Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fks;dkfsl;

Czy jest tu ktos znajacy sie na komputerach?

Polecane posty

Gość to juz tablety i telefony
maja lepsza konfiguracje poczte sprawdzisz, na gg wejdziesz, z filmami moze byc problem, skoro ma byc uzywany w podrozy to zwroc uwage ile trzyma na baterii i moze faktycznie rozejrzyj sie za jakims tabletem lepiej

Gość fks;dkfsl;
Tablety nie sa dla mnie...mam w pracy i wcale mi sie nie podoba.. czy ten w linku dziala jak norlalny laptop tylko mniejszy?

Gość ten w linku dziala dokladnie
jak tablet, bo ma konfiguracje taka jak tablet, system taki jak tablet, a rozni sie od tableta tym, ze ma klawiature

poza tym android 2.3 to dosc stara wersja, temu urzadzeniu blizej do tabletu niz do laptopa

a jak chcesz jakis tani laptop czy netbook to poszukaj, w granicach tysiaca znajdziezs netbooka z normalna konfiguracja, a laptopa w okolicach 1200 1300, i radzilbym laptopa, skoro tablet do gustu nie przypadl tyle ze w podrozy licza sie gabaryty i przede wszystkim czas na baterii i to powinnas brac glownie pod uwage

Gość fks;dkfsl;
aha,dzieki a czy mogłbys podac mi jakis przykład..link? wcale sie nie orientuje w tym parametrach...to ma byc taki dodatkowy komputer..tez niedrogi bo jak dziecko popsuje zeby mi nie bylo szkoda,zeby mozna bylo wrzucic kilka krotkich bajek i zebym mogla odebrac poczte,czasem wlaczyc sskapa gdzies poza domem

Gość to poszukaj czegos
co ma jako system cos innego niz android, bo zazwyczaj znaczy ze ma procesor taki, ze zaisntalujesz sobie windows - o ile nie ma, na to tez warto zwrocic uwage, patrzac na cene) albo linux (podejrzewam ze lepiej windows), jesli tak to bedzie pewnie jakis dual core ponizej 2ghz intela albo porownywalny od amd, ewentualnie atom (slabszy, bardziej oszczedny z drugiej strony) niech ma te 2gb ramu przynajmniej, jakis dysk twardy (karty pamieci, to ciagle pojemnosci w okolicach 32gb max), karte graficzna najlepiej zintegrowana (slabsza od dedykowanych, nie do gier, ale bardziej oszczedna i lepsza dla baterii)... w zasadzie tyle, w okolicach ponizej 1000 znajdziesz cos na takiej konfiguracji i bez systemu, wiec trzebaby dokupic windowsa i zainstalowac, bo z jakims ubuntu pewnie za duzo zabawy tablet czy netbook z androidem mozna kupic, ale wg mnie to ciagle maly komfort dla uzytkownika koncowego, bo przy slabszych konfiguracjach (jakie sa w przedziale cenowym 500zl wlasnie) trzeba wiedziec jak sie z systemem obchodzic zeby to jakos dzialalo

Gość to poszukaj czegos
a z przykladow http://allegro.pl/acer-d257-10-1-atom-1-66-1gb-250gb-win7-czarny-i2334239697.html http://allegro.pl/netbook-asus-1015bx-amd-c-50-320gb-hd6250m-hdmi-i2330644698.html http://allegro.pl/nowy-hp-mini-210-3004ew-n570-1gb-320gb-win7-pink-i2335176971.html przyklady tylko zeby pokazac konfiguracje, wcae tych konkretnych aukcji ni epolecam, ani tych modelow nie wiem jakie teraz sa ceny dokladnie, poza tym kwestia marki, ale do takiego uzytku o jakim mowisz to urzadzenie mniej wiecej takie jak na tych aukcjach w tej cenie pewnie znajdziesz i ciekawsze

Gość to poszukaj czegos
tam jeden nawet z win7, na ktorego licencja kosztuje zdaje sie 350, wiec, jak ni epatrzec sam sprzet jest tani, chociaz win7 na takiej maszynce to chyba sredni pomysl, no ale...

Gość to poszukaj czegos
a no tak, nie spojrzalem nawet, w kazdym razie 7 i tak bym nie instalowal na czyms takim

Gość fks;dkfsl;
wielkie dzieki za pomoc-juz chyba wiem o co chodzi;) pozdrawiam