Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helga3333

Minęło 20 lat od śmierci Wandy Rutkiewicz

Polecane posty

Gość helga3333

Co sądzicie o takich ludziach jak ona? Bo ja ich zupełnie nie rozumiem. Wiem, że to pasja, że dla niej są gotowi narażać swoje życie... Ale to jest kompletnie bez sensu- człowiek męczy się przez długi czas, nie może oddychać, nogi odmawiają posłuszeństwa, ciało odmarza, jest się na granicy wydolności organizmu. Nawet jeśli się zdobędzie szczyt- to po co? Jeden z alpinistów powiedział "Because it's there". Czy ktoś z was pamięta nazwisko pierwszego himalaisty który zdobył Mount Everest? (bez zaglądania do wikipedii) Ja nie pamiętam, niedawno sprawdzałam i już zapomniałam... Tacy ludzie do niczego się nie przyczyniają- ta góra dalej tam będzie bez ich wspinaczek. A Thomas Edison, bracia Wright, Alexander Bell? Wszyscy wiemy dlaczego są znani, byli pionierami, ich odkrycia zmieniły świat. Odkrycia himalaistów niczego nie zmieniły. Niektórzy martwi tylko zalegają tam w górach i nie można ich pochować bo to zbyt drogie i niebezpieczne.

Gość seeker84
szukala smierci i znalazla,trzeba bylo w domu siedziec

To tuż 20 lat? Ale ten czas leci, bo Jerzy Kukuczko wcześniej zginął:(

Gość 0opopow[p21
Po prostu dla niej to byla adrenalina, przygoda, przyjemna sama w sobie. Ja to w pełni rozumiem. Jak ktos czegos nie lubi, to wiadomo, że nie będzie mu sprawiac przyjemnosci. Zupełnie nie rozumiem, co cię w tym dziwi. Mnie znacznie bardziej dziwi, dlaczego ludzie decydują się na dzieci. Ani to przyjemne, strata kasy, czasu, urody, na koniec opuszczają dom i gówno z tego masz

Gość Leonelka
a ten co płynął na desce ze ścierą wrócił z arabii saudyjskiej ? sami się proszą niestety

Gość moje trzy
Tp jest proste i logiczne.:) Człowiek jest stworzny do działania, bez tego umiera. Musi miec zajęcie, jakiekolwiek. Jeden wybiera rodzinę a drugi woli wybrać wspinaczkę lub żeglowanie na desce ze szmatą, jak to okreslił ktoś wyżej. I tyle. :) Jeszcze inni wybierają napiertalanie postó na kafe. Ale to też ich wybów, mamy wolną wolę. :D

nie rozumie tego ten, kto nie ma pasji w życiu akurat zdobywanie górskich szczytów to pasja dość samolubna, nie przyczynia się ona do rozwoju świata, ale to bez znaczenia dla pasjonata

Gość NO CÓŻ!!!!
czytałam o niej dużo , ogromnie ciężki charakter.Była zawistna o sukcesy innych.