Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hubsakar

czy to objawy ciąży czy sobie wkręcam?

Polecane posty

Gość hubsakar

okres powinnam dostać za 4 dni.Mam powiększone piersi i bolące bardzo (jak przed okresem), czasem poboluję mnie brzuch, mam śluz jak w czasie owulacji. Mimo, że zjem kolacje z rana czuję się strasznie głodna.Czy te objawy są ciążowe czy jak zawsze dostanę @? staramy się z mężem juz długo i boję się, że sobie wkręcam, że to ciąża? jak myślicie? słusznie podejrzewam ciążę?

Gość Błagam Cię !
Wkręcasz sobie. Chociażby śluz jak przy owulacji to wyklucza. Predzej jakbys miała "mleczny" możnaby coś podejrzewać. Brzuch i piersi to norma przed @. Z tym głodem to za wcześnie na objaw. Ile się staracie ? Co znaczy długo ?

Gość yellowriver
wydaje mi się ze zbyt wcześnie żeby tego typu objawy się pojawiły. ale każda dziewczyna inaczej odczuwa:) może to być to a może nie.. ja akurat pierwsze 3 miesiące to nie mogłam jeść a apetyt to około 5/6 w pełni się pojawił :) ale życzę Ci jak najlepiej i oby to było właśnie to na co czekasz, trzymam kciuki

Gość hubsakar
8 miesięcy i o 7miesięcy za długo :-(

Gość yellowriver
a co do śluzu to ja u siebie nie umiałam tego nigdy określić- zawsze był inny niż wszyscy piszą że powinien być :) tym bym się nie sugerowała

Gość hubsakar
właśnie nie jest przeźroczysty i jest taki ciągnący się jak przy owu.

Gość Błagam Cię !
8 miesięcy to naprawdę niewiele. Tutaj dziewczyny próbują po kilka lat. Nie jeden lekarz Ci powie, że martwić nalezy się dopiero po 2 latach i to bardzo intensywnych staraniach.

Gość hubsakar
lekarka powiedziała, że po roku będziemy badac i szukac przyczyny. Moim zdaniem to długo .2 osobom z naszej rodziny udało się za pierwszym razem. Pozostałej rodzinie i znajomym do pół roku.Tylko my się tak długo staramy :-(Podstawowe badania mam zrobione. Wygląda, że wszystko ok.

Gość hubsakar
a po za tym nie o tym jest temat. Tematem są moje objawy.

Gość Błagam Cię !
Twoje objawy na pewno nie wskazują jednoznacznie ciąży. U mnie np. jednym z objawów była flegma. Tak, flegma zbierająca się w gardle, którą musialam wypluwać jak żule pod monopolowym. Nieraz się tym dusiałm, a najgorzej było w miejscach publicznych. Trwało to całą ciążę. Kiedy urodzilam, skończyło się. Teraz jestem w ciąży poraz drugi i mam to samo. W żadnej książce nie opisują takiego objawu, a u mnie był, hmmm... nikt ci nie powie na podstawie tego co napisałaś, czy jesteś w ciąży, niestety :( Nie wychodzi Wam. Może nie trafiacie akurat w odpowiedni moment, albo zbyt bardzo myslisz o ciąży i sama sie blokujesz. Nam się udalo po 4 latach. Wyniki, badania - okej. Problem był we mnie. Kiedy sobie odpuściłam i powiedziałam " pierdole to wszystko " to zaszłam w pierwszym luźnym cyklu.

Gość hubsakar
staram się nie denerwować. kochamy sie co 2-3 dni więc powinniśmy trafić w dni płodne. takie mam przeczucie, że to ciąża ale nie chce sie zawiesc...

Gość nie lola z przedszkola
podstawowym objawem jest zatrzymanie miesiączki a słyszłaś o testach ciazowych? majatku nie kosztują więc może kup i zrób i nie szukaj w sobie na siłę symptomów bo to naiwne

Gość hubsakar
zrobie w przewidywany dzien miesiaczki.Teraz i tak by pewnie nie wykrył...

Gość nie lola z przedszkola
ja zrobiła m 3 dni przed i był pozytywny

Gość Błagam Cię !
Ja kupowałam testy, chyba to były Pink test gdzie pisało, że wykrywa ciążę już 6 dni po zapłodnieniu. Kiedy do zapłodnienia dochodzi to raczej nikt nie wiem, ale testy robiłam na tydzień przed @ - obydwa pozytywne, po terminie tylko się upewnialam :)

Gość hubsakar
a robiłaś z rana? czy później?

Gość hubsakar
bo tez kupuje te testy. ale one sa od 25 czułości wiec boje sie ze przed terminem nie wykryje...

Gość hubsakar
up

Gość tea123
Dziewczyny zapraszam do dyskusji na forum www.rajkobiety.pl