Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aziska89

SALON KOSMETYCZNY NA CZARNO CZY KTOŚ MOŻE NASKARŻYC

Polecane posty

U teściowej w domu chcę w jednym pokoju wstawic łóżko do masażu i wykonywac tam różne zabiegi kosmetyczne. Klientki będą korzystac z łazienki teściowej. Zastanawiam się czy ktoś kto mnie nie lubi może naskarżyc dla jakieś inspekcji że mam to na czarno. Czy oni mogą wejśc do domu to jakoś sprawdzic skoro to nie jest zarejestrowany?

Gość ghrfhertheheh
powiesz, że dorabiasz, że masujesz znajomych, ze znajomi Cię polecają itd. mogłabyś wyjsć łatwo z tej opresji, jeśli faktycznie ktoś mógłby na Ciebie nadać.

Gość skoro nie jest zarejestrowanyt
to nie masz prawa prowadzic. lokal musi spelniac odpowiednie wymogi. poza tym bardziej niz inspekcji jakiegos sanepidu czy czegis bardziej bym sie bala urzedu skarbowego..

Ale co skarbówka może przyjśc? W jaki sposób proszę wytłmaczcie mi

Nikt nie wie jak to jest? Bo się boję że mogę potem zapłacic więcej niż to warte kary? Jak myślicie ma ktos cos takiego

Gość sffsfsfsffs
nie mozesz , salon masazu musi spełniac wymagania itp od usług musisz płacic podatek , łatwo sie nie wytłumaczysz

Trafisz na niezadowoloną wariatkę i cie wsypie. O to nie trudno nawet jak robisz coś dobrze. Ludzie są złośliwi.

Myślicie że nie zarobie nic . Ale jak ktos może mi udowodnic że to mam jak to nie klientka się naskarży

Czyli ktoś przychodzi do domu mojej teściowej z sanepidu czy us czy pip i co pyta się : Czy tu jest salon? I co teściowa może powiedziec że nie. A czy można w domu legalnie otworzyc? Pokój przechodni łazienka trochę dalej. ODP MI PROSZĘ

Gość skoro nie jest zarejestrowanyt
przetrzepią ci przychody, będzie cie US inwigilował, mogą założyć nawet podsłuch bo mają takie uprawnienia. udowodnią nie bój się, jak bedziesz chciala. takze ja bym raczej uwazala. nie ryzykuj.

A nie będzie problemu z założeniem takiego salonu w domu? Bez oddzielnego wejścia i łazienka wspólna?

Gość Urzędnik Skarbówki
Dzień doby...ciekawy temacik ....

Gość gość
No właśnie, czy można legalnie w domu otworzyć gabinet?