Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zzaniepokojona

Zaniepokojona po nocy.. ciaza.

Polecane posty

Gość Zzaniepokojona

Hej dziewczyny, troche sie boje.. Przeczytajcie prosze do konca, to dla mnie wazne.. Pisalam wczoraj o tym, ze wyczytalam, iz nalezy spac na lewym boku. nZawsze spalam na prawym. W nocy jednak sie zawzielam i lezalam na tym lewym, nie moglam spac, wstalam z bolem plecow, zeber i dolu brzucha. Maluch do tej pory zawsze fikal - miedzy 8 a 9.30, teraz jest cisza, zaczynam sie niepokoic... Zebra juz nie bola, ale boli dol brzucha. 24 tc. Facet mowi, ze to sie rozciaga, ale ja juz sama nie wiem...

Gość junn
nie że należy spać na lewym boku ale że najlepiej spać na lewym boku. przecież w nocy nie da się kontrolować jak się śpi. ja spałam tak jak mi było wygodnie. nie katuj się bo ty masz wypoczać a nie wymęczyć się.

Gość BZDURA_rura
Spij tak jak ci wygodnie. Nikt nie jest w stanie kontrolować się w nocy. Nawet jak usniesz na lewym boku, to i tak w ciagu calej nowy kilkanascie razy sie obrócisz. Dziecku nic się nie stanie. Tak to wymyśliła matka natura, ze macica go bardzo dobrze chroni. Oczywiscie powinnas starac sie spac na lewym boku, chodzi o ucisk na jakas tam zyle, ale to ejst istotne tak naprawde pod koniec ciazy.

wypij szklankę mleka, zdjedz cos słodkiego i obserwuj, jak nie zacznie maluch ruszać się to leć do szpitala, może ma taki dzień spiocha dziś, my też mamy różne dni:)

Gość Zzaniepokojona
Oby, bo to wlasnie jego stala pora i nic. jem kanapki z konfitura, zapijam mlekiem, moze zaraz sie poruszy..

:) myślę, że będzie ok, do tego jeszcze Twój niepokój, więc pewnie zaraz się ruszy, mi też zdarzyły się ze 2 noce nieprzespane, z tego samego powodu.. brzuszek pewnie rozciąga się,niemniej na najbliższej wizycie wspomnij o tym lekarzowi:) ztym spaniem podpisuję się pod tym co moje poprzedniczki pisały, najlepiej na lewym, ale bez skrajności;)

Gość desjkansj123
Nic się nie martw. Ja mam 27tc i nie mogę powiedzieć żeby ruszała się o danej godzinie zawsze. Czasami wcześniej, czasami później :) A tym spaniem się nie przejmuj bpo dobrze napisały koleżanki wcześniej, że dziecku nic nie grozi :)

Gość 24tydz
Nie martw sie, ja tez ostatnio nie czułam nic przez dwa dni, ruchy jeszcze nie sa regularne wiec maluch moze jeszcze spi, ja juz znalazłam sposón\b i to nie kiedy nie pomaga, jak nie daje zadnych znaków to głaskam brzuszek i bardzo czesto sie budzi i daje kopniaczki albo zaczynam cos robic i nagle to przerywam i odpoczywam wtedy tez czesto sie budzi i kopie, ale nie masz sie co martwic:) Zawsze mozesz isc na izbe przyjec zeby zbadali teto płodu i bedziesz wiedziec wszystko:)

Gość Zzaniepokojona
dzieki dziewczyny, zjadlam i sprobuje polezec, ponasluchiwac brzuch ;)

Tylko go nie głaszcz za bardzo;-) ja raz tak sie wkręciłam zaczęłam go głaskać po czym się spiął ( skurcz) i z tego wszystkiego karetkę wezwałam a wszystko było ok. spokojnie sobie poleż obejrzyj tw a zaraz poczujesz.

Gość Zzaniepokojona
Uf, wstal, pokopal z 8 razy, wiec wszystko ok i znowu poszedl spac. :) Wiec taki leniwy dzien dzisiaj, ale nic mu sie nie stalo :