Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gypsyyyyy

która teza lepsza do mojego tematu??

Polecane posty

Gość gypsyyyyy

Mój temat: Trudy dojrzewania jako temat dzieł literackich. Tezy do wyboru: -Dojrzewanie w literaturze zawsze wiąże się z trudami jednak różne są sposoby jego ukazywania w zależności od czasów w których żyje bohater. -Dojrzewanie w literaturze może poruszać zupełnie różne tematy w zależności od czasów w jakich przyszło żyć bohaterom jednak zawsze jest to okres ciężki i burzliwy. Ogólnie chcę poruszać w prezentacji takie sprawy jak to że dorastanie Holdena ukazane jest jako bunt nastolatka wobec obludy swiata dorosłych, Christiane w okresie dorastania popada w narkomanizm a Cezary Baryka dorasta w czasie rewolucji. I nie wiem czy to wszystko pasuje a nie mam się kogo poradzić

Gość gypsyyyyy
ps. dodam jeszcze że nie zalezy mi na jakiejś dużej ilości uzyskanych punktów a jedynie na tym żeby po prostu zdać

Gość gypsyyyyy
czyżby nie było tu już nikogo kto może doradzić

Gość gypsyyyyy
Wiem, że to zależy od poglądów danej osoby czy jest to okres ciężki czy nie ale podobno w tezie właśnie chodzi o to żeby nie pisać jedynie inaczej powtórzonego tematu ale obrać jakieś swoje zdanie i je obronić i ja postanowiłam w mojej pracy ukazać iż moim zdaniem jest to okres ciężki dla bohaterów i zawsze jest w literaturze tak ukazywany.

Gość gypsyyyyy
ktoś jeszcze może wyrazić swoje zdanie?:)