne czy zaoczne zdawałaś. mi chodziło o to, że na UW są dzienne płatne. Chodzisz na zajęcia normalnie dziennie, ale płacisz tylko za to. Zaoczne odradzam

Gość ty czy rodzice
? studiowanie prawa to nic przyjemnego, wiec po co ściemniasz?

Gość Alka1980
co ja czy rodzice? więc może dzienn epłatne to jakaś opcja jest..

jest to opcja, ale bardzo kosztowna. Samo opłacenie czesnego to nic. Do tego kasa na całe utrzymanie. Jeżeli stać Twoich rodziców, to pewnie :) Ale dostanie się na te studia nie oznacza skończenie ich. Mimo że przyjmują każdego, bo jest 1200 miejsc (tak przynajmniej było w poprzednich latach), to bardzo trudno się na nich utrzymać

Gość Alka1993
utrzymac się, utrzymam, będę najlepszą studentką, heh. ;) stać mnie, zaoszczędziłam w liceum 20 tys, na początek starczy. nie będę musiała tam mieszkać, bo do wrocka mam kilkdziesiąt km. także może takie znajdę we wrocławiu, pewnie cena podobna.

ja ciągle pisałam o Uniwersytecie Warszawskim. wow 20tys odłożyć w liceum? To co Ty robiłaś za przeproszeniem? Jeżeli chodzi o Warszawę, to 20 tys starczyłoby Ci na jakiś rok, nie więcej

Gość damian123456
Przy okazji i ja się poradzę :) Otóż, czy mam jakieś szanse na dostanie się na prawo na przykład w Białymstoku lub Olsztynie z takimi wynikami, oczywiście są to tylko moje przypuszczenia, pewnie trochę zaniżone: polski: 50-60% (podstawa, tak porazka) matma: ok. 50% (podst.) ang: 90-95% (podst.) ang: ponad 70% (rozszerzenie) wos: 50-60% (rozszerzenie) historia: x (rozszerzenie) I jak? Tylko proszę się nie śmiać! :P Dodam tylko, że z historii zdecydowanie najwięcej się uczyłem i liczę na dobry wynik. Może wiecie, na ile powinienem tą historię napisać, aby mieć szanse dostania się na te uczelnię?

Gość Alka1993
Piszę artykuły dla dużych firm handlowych. ;) Wiem, ale tak pomyślałam o Wrocku - w sumie tylko na dojazdy kasa..

Gość z takimi wynikami to
na prawo będzie ciężko, ale na lewo jak najbardziej!

Gość Debojer
Polski roz 55% Wos roz 82% Ang roz 85% Prawo UKSW. Sa szanse?