Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMmoja opinia .....

do kobiet które pieką ciasta masa i barwniki

Polecane posty

Gość MMmoja opinia .....

niedługo synek ma 3 latka nie wiem jaki krem zrobić do tortu żeby był smaczny. Robiłam z mleka w proszku i jest przepyszny ale wychodzi kolor kremowy gdyż dodaje się do masy żółtka i po dodaniu barwniku np: czerwonego masa nie jest czerwona tylko różowa a właśnie czerwień chciałabym uzyskać. Znacie smaczny przepis na masę do tortu by po dodaniu barwników wychodziły zamierzone kolory. Dziękuję za odp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja robie z kremówką
albo krem budyniowo-maślany, wychodzi bardzo jasny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja robie z kremówką
Aha i jeszcze robię taką piankę z kremówki z galaretką (galaretkę musisz dodac w kolorze barwnika i wtedy nie trzeba już tyle chemii dodawać). Wychodzi takie jakby owocowe ptasie mleczko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lodzzia
Nie wiem moze bys np koncentratu buraczanego dodala :) na pewno kolor bedzie intensywniejszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorko
zainwestuj w dobre barwniki i tyle. Takie w żelu , albo w proszku, dodaje sie ociupine a kolory żarówiaste:) Masa z bitej smietany i białej czekolady ... jest biała :) Niedawno robilam rainbow cake i uzyłam własnie barwników w żelu, wyszło super mimo, ze ciasto nie byo białe bo robiłam z calych jajek , a nie tylko białek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×