Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemowaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

chyba jestem nienormalna

Polecane posty

od kilku miesiecy srednio uklada mi sie z facetem (jestesmy razem poltora roku) ma kilka cech ktore niepodobaja mi sie, wiem ze faceta ciezko jest zmienic kiedy te cechy u faceta uwydatniaja sie, albo mi sie wydaje ze tak jest to zaczynam byc zlosliwa, smutna itp moj facet to widzi i niepodoba mu sie to i wtedy potrafi powiedziec ze jak ma byc tak dalej to moze lepiej zebysmy sie rozstali itp wtedy ja mam wyrzuty i zazwyczaj robie sie jakas tam milsza mnie zlosliwa, zeby sie unormowallo, bo chyba niechcialabym sie rozstac ale potem, jak jestem sama np to dalej jestem zla na faceta i nie moge przestac o tym myslec wiem ze pewne rzeczy wyolbrzymiam, przynajmniej w myslach, potrafie zastanawiac sie jak te jego cechy moglyby wplywac na jakies tam przyszlosciowe kwestie i wtedy jest we mnie taka zlosc i bezsilnosc... czy powinnam isc do jakiegos psychologa? bo czuje sie nienormalna troche...

niech ktos cos napisze, dla mnie to wazne...

niech ktos mi nagada do rozumu....

Gość tak was czytam
dobra wiadomosc : nie jestes nienormalna zla wiadomosc: to sie nazywa niedopasowanie w zwiazku i manipulowanie druga osoba

a czy dla Was to normalne, ze idac gdzies z facetem gdzie wypada dac prezent, facet wybiera ten prezent ze swoja matka a nie ze mna? czy to jest moje czepialstwo ?

up

Zgadzam się, facet tobą manipuluje. Nie daj się zwariować. To koniec waszego związku, nie trwaj w nim już. Z tej mąki chleba nie będzie :(

wygląda on mi na manipulatora i zwyklego chama. to chyba oznaka, ze tkwisz w toksycznym zwiazku.

Joasia, napisz mi prosze czy Twoim zdaniem to normalne, ze on kupuje prezenty na imprezy na ktore idziemy nie ze mna a ze swoja mama? bo niby byli przy okazji i cos fajnego zobaczyli i kupili i twierdzi ze to ja czepiam sie o drobiazgi, ale przeciez z drobiazgow sklada sie wszystko i calosc

Gość tak was czytam
wg mnie to akurat o kupowaniu prezentu jest normalne, nie odpierdalaj natomiast reszta to jego manipulacja

niby kupowanie prezentu normalne... ale to nie chodzi tylko o to nie chce zebysmy pojechali na wakacje tylko we dwojke, chce zebysmy jezdzili z jego rodzicami mozna czasem pojechac razem, ale nie kazdy wyjazd... jego rodzice jezdza najczesciej sami, a on chcialby z nimi, jak ja nie moge to on jedzie sam z nimi, a terminy wyjazdow ustalaja takie czasem ze z gory wiadomo ze ja nie moge, a jak cos mowie, to mowia ze moze uda mi sie pojechac z nimi, a jak sie okazuje ze jednak nie to slysze "no trudno" to tez jest normalne ?

Gość tak was czytam
dziewczyno ale juz ci napisalam ze chlopak toba manipuluje = nie zalezy mu na tobie wiec woli jezdzic ze starymi, nie chce spedzac z toba calego swojego czasu. byc moze ma inne potzreby ale generalnie po tym co wczesniej opisalas odnosnie jego checi zerwania jak tylko cos mu sie nie podoba widac ze glownym problemem jest to ze on wie ze ma cie w garsci i szantazuje cie odejsciem

od kilku miesiecy gorzej dogadujemy sie jak robie mu czasem takie wymowki jak o te prezety ktore kupuje z zmama a niby to od nas to troche moze sie wkurzyc, sa tez inne sytuacje , ale mysle ze jakby traktowal mnie powazniej to ja tez niemialabym takich jazd bo bylabym spokojna o jego uczucia i o to jak mnie traktuje moze widze co chce ale do konca nie odebralam tego jako szantaz, po prostu powiedzial ze jak ma sie nam tak ukladac jak ostatnimi miesiacami to moze lepiej sie rozstac

Gość tak was czytam
szantaz odejsciem to jest wlasnie manipulacja. tak robia osoby ktore 1 wiedza ze maja wieksza wladze w zwiazku i moga sobie na takie metody pozwolic 2 ktorym nie zalezy na dojrzalym zwiazku a wiec nie zalezy im na osobie z ktora sa 3 osoby ktore sa niedojrzale i egoistyczne rada dla ciebie jest taka ze albo rzuc tego goscia albo poczytaj sobie ksiazke 'dlaczego mezczyzni kochaja zolzy' na necie znajdziesz ebooka, zobaczysz jak sie zdystansowac troche i pokazac ze jestes tak silna ze nie z toba takie numery rozmowami niczego nie zmienisz. dla faceta rozmowa= foch czyli baba jest niezrownowazona, tzreba to przeczekac tylko zmiana zachowania wobec chlopaka jestes w stanie cos osiagnac

sama juz nie wiem czy ten zwiazek ma sens, ja go kocham, po takim czasie jest przyzwyczajenie, ale po niektorych jego tekstach po prostu rece mi opadaja akurat to ze jestem troche rozchwiana emocjonalnie slyszalam od niego juz

Gość tak was czytam
no kazdy facet ktory chce zrzucic wine na dziewczyne siega po argument rozchwiania emocjonalnego, poczytaj sobie tematy gdzie kobiety pisza ze zlapaly meza na zdradzie a on im wali tekstem : ty chyba jestes chora, idz sie leczyc do psychiatry ! itp. klasyk po prostu widac ze ten zwiazek nie rokuje. moze facet nie dojrzal jeszcze a moze taki ma charakter. ciezko bedzie to zmienic jak juz zaczelas grac na jego zasadach ktore sa mu wygodne. wierze ze kazde rozstanie jest bolesne i nie ma znaczenia czy to 1,5 roku czy 15 lat ale cos tutaj nie gra a tak jak pisze, faceci sie nie zmieniaja ! oni moga zmienic swoje zachowanie na jakis czas jesli dostatecznie im zalezy, ale suma sumarum po pewnym czasie zawsze wyjdzie szydlo z worka, taki charakter po prostu jak na moj gust i pewnie kazdego obiektywnego obserwatora powinnas to zakonczyc bo ludzenie sie ze bedzie lepiej spowoduje ze pozniej bedzie ci jeszcze trudniej i bedziesz jeszcze wiecej plakac