Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez bym chciał

Ile Was kosztował ślub i wesele

Polecane posty

Gość tez bym chciał

Niedługo moja dziewczyna (mama nadzieje) już będzie moją narzeczoną. Oczywiście od oświadczenia oczekuje, że minimum dwa lata i wtedy ślub. Planujemy sobie odkładać co miesiąc około 1000 złotych na przyszłe wesele. Oczywiście muszę się liczyć z faktem takim, że mogę zapomnieć o wszelakich podróżach nawet w Tatry jeśli chcę odłożyć kasę na ślub i wesele. Trochę to boli te zaciskanie pasa jak się ma dusze podróżnika ale coś za coś. Pewnie sami też zaciskałyście czy zaciskaliście pasa przed ślubem ( i to nie dosłownie ) Ile u Was kosztowało wszystko?

Gość koszty stałe czyli obrączki,
orkiestra, fotograf, suknia, dekoracje..itd to 11500zł plus za każdego gościa 145zł, czyli jak robimy na 60os to nieco ponad 20tyś ze wszystkim.

my robiliśmy rok temu 4godzinny obiad dla rodziny i najbliższych znajomych. w sumie 50 osób. restauracja + 2 dniowy nocleg w hotelu dla przyjezdnych gości (ok. 25 osób, mieliśmy sporo gości z zagranicy więc przyjechali już w piątek, a wyjechali w niedzielę) + autokar na trasie hotel - kościół - restauracja - hotel + suknia ślubna + garnitur + makijaż + fotograf + opłaty w kościele + skrzypaczka w kościele + podziękowania dla gości + zaproszenia + kwiaty + wynajęcie samochodu = 25.000zł

Gość sztuczna szczęka
1000 000 zł

Gość sztuczna szczęka
15.000 tys za osobe