Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieprzytomna:)

MASZ NISKIE CIŚNIENIE ? WITAJ W KLUBIE (NISKOCIŚNIENIOWCY)

Polecane posty

Witam wszystkich którzy "chorują " na niskie ciśnienie. wiadomo to nie choroba ale dolegliwości bywają wręcz nie do zniesienia u mnie 80/50 to norma , częste zawroty głowy , senność. Nie piję kawy bo nie lubię, Moje porady na poprawę samopoczucia? zielona i czerwona herbata, OPTYMIZM i dużo dużo ruchu!!! Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Jak radzicie sobie z zawrotami głowy i kołataniem serducha?

ja tez mam niskie ciśnienie.. nie przeszkadzałoby mi to tak bardzo, gdyby nie to, że ciągle marznę! :( stopy i dłonie, zwlascza od jesieni do wiosny marzną mi jak fix, jak siedzę to mam lodowate i przez to cała zaraz zamarzam i muszę ubierać się bardzo ciepło i wiecznie okrywać kocami. mi też lekarz powiedział, że na niskie ciśnienie nic się nie poradzi, skoro takie mam naturalnie, co najwyżej więcej się ruszać (czego nie lubię:D) i pić dużo kawy. kawy piję dużo, bo uwielbiam :) ale chyba kawa nic mi nie pomaga :P

Gość temat dla mnie
wreczcie temat dla mnie !!! nieskie cisnienie, zawiechy w ciagu dnia, czesto bez drzemki nie moge funkcjonowac, zimne dlonie i stopy, zima- masakra, kawa - staram sie odstawic bo nic a nic nie pomaga, czasem biore glukokardiamid ale tez szalu nie ma, ciagle zmeczenie, wystarczy ze pojawia sie chmury na niebie a ja zasypiam na stojaco, nie moge sie na niczym skupic piszcie jak sobie radzicie i co tu robic zeby nie spac :)

Gość a jaaaa a jaaaaaaa
tez tak mam, i niestety najlepiej sie czuje jak cos niuchne, ale..; nie mam zamiaru byc uzalezniona, wiec chodze na wpolspiaco calymi dniami, zimne stopy to codziennosc, spie 10h na dobe jak male dziecko bo padam na twarz juz o 21h

Gość temat dla mnie
hehe ja tez czasem cos niuchne ale powiem ci ze dla niskocisnieniowcow to bardzije grozne niz dla wysoko bo niebezpieczne sa gwaltowne zmiany cisnienia a nie niskie czy nawet wysoki cisnienie tez spie strasznie dlugo, podobno niskocisnieniowcy dluzej zyja ale co mi z tego jak wiekszosc tego zycia przesypiam :)

Gość a jaaaa a jaaaaaaa
wcale nie jestem pewna czy bardzo chce zyc do 100 tki ! podobno sa jakies tabsy na kopa, ktore przepisuje lekarz, wiecie cos o tym? czy krople ...

Gość onk onk
ja słyszałam ze tabletki z guaraną dobrze działają, ale jeszcze nie wypróbowalam tez mam niskie

Gość Jakiś taki nick dziwny mam :/
A badałaś się w kirunku pasożytów ? przyglądnij też się swojej diecie.

Gość onk onk
dajcie spokój z ttymi pasozytami:o

w koncu ktos poruszyl ten temat ja mam niskie cisnienie nie lubie kawy najgorsze jest to ze czesto marzne mam zimne rece i dlonie czesto spie w ciagu dnia to jakas masakra

A no właśnie, o tym zapomniałam, też śpiąca jestem non stop, rano podnieść się nie mogę, po południu drzemka obowiązkowo jeśli nie mam nic do zrobienia, w autobusach i samochodzie tez zawsze śpię, chyba że jestem naprawdę bardzo bardzo wyspana. Na tą senność okropną macie jakiś sposób? Bo z tymi zimnymi rękami i nogami to chyba muszę sie pogodzić :(

Gość no pewnie
Niskie cisnienie tez moze byc niebezpieczne - przeszlam zapasc. Nigdy nie zapomne tego przezycia. Zimne stopy, rece, uczucie zimna, ociezalosc, sennosc, zmeczenie - mloda staruszka. Koszmar. Na kawe nie moglam juz patrzec. Teraz pije "de-lur" tylo dla towarzystwa. Za to codziennie rano pije sobie napar z rozmarynu i tymianku - naturalny kop energetyczny. Kiedy kolo 16tej dopada mnie spiaczka pije duszkiem spora szklanke zimnej wody, staram sie znalezc ustronne miejsce i albo klade sie z nogami do goru (opieram o sciane lub cokolwiek) i tak z 5min minimum, albo mleczna czekolada. Magnez, potas - to dla tych co nieustannie pija kawe. No i wit. C dla palaczy. Od kiedy rzucilam palenie jest lepiej. Ale to nie stalo sie od razu - efekty przyszly dopiero po mniej wiecej roku. Teraz zdarza sie, ze mam "ksiazkowe" cisnienie, dawniej zdarzalo sie, ze przy kontrolnym cisnieniu lekarz zartowal, ze nieco lepiej niz u umarlaka a ja bylam po 2 - 3 szatanach. Powodzenia :)

Gość no pewnie
Acha, staram sie pic sporo wody mineralnej; poranny CHLODNY prysznic (wskazane sa naprzemiennie zima-goraca woda ale zimna mnie dobija :O ); i jednak gimnastyka/bieganie/skakanie/rower - ruch.

A ja tak nie lubię ruchu :/ Wiem, że to brzmi strasznie, ale bieganie, skakanie z piłką (której na dodatek się boję), pocenie się, męczenie - wgl mnie nie przekonuje.. Chociaż wiem, że ruch to zdrowie, nie tylko w przypadku niskiego ciśnienia:P

guarana niezbyt pomaga bo dodaje enrgii po której serducho wali jak oszalałe. co na te zawroty? czy ktoś miewa? na spanie nic się nie poradzi niestety

Gość Majowa Maja
Dołączam do klubu, zimne ręce, a w szczególności stopy. Nie cierpię jak przy takiej pogodzie jak dziś (+10C, wiatr) są otwarte okna. Marznę. Przez to mam kłopot w pracy, ludziska się wietrzą, im ciągle gorąco. Ale mają to gdzieś, że komuś zimno. Tylko siebie patrzą! Jesień, zima, wczesna wiosna to dla mnie fatalny czas. Niestety prowadzę siedzący tryb życia. Zero aktywności fizycznej, ale chciałabym to zmienić. ale to i tak niczego nie zmieni. NAsz klimat jest dla mnie za zimny :(

Co do zimnych stóp i dłoni ZBADAJCIE sobie TARCZYCE!!!! poziom ft3 i ft4 oraz tsh i poziom antyTPO. ja miewam zimne i dodatkowo przy niskim ciśnieniu mam chorobe Hashimoto (choroba tarczycy)

Gość szz
musze do was dołączyć :) Ciśnienie mam niskie, jestem młodą osobą. U mnie to przede wszystkim senność, brak sił na cokolwiek. Kawa nie pomaga, ale staram się rozruszać np poprzez spacer albo seks ;p Zimne dłonie i stopy to też moja dolegliwość, tarczyca zdrowa.

Majowa Maja zgadzam się z Tobą w zupełności, mam identycznie.. A mam dodatkowo pecha, że mój mąż jest moim totalnym przeciwieństwem: jest gorący jak piec :D ciągle mu gorąco, okna otwiera, skręca ogrzewanie, najchętniej chodziłby po domu w samych spodenkach, podczas gdy ja ciepłe dresiki, ciepłe skarpetki i kapcie góralskie

Gość szz
XNovember pecha? Ja i mój narzeczony tak mamy i bardzo nam to odpowiada. Ja cieszę się że w nocy mogę wtulić się w ciepłego jak węgielek faceta a on kiedy mu gorąco przykłada sobie moje lodowate ręce do czoła i twarzy i sie chłodzi. Uzupełniamy się nawzajem

Ja tam bardzo lubię się do niego przytulać jak mi zimno, ale za to on nie lubi i krzyczy jak dotykam go tymi lodzikami, jak to określa :< Zreszta wcale sie nie dziwię, ja też bym nie chciała żeby mnie ktoś dotykał takimi rękami jak prosto z mrozu. A spię w skarpetkach prawie zawsze i nawet przez nie mąż mówi, że czuje jakie mam zimne stopy..

Gość no pewnie
Moj tez lubi jak go chlodze, no i lubi mnie rozgrzewac ;) To chyba jedyna przyjemnosc tego nieustannego uczucia zimna. Jeszcze raz polecam napar z tymianku i rozmarynu - naturalne kopy energetyczne, poprawiajace krazenie krwi, dodajace energii. Poczytajcie sobie o wlasciwosciach tych ziolek.

Gość keroli
ja też mam niskie ciśnienie, czasami ospałość i zawroty głowy są nie do zniesienia. czy bóle głowy i mroczki są też od tego? jak powiedziałam lekarzowi, że moje ciśnienie to czasem nawet 70/30 to powiedział mi, że takie jest normalne ;/

Gość no pewnie
Wiesz... zmien lekarza. Chyba ze wizyty u niego podnosza ci w naturalny sposob cisnienie. Jesli tak, to odwiedzaj go jak najczesciej :D

tak jak wspomniałam wcześniej zbadajcie dodatkowo TARCZYCE

Gość frania 32
ja tez mam te mroczki-one sa okropne...:( pije duzo kawy i zielonej herbaty,staram sie spacerowac i troche dotleniac Spie w skarpetach Teraz sie ochlodzilo znowu i chodze w scoekla Przed okresem to juz wogole ledwo chodze i jest mi zimno jeszcze bardziej...

na mroczki lekarze nie maja niesttey lekarstwa...musimy z tym żyć...