Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evvvelinaaa1900

co się ze mną dzieje?

Polecane posty

Gość Evvvelinaaa1900

bolą mnie niemal wszystkie zęby!!! Zdrowo się odżywiam, jem dużo owoców, warzyw, prawie w ogóle nie jem słodyczy, nie słodzę, dbam o higienę jamy ustnej, używam drogich past do zębów. W zeszłym tygodniu byłam o dentysty, wszystkie zęby sprawdził, wszystko OK. Ból zębów mam od środy, nie boli mnie jeden ząb. Ból jakby przesuwa się w różne rejony szczęki. Może mam niedobór jakiejś witaminy?

Gość Evvvelinaaa1900
pomocy!!!

Gość Evvvelinaaa1900
Ulgę czuję podczas jedzenia i to nawet twardych produktów takich jak orzechy. Ból pojawia się dopiero w czasie, gdy nie używam zębów. Co to jest?

Gość Evvvelinaaa1900
mieliście coś takiego kiedyś?

Gość annia.....................
Przewiew złapałas.

Gość Evvvelinaaa1900
w jaki sposób?

Gość przeczytałam topic
To może być zapalenie zatok przyszczękowych

może zatoki nosowe? ja właśnie cierpię na to napady bólu wszystkich zębów po prawej stronie do tego jak dotykam policzka, nosa po prawej stronie - też boli trwają te silne pulsujące bóle kilka minut i przechodzi najgorszej w nocy, jak się położę - koszmar zaczęłam robić sobie inhalacje (woda, mięta, skrzyp polny, rumianek) i wdychać głęboko, trochę pomogło poza tym czuję, że mam zapelenie jamy ustnej albo dziąseł zaczęłam brać antybiotyk sumamed, nie wiem czy akurat coś pomoże ale inhalacje i sprawy do nosa mi pomagają (nie mam kataru, ale czuję, że głęboko gdzieś w zatokach mam pozatykane, jak bolą zęby to mi pulsuje cała strona nosa

skoro dentysta mowi ze ok to zeby sa ok...a nie masz przypadkiem cukrzycy?bo takie podobne objawy bolu zebow i ogolnie w jamie ustnej sa wlasnie przy tej chorobie

Gość Evvvelinaaa1900
nie mam cukrzycy

ja też myslałam o cukrzycy, ale doktor zrobił mi badanie glukozy i ok myślę, że autorka ma tak jak mówisz- albo coś globalnego typu cukrzyca albo (bardziej chyba prawdopodobne - zapalenie dziąseł i zatok) jest też możliwość, że dentysta przy kontroli podrażnił bardzo dziąsła

Ewelina spróbuj zrobić sobie dwuminutowe inhalacje i użyj sprayu do nosa zobaczysz czy poczujesz choćby chwilową ulgę ból trwa cały czas? czy momentami? jest stały?czy pulsujący? jeśli ból trwa cały czasy, jest stały i silny, nie ustępuje po lekach przeciwbólowych, lepiej wybierz się na pogotowe dentystyczne

Gość smollllle
Moją znajomą bolały wszystkie zęby, była u kilku dentystow, wszyscy mowili, że w porządku z jej zębami. Po 2 latach zmarła na raka żuchwy.

Gość przeczytałam topic
Ale dentysta sprawdził zęby a nie zatoki. Musisz iść do lekarza, trzeba zaordynować antybiotyk jesli to zatoki, bo sobie napaskudzisz. To taki śmieszny ból, jakby łaskoczący koniuszki zębów.

Gość Evvvelinaaa1900
tak, jest to ból raczej w korzeniach zębów.

Gość Evvvelinaaa1900
raczej stały, gdy dotykam dziąseł, zębów -nic nie boli, gdy jem, też nic nie boli pojawia się w różnych miejscach, raz w górnej szczęce, raz w dolnej

Gość Evvvelinaaa1900
oddychanie nie ma tutaj znaczenia