Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzuchattta

Poród w szkłach kontaktowych

Polecane posty

Gość brzuchattta

Czy któraś z Was rodziła może w soczewkach kontaktowych? Wiem, że do zabiegów zaleca się ściągnąć, ale jak miałam dwa lata temu zabieg w znieczuleniu miejscowym i ściągnęłam soczewki to bardziej denerwowałam się tym, że nie wiem co się wokół dzieje niż tym, że mi gmerają w kręgosłupie... Teraz do porodu pozostał mi niecały miesiąc i się zastanawiam czy na własne życzenie nie pozostać "widząca" o okularach niema w ogóle mowy bo strasznie się źle w nich czuje i jest mi w nich niedobrze (i nie chodzi mi tu o to, że niedobrze w nich wyglądam tylko, że kręci mi się w głowie i zbiera się na wymioty). Wadę mam dosyć dużą i staram się zmniejszyć stres związany z pierwszym porodem do minimum także czy któraś z Was rodziła może w soczewkach? Macie z tym jakieś doświadczenia?

Gość moja dwulatka i pol
Porod zakonczony cesarka. Caly czas w soczewkach. Z tym, ze ja nosze night&day i wtedy to sie bardzo przydalo.

Gość ja jestem z topiku
ja rodzilam w soczewkach wyciagnela po porodzie, jak poszlam sie polozyc i odpoczac

Gość brzuchattta
ja właśnie też noszę szkła night&day, cesarki póki co nie planują. A czy informowałyście lekarza lub położną o tym, że macie soczewki założone czy raczej siedzieć cicho i się nie odzywać?

Gość lodzzia
Ja tez mialam takie mysli i sciagnelam soczewki -zalozylam okulary. a ze okularow nie cierpie,polowe wszystkiego przeszlam 'na slepo',z okularami odlozonymi na polke. co prawda o maly wlos skonczyloby sie ceaarka,ale sie nie skonczylo. Jakbym miala jeszcze raz -to bym sobie zostawila te soczewki. i zwrocila uwage mezowi,zeby mi przypomnial o tych soczewkach,jakby jednak trzeba bylo operowac

Gość moja dwulatka i pol
Kurcze, nie myslalam wtedy o tym. Nikogo nie informoalam, ale teraz mysle, ze pewnie to zrobilabym. Moze gdyby mieli mnie calkowicie usypiac wspomnialabym o soczewkach albo na pewno powiedzialby to moj maz, ktory byl przy mnie.

nie nosze soczewek a okulary sporadycznie ale myślę że trzeba o czymś takim poinformować bo nie wiem na co zwracają uwagę w razie czego bo np nie wolno mieć tipsów bo nie widać czy paznokcie nie sinieją z niedotlenienia i może z oczami być coś podobnego

Gość brzuchattta
no właśnie chciałabym uniknąć takiego rodzenia na ślepo, o którym wspomniała lodzzia. Chyba jednak poproszę męża aby zwrócił na to szczególną uwagę i w razie czego trzymał rękę na pulsie :)

Gość takasee
a czy te soczewki wam się nie przesuwały przyklejały za mocno do oka przy parciu?

Gość miszkowata
Miałam szkła. Zapomniałam po porodzie, że mam je jeszcze w oczach :D Nic mi się nie przykleiło, nic nie przeszkadzało.