Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miss chill out

znacie jakiś szampon, żeby nie trzeba bylo codziennie myć kudłów???

Polecane posty

Gość miss chill out

dziewczyny, jak w temacie, błagam o pomoc, chodzę teraz do pracy na 6 i myję codziennie wieczorem, a mam długie włosy, nawey ładne i codzienne mycie utrudnia mi egzystencję, farba szybciej się spłukuje i ogólnie wydaje mi się, że to męczy włosy... tak zazdroszczę moim koleżankom, które mogą myć czaszkę co kilka dni...

Gość izkkka
A czym myjesz? Może winą jest to, że szampon zawiera za dużo detergentów i przez przesuszanie skóry stymuluje produkcję tłuszczu? A może szampon zawiera silikony, które obciążają włosy? Spróbuj zmienić szampon na jakiś o prostym składzie, np. Fitomed ziołowy. A tutaj dziewczyny piszą o olejowaniu olejkiem jojoba, plus o naparach z ziółek typu wierzbownica, które mogą problem regulować od środka: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/przetluszczajace-sie-wlosy,t11800.html

Zmien szampon na taki ktory jest bardziej naturalny (bez silikonow , parabenow, sls konserwantoe itp ) Np zampony alterra (duzy wybor i odzywki tez) w dodatku nie testowane na zwierzetach.. Nie wiem czy szampon ziolowy radical (natura) jest naturalny ale mi bardzo pomogl na przetluszczajace sie wlosy...

Gość fdhgghh
sklad szamponu nic nie da , ja probowalam kilkadziesiąt naturalnych i tych z drogerii , ZADEN nie pomog, musze myc codziennie radze sie pogodzić

problem moze tez lezec w srodku np zle sie odzywiasz malo sypiasz nie pijesz duzo wody albo masz niedobor witamin..

Gość fdhgghh
Wszystko juz przerabialam :( - jestem od roku na diecie witariańskiej , poprawila mi sie cera, zadnego pryszcza ale włosy nadal tłuste - spie 7-8 godzin dziennie ,zadnych stresów, spokojna praca, na uczelni tez sie nie denerwuje - pije gdy czuje pragnienie okolo 1,75 litra dziennie - niedoboru nie mam, przez 3 miesiące ''pożerałam'' ogromne ilosci witamin i minerałow, 1000krotne dzienne zapotrzebowanie, mialam wiecej energii -taką roznice zauwazylam, ogolnie szkoda kasy zrobilam w koncu badanie..podwyzszony testosteron i tu jest problem, pije herbatke z wierzbownicy i mięty - obnizają jego poziom , leków nie chce brac. Efekty są ale cudów nie ma

Gość miss chill out
dzięki dziewczyny, ja mam tak jak koleżanka wyżej- dużo piję, dobra dieta, a szamponów miałam milion i wszystkie raczej ziołowe, teraz mam z joanny "apteczkę babuni" z wyciągiem z chmielu, ładnie pachnie i plącze włosy, co znaczy, że jest bez ulepszaczy :P ogolnie lekarz powiedzial mojej kolezance, ze szmpon ma zmywac wlosy wiec dla nas, Polek najlepsze sa polskie szmpony o prostym składzie, a w odżywkę można zainwestowac jakąs lepsza :) biorę vigor i bellargot bo mam stresujaca prace, studia i ogolnie nieciekawa sytuacje w zyciu... to moze byc problem nerwowy?

Gość izkkka
Ale ta "apteczka babuni" ma na początku składu Sodium Laureth Sulfate, czyli agresywny detergent, a dalej polyquaternium, które jak silikony może obciążać włosy....

Gość e tam pierdo lamento
polskie szampony są równie chemiczne jak zagraniczne, to głupi mit ze polskie znaczy lepsze bo nasze :O przeczytaj skład, np szamponu pokrzywowego familijnego syf i tyle

Gość miss chill out
kurde to w takim razie ide do apteki, koleżanka poleciła mi kiedys szampon atrego extracto czy jakoś tak- miała któras z was?

Gość izkkka
Nie miałam i niestety nie ma jego składu w necie, więc nie wiem, czy on jest sensowny czy nie...

Gość edfcfrev
suchy szampon do wlosow załatwia problem. Odświeża włosy. Mogę nawet przez 3 dni ich nie myć po zastosowaniu szamponu, dawniej musiałam myć codziennie. W rossmannie szampon kosztuje ok 15zł.

ja kiedyś używałam vichy do włosów przetłuszczających się i wtedy mogłam myć włosy co 2-3 dni (wcześniej codziennie)

Gość miss chill out
mam suchy szampon, ale mam ciemne włosy i on tworzy na nich taki jakby nalot... poza tym wolałabym zwalczyć przyczynę, no i jak za często używasz robi się łupież

Gość izkkka
To spróbuj na początek olejowania jojobą i łagodnego szamponu, jak to nie pomoże to włącz zioła jako płukanki albo do picia. Aha, jeszcze zrewiduj swoją dietę, czy na pewno jesz wystarczająco dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych (orzechów, ryb tłustych, oleju z pestek winogron), bo to może odgrywać rolę, tak jak przy trądziku i przetłuszczaniu skóry twarzy odgrywa.

Gość a gdzie go kupujecie
a co powiecie o szapmonach Radical od farmony?

Gość super super super
REWELACYJNA !!!!! maseczka DERMAGLIN z zielonej glinki kambryjskiej do skóry głowy. Doskonalne oczyszcza głowę, działa przeciłojotokowo i antybakteryjnie. 6 zł za saszetkę. Dostępna w drogeriach np. Rossmann i innych z sklepach w dziale z kosmetykami. Jest z naturalnych składników. Ja 4-5 dni dłużej nie musiałam myć włosów. A szampony najlepiej dziecinne, np. Bambino