Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siku siku sik

Nauka nocnika.

Polecane posty

Gość siku siku sik

Witam. Mam pytanie- czy znacie jakieś sposoby na naukę nocnika dla dziecka, które panicznie się go boi? Dziecko ma dwa latka, próbowałam wysadzac już wczesniej, nocnik mamy w domu juz z rok, ale nawet usiaść nie chciała, ale najwyższy już na to czas. Niestety mamy dwa nocniczki- klasyczny i grający, ale żaden nie pasuje, mała krzyczy i ucieka na widok nocnika, tak samo na widok ubikacji. Umie pokazać gdzie robi sie siku, wie do czego jest nocnik, ale za nic w świecie nie usiadzie. Biega po domu w majteczkach bez pieluchy, kiedy się posika pokazuje, ale zadna siła nie posadzi ja na nocnik. Czy któraś z was tak miała i znalazła jakiś sposób na nauke?

Gość wczorajszydzienamoze jutrzejsz
to nie sciagaj jej pieluchy tylko niech sika i chodzi w mokrej...moze zrozumie jak bedzie jej niewygodnie i zimno. Na ubikacje kup mala nakladke, niech sobie nawet wybierze by pozniej chciala siadac

Gość siku siku sik
No, ale jak sika w spodenki to też chodzi w mokrych i niewiele jej to przeszkadza :-( Nakładke na ubikację zamierzam właśnie kupic, ale mam watpliwosci czy to wystarczy....oby

Gość siku siku sik
.... up. ...up

hm a ma wzor? moja corcia w sumie ma dopiero 10 miesiecy ale juz od jakiegos czasu juz ja sadzam sama ide do kibelka sadzam ja na nocnik i sama siadam i jest ok teraz nawet moze to dziwne ale siedzi dopoki czegos nie zrobi a jak zrobi to wyciaga rece albo sama schodzi czasem zrobi balagan wylewajac wszystko ale taki urok ;) z tego co wiem to 2 latki sa ogromnymi nasladowcam wiec moze brzdac powinien widziec was na sedesie wiem ze moze to takie nie odpowiednie intymne ale kazdy sposob jest dobry

a i jeszcze podam przyklad mojej siostrzenicy ona tak jak twoja cora bala sie nocnika uciekala plakala tez ma 2 lata i nawet tak sie zmadrzyla ze jak siostra nie chciala jej zmienic pieluchy zeby miala mokro to ona sama sobie zmieniala po swojemu a jak ja poszlam do nich z Jula i posadzilam moja core na jej nocnik to Maja w krzyk uderzyla ze to jej nocnik itd a potem sama siadala i teraz juz sie przekonuje do nocnika

Gość aneet84
daj jej czas ja tez od roku mam nocnik moja ma 2 latka panicznie bala sie nocnika tak ze przestala kupe robic i zaciskala poslady, odpuscilam i teraz sciagam jej pampka a ona na niego tylko siada i nic wiecej, trzeba czasu