Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnozpxy

ocet jablkowy

Polecane posty

Gość mnozpxy

ile schudlyscie na occie jablkowym?i w jakim czasie?:)

Gość Żeberko
Tak, tak...palcie sobie flaki octem, a za kilka lat woreczek do wycięcia i raczysko na trzustce.

Gość była kotka74
ocet jabłkowy to najlepsza forma odchudzania bo jest NATURALNY jak burak sie nie zna to sie nie udziela . Ja nie pilam ale kumpela i maz okolo 3 kg na miesiac

Gość a gdzie go kupujecie
? zeby byl na serio naturalny?

Gość Żeberko
Skutki tego wspaniałego pomysłu poczujecie za parę lat. Moje koleżanki też były takie mądre parę lat temu. To, że coś jest naturalne nie znaczy, że jest zdrowe.

zeberko jak pily nie rozcienczony to sie nie dziw :o

Gość była kotka74
we wszystkich spozywczych jest...a o naturalnosc to czytaj sklad musi byc podany .....ZEBERKO ... przeciez ty kolezanek nie masz , wiec nie pisz bredni

no ok, ale co ma byc w tym skladzie, zeby byc pewnym o jego naturalności? ;) nie znam sie

Gość Żeberko
Nie ma sprawy, pijcie na zdrowie. Nie musisz być niegrzeczna.

Gość była kotka74
ja nie pije .... naucz sie czytac niegrzeczna nie jeste ale aby sie udzielac w temacie trzeba miec jakies pojecie o nim..a Zeberku brak pojecia ....... w ocie ma byc ocet bez chemii

Gość Żeberko
Bardzo cieszę się, że ty masz pojęcie o chemii organicznej. Nie przeszkadzam już...

Gość Reasumator
W Ameryce Polnocnej apple cider vinegar uznawany jest i zalecany jako srodek naturalnie regulujacy metabolizm i oczyszczajacy organizm, zalecany w wielu przypadlosciach /bez mala panaceum/. Jest duzo publikacji na ten temat. - Odradzam bezposrednie picie, wylacznie w duzym wodnym rozcienczeniu. Doskonaly z oliwka i ziolami, jako przyprawa do salatek. I tak spelni swoja funkcje doskonale. Kolega zeberko ma racje.

to chyba logiczne, ze powinno spozywac sie go w rozcienczeniu :D

Gość była kotka74
w czym ma rcje bo nie czaje .... 1lyzka octu na szklanke wody prowadzi do raka trzuski .....panowie ogarnijcie sie ...

Gość Reasumator
Ma racje ostrzegajac.

Gość była kotka74
przeciez tego sie nie pije flaszkami ..........mowa jest o dawce dopuczalnej przez cesarstwo lekarkie .......

Gość ale,jaja jak berety
Właściwości octu jabłkowego: Poprawia proces trawienia przyśpiesza syntezę enzymów trawiennych obniża poziom cholesterolu wzmacnia naczynia krwionośne zapobiega miażdżycy i nadciśnieniu zwiększa wydzielanie soków żołądkowych oczyszcza organizm ze szkodliwych substancji ułatwia odchudzanie kontroluje równowagę zasadowo-kwasową organizmu spowalnia proces starzenia się skóry jest świetnym suplementem diety pozwala uniknąć efektu yo-yo łagodzi objawy astmy, anginy i bezsenności zapobiega grzybicy, żylakom pomaga leczyć trądzik Ocet z jabłek to również wspaniałe źródło potasu. Niedobór tego pierwiastka można rozpoznać po takich objawach jak osłabienie pamięci, wrażliwość na zimno, podatność stóp na odciski, skłonność do zaparć, podatność na przeziębienia, psucie zębów, występowanie pryszczy, bezsenność, bóle w stawach. Potas jest też konieczny do prawidłowego wzrostu dzieci, opóźnia stwardnienie naczyń krwionośnych, a więc przeciwdziała procesom miażdżycowym. Nie należy oczywiście pić go w dużych ilościach. W zupełności wystarczą dwie, trzy łyżeczki rozpuszczone w szklance przegotowanej wody. Pić należy 2 - 3 razy dziennie bezpośrednio przed posiłkami. Dla złagodzenia smaku można mieszać go także z bezcukrowymi sokami lub dodać miodu. Jeżeli natomiast chcemy zastosować ocet jako środek wspomagający odchudzanie, pierwszą porcje takiego koktajlu należy spożyć zaraz po przebudzeniu. PRZEPIS NA OCET JABŁKOWY DOMOWEJ ROBOTY ======================================== W tym celu nalezy wybrać kilka ładnych jabłek, pokroić je wraz ze skórkami i gniazdami nasiennymi, na małe kawałki. Nastepnie umieścić je w dużej słoiku i zalej posłodzoną przegotowaną wodą (jedna łyżka cukru na jedną szklankę wody). Naczynie trzeba zatkać obwiązując płótnem. Postawić w ciepłym miejscu, aby jabłka sfermentowały - na około 4 tygodnie. Gdy płyn przestanie się burzyć, przelać go do butelek, przecedzając przez gazę. Szczelnie zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu. STOSOWANIE Ocet jabłkowy można zażywać profilaktycznie. Dorośli: dwa razy dziennie 2 łyżeczki octu z 2 łyżeczkami miodu na pół szklanki przegotowanej wody. Dzieci: 1 łyżeczka octu z dodatkiem 2 łyżeczek miodu rozpuszczonego w połowie szklance przegotowanej wody. Uwaga! Ocet jabłkowy nie jest wskazany dla wrzodowców !!!!!!!

