Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikiiita321

kto NIE KARMIŁ dziecka piersia z WYBORU??

Polecane posty

Gość nikiiita321

denerwuje mnie ta nagonka na kamrmienie piersią , pierwszego dziecka nie karmiłam , bo nie mogłam przez leki,ale widziałam dużo plusów tej sytuacji, nie byłam uwieziona w domu, szybko wróciłam na studia i do pracy, a dzieckiem mógł zając sie mąż , nie musiałam jak moje kolezanki wiecznie siedziec z odciagaczka i wkladkami w cyckach, i dlatego drugiego dziecka tez nie karmiłamk juz z wyboru, i nie widze zadnych minusów, mam z nimi super kontakt,swietnie się rozwijają i są zdrowe jak ryba, kto jeszcze nie karmił??

Gość Serafina_90
Ja słyszałam taką opinię, że dzieci karmione piersią ponoć są inteligentniejsze i to mnie zachęca do karmienia. Jednak szczerze mówiąc wolałabym nie karmić.

karmiłam 3 tyg odpuściłam bo miałam dość płaczu i obolałych cycków

Gość kochana ja w 8 tygodniu dostał
no własnie , karmienie to żadna przyjemnosc , ciagle bolące cycki, pobudki w nocy co 2 godz, odkąd dałam mleko w 5 tygodniu dziecko spało całą noc!

Gość kkkkooolllaaa
milion już takich tematów było...

w ciazy myslalam, ze bede karmic po porodzie nie chcialam karmic

Gość myszyszjka
a co ma mleko do inteligencji ?

też myślałam że będę karmić założenie było do 6 mieisecy

Gość Ja chciałam nie karmić z
wyboru ale otoczenie poddawało mnie takiej presji że uwierzyłam że to najważniejsza rola matki -karmić piersią! -Kiedy urodziłam dziewczynkę okazało się że ma ona temperament i własne zdanie którego na ogół nie zmienia Nie chciała ssać piersi Otoczenie widziało ,lekarze położne i położna środowiskowa zgodnie przyznali że dla dobra dziecka powinnam zaprzestać walki o karmienie piersią... Oczywiście dziecko jest dziś zdrowe i zdrowo rośnie Nadal ma temperament i własne zdanie którego na ogół nie zmienia.

Gość dfggsfgv
ja nie karmilam z wyboru. sprobowalam ale po kilku dniach odstawilam bo bardzo to nieprzyjemne. karmienie piersia nie jest takie super jak opowiadaja

szokujacy artykuł nt karmienia piersią, chociaz ja sama karmiłam ponad 2 lata to dłuższy staż mamy dojarki mnie przeraża: http://dzieci.pl/chgid,14478592,title,Kilkulatki-przy-piersi,fototemat_dzieci.html?smgputicaid=6e714

Gość Ja chciałam nie karmić z
Serafina_90 na inteligencję ma wpływ kwas omega3 i trzeba go dostarczać już przed zajściem w ciażę.. Ja dwa miesiące przd ciążą byłam w rejsie i żywiłam sie wyłącznie świeżymi rybami morskimi,kiedy wróciłam do domu byłam na suplementach diety omega i tak całą ciążę Potem podawałam dziecku produkty bogate w omega Moje dziecko cechuje fenomenalna pamięć i faktycznie jest inteligentne.

Gość nie karmiłam
Hej, nie karmiłam z wyboru, pomimo nagonki i zdziwienia rodziny :) Wolałam z usmiechem karmić mm niż cała wściekła karmic piersią. Jeśli chodzi o tą inteligencję to jak ma być głąb to będzie, niezależnie od sposobu karmienia, badanie, które to niby udowadniało zostało zakwestionowane (inne czynniki niż karmienie wchodziły w grę). Podobnie jest i z innymi "korzyściami" kp, zauważcie, że w broszurach dla rodziców, różnych poradnikach, autorzy nie fatygują się żeby podac jakiekolwiek źródła na poparcie tych tez - po prostu tak wszyscy twierdzą, a prawda jest taka, ze sposób karmienia nie ma wielkiego znaczenia.