Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytamsie

Jak jest u was gdy ojciec dziecka...

Polecane posty

Gość Zapytamsie

Jestem w 24 tc, dziecko kopie jak szalone, ale.... nie kope gdy tylko Tatus chce tego posluchac ;) Moze szalec na potege, a gdy maz przylozy reke, to jest cisza jak makiem zasial. Od czego to moze zalezec? W moja reke kopie. Przeciez chyba nie wie ktora jest czyja. Jak jest u was?

Gość jasiaaaa
ja zawsze jak miałam dość kopania ( po kilku kopniakach wszystko mnie bolało) to prosiłam męża żeby położył rękę na brzuchu i pogadał do synka i wtedy był spokój:)

u nas bylo odwrotnie mala kopala tylko tate moglo wiele osob dotykac mojego brzuszka a ona nic tylko jak tata dotykal to kopała

Gość pewnie,ze wie
czyja to reka,moze nie konkretnie,ze to tata,ale wie,ze to na pewno nie mama,cos innego i dlatego sie uspokaja

Gość KatarzynaWwwww
motyl ty lepiej sie zajmij naukaa nie robieniem dzieci w tym wieku

Gość Zapytamsie
Dziwne to, bo ja sie ciesze, ze maluch szaleje, a jak chce aby maz tez mial z tego radosc, to dziecko momentalnie cichnie :) Wyglada to tak, jakbym sciemniala, ze kopie ;)

Gość KatarzynaWwwwwacka
dziecko czuje

Gość fghsnfgshfsgh
U nas nawet w szkole rodzenia mówili o tym zjawisku. Po prostu tak jest że dziecko wyczuwa obecność taty, przy którym mama czuje się bezpiecznie i jest szczęśliwa. Przez to samo się uspokaja.

Gość fghsnfgshfsgh
No i zapomniałam dodać że u mnie było tak samo i jak maluch za bardzo rozrabiał to prosiłam męża żeby przyłożył rękę do brzucha i porozmawiał. Działało zawsze. :)

Gość Zyttaa
U mnie podobnie

Gość miszkowata
Było tak samo: do mamusi "puk puk", a gdy tato kładł rękę, to ciiiiisza :D Raz tylko tato dostał kopniaka w ucho :D