Gość ale,jaja jak berety
Od dawna znane są jego niezwykłe właściwości lecznicze i odchudzające. W poradnikach alternatywnego leczenia można znaleźć kuracje octowe, stosowane przy grzybicy, chorobie lokomocyjnej, kaszlu, zapaleniu stawów, trądziku. Zwolennicy magicznych właściwości octu jabłkowego zaś twierdzą, że lista chorób, przy których pomocna jest terapia octowa, zaczyna się na literę B (bezsenność), a kończy na Z (zęby, zgaga). Nie ma naukowego potwierdzenia, że ocet jabłkowy rzeczywiście pomaga na wszelkie dolegliwości, nie ulega jednak wątpliwości, że dodanie octu jabłkowego do mięsa sprawia, że zawarte w nim składniki odżywcze są lepiej przyswajalne, że jest on wspaniałym i tanim środkiem dietetycznym przyspieszającym spalanie tłuszczów. Ponadto: oczyszcza organizm z zastarzałych złogów, poprawia trawienie i wchłanianie żelaza, hamuje apetyt. W medycynie ludowej jest powszechnie stosowany przede wszystkim ze względu na wysoką zawartość potasu. Powinny go więc stosować zwłaszcza osoby, u których występuje niedobór tego pierwiastka. Można to rozpoznać po następujących objawach: osłabienie pamięci, wrażliwość na zimno, podatność stóp na odciski, skłonność do zaparć, podatność na przeziębienie, częste swędzenie skóry, psucie zębów, występowanie pryszczy, drgawki powiek, kurcze mięśni nóg w nocy, bezsenność, bóle w stawach. Potas odgrywa ogromnie ważną rolę w organizmie. Jest niezbędny dzieciom do wzrostu, opóźnia stwardnienie naczyń krwionośnych, a więc przeciwdziała procesom miażdżycowym, działania antyseptycznie. Ludzie starsi potrzebują dwukrotnie więcej potasu niż młodsi. Ocet jabłkowy nie jest zalecany wrzodowcom. Od niedawna ocet jabłkowy można kupować w butelkach o pojemności 200-250 ml (jest produkowany przez krajowe wytwórnie, albo importowany z Niemiec). Nie fałszowany ocet jest oznakowany zielonym liściem ogórka i białym napisem "bio-ocet". Ocet jabłkowy można też przygotować w domu

Gość Reasumator
Do autora spod jaj jak berety. - Dzieki stokrotne. Wspaniale opracowanie.

cześć dziewczyny ;) ja piję ocet jabłkowy od 1,5 mc. Też zakładałam o tym forum, i też mnie ludziska pojechały ;P ... Powiem wam tak, przez pierwsze cztery tygodnie nie zauwazyłam nic. W między czasie odstawiłam pieczywo i słodycze,( od wczoraj nawet biegam), zważyłam się niedawno i o dziwo od tamtej pory 4 kg mniej ! Łał !!! Naprawdę polecam. Ja piję - dwie łyzki stołowe na szklanke wody na czczo, tak gdzieś przeczytałam. Na początku piłam z zatkanym nosem, bo zbyt ładnie to on nie pachnie, ale teraz się przyzwyczaiłam i stał się on moim codziennym, porannym rytuałem ;)

aha... i jeszcze jedno. Nie kupujcie badziewa w marketach, bo do w tych octach też jest jakiś % spirytusy(mały, ale jest) Najlepiej kupić ocet BIO. naturalny, jedynie z jabłek.

Gość beasss
Nie wszystkim on służy, ja niestety po kuracji octem jabłkowym (oczywiście rozcieńczonym) miałam okropne biegunki. Po odstawieniu efekt jojo murowany.

beasss* chyba coś z tym octem jednak było nie tak, kupiłaś w markecie, czy BIO? Bo ja żadnych biegunek nie mam, powiem więcej, lepiej mi nawet się po nim "załatwić":)