Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMmoja opinia .....

do kobiet które pieką ciasta masa i barwniki

Polecane posty

Gość MMmoja opinia .....

niedługo synek ma 3 latka nie wiem jaki krem zrobić do tortu żeby był smaczny. Robiłam z mleka w proszku i jest przepyszny ale wychodzi kolor kremowy gdyż dodaje się do masy żółtka i po dodaniu barwniku np: czerwonego masa nie jest czerwona tylko różowa a właśnie czerwień chciałabym uzyskać. Znacie smaczny przepis na masę do tortu by po dodaniu barwników wychodziły zamierzone kolory. Dziękuję za odp

Gość Ja robie z kremówką
albo krem budyniowo-maślany, wychodzi bardzo jasny.

Gość Ja robie z kremówką
Aha i jeszcze robię taką piankę z kremówki z galaretką (galaretkę musisz dodac w kolorze barwnika i wtedy nie trzeba już tyle chemii dodawać). Wychodzi takie jakby owocowe ptasie mleczko.

Gość lodzzia
Nie wiem moze bys np koncentratu buraczanego dodala :) na pewno kolor bedzie intensywniejszy

Gość autorko
zainwestuj w dobre barwniki i tyle. Takie w żelu , albo w proszku, dodaje sie ociupine a kolory żarówiaste:) Masa z bitej smietany i białej czekolady ... jest biała :) Niedawno robilam rainbow cake i uzyłam własnie barwników w żelu, wyszło super mimo, ze ciasto nie byo białe bo robiłam z calych jajek , a nie tylko białek.