Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek1010

yasmin- antykoncepcja co sadzicie?

Polecane posty

Gość kwiatuszek1010

juz bedzie tak okolo roku od kad zazywam yasmin, poprosila o to lekarza poniewaz mialam straaszne problemy z cera, i pomoglo... bylam zadowolona tylko ze pozniej zaczelam sie martwic poniewaz mam zylaki.. odziedziczylam po babci :/ i wiem ze branie hormonow moze spowodowac zakrzepy krwi, wiec przestalam brac bo i tak antykoncepcja nie byla mi potrzebna, alee.. bo miesiacu przerwy krosty powrocily i zadecydowalam ze powroce do tabletek, i tez przydadza sie bo postanowilam zaczac wspolzycie... dziewczyny ktore zwas biora YASMIN i czy mialyscie jakies z nimi komplikacje.. wiem ze kazde cialo reaguje inaczej ale warto dowiedziec sie czyjes opini :)

jeśli masz żylaki to powinnaś jako antykoncepcji używać plastrów

Gość kwiatuszek1010
a czy plaster nie ma podobnego dzialania.. czyli wydzielania hormonu?

wydziela ale w inny sposób niż tabletki

Gość Miliana23
plaster to tez hormony ja zażywam jaśmin juz ze 2 lata ponad i nic mi nie jest ale też zadnych problemów z cera i wagą nigdy nie miałam wiec mało moge ci pomóc.

Gość kwiatuszek1010
i podobno ze wydziela w jeszcze wiekszej dawce :/ i jest widoczny to jest wada i nie ladnie bedzie wygadal pozniej:/

Gość kwiatuszek1010
to lubie w yasmin ze nie przybieram na wadze i cera nie mam zadnych problemow :) tylko te zylaki.. :(

Gość agam0
Biorę tabletki 5 lat. Zaczęłam nowe opakowania i nie wzięłam jednej tabletki w środku pierwszego tygodnia ale nie zorientowałam się i brałam w każdy następny dzień kolejne tabletki. Co dalej robić?

Ja biorę ale dopiero dwa miesiące, więc za dużo nie mogę ci poradzić, jak na razie jest ok, jestem z nich bardzo zadowolona, może wreście nie będę tyć, ale cera jakoś bardziej trądzikowata.

zadecydowalam by odwiedzic ginekologa i ona powiedziala ze tabletki yasmin sa dla mnie za mocne i zmienila mi na cyprodiol.. jak narazie jestem z nich zadowolona... oczywisicie kazdy ma osobiscie dobrane tabletki...agam0 jezeli taka sytuacja zawsze warto wziasc 2 tabletki ta co minelas i ta co mialas wziasc tego dnia.. ale radzilabym isc do ginekologa by sie upewnic czy wszystko okaj i czy mozna wykluczyc ciaze jezeli w tym czasie doszlo do stosunku... anija21 potrzebujesz okolo 3 miesiecy zeby cialo przyzwyczajilo sie do tabletek jezeli caly czas nie bedziesz widziala roznicy odwiedz ginekologa :) przepraszam ze tylko tyle moge pomoc

Gość ulalaaa
ja właśnie kończę pierwsze opakowanie YASMIN i strasznie wypadają mi włosy, moje piersi są obolałe a cera jak na razie się nie poprawiła :( muszę chyba zmienic te tabletki bo WLOSY WYCHODZA MI GARSCIAMI :(

ulalaaa- kazde cialo reaguje innaczej na tabeltki. mi tez wypadaja wlosy ale to dlatego ze wczesniej mialam tleniony blond wlosy...a podobno ze tabletki hormonalne moga byc dobre takze na poprawe kondyzji wlosow o.O