Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mijoko

Wspólne zamieszkanie. Jak to było z wami?

Polecane posty

Gość Mijoko

Hej, byliśmy razem 6 lat. Bardzo się kochamy. chociaż ja mam ostry temperament i potrafiliśmy się nieźle pokłócić. Od prawie dwóch m-cy mieszkamy razem. Nie tak to sobie wyobrażałam. Kłócimy się o wiele bardziej, niż kiedyś. Już dwa razy mówiliśmy o rozstaniu w kłótni (raz ja, raz on). Był raz moment, że codziennie mówił mi, że jestem drażniąca (np. jak ugryzłam chleb po wyjściu z piekarni). Czy to zawsze tak wygląda na początku? Jak było u Was?

Gość JaroZmulonyRonek
Fajnie! Jak wróci ukochana do domu to siad płaski do laski i tyle na temat!

Gość taka_jedna1111
Ja właśnie kończę wspólne zamieszkiwanie.. Dopóki mieszkaliśmy oddzielnie było OK, a później się zepsuło. Ale to chyba świadczy o tym, że coś jest nie tak..

Gość Mijoko
A jak długo mieszkaliście razem? Z drugiej str. mówi się o tzw. dotarciu. Oboje jesteśmy osobami, które potrafią słuchać i umiemy rozmawiać, z tym, że masa głupich sytuacji wyprowadza nas z równowagi.

My zamieszkalismy razem juz po kilku miesiacach znajomosci. W sumie to pamiętam tylko jedną większą awanturę na początkach po zamieszkaniu ;) Ale generalnie bardzo fajnie, dobrze sie uzupełniamy w codziennym zyciu juz przez 8 lat:)

Gość Mijoko
Kurczę, z nami jest tak, że niejednokrotnie myślałam, że jesteśmy dla siebie stworzeni. I mega się uzupełniamy. boję się, że przez to nasze zachowanie staniemy się względem siebie obojętni, że zanikną uczucia typowe dla związku.

Gość Kłoliberek
My odkąd mieszkamy razem o wiele rzadziej się kłócimy niż jak mieszkaliśmy osobno

Gość Mijoko
tak, o dziwo tez to czytałam, choć to zupełnie nielogiczne. Może to wynika z faktu, że osoby, które nie mieszkają przed slubem, pochodzą z tradycyjnych rodzin i nawet gdyby chciałby, nie mają na to absolutnie prawa (presja rodziny, wychowanie itd.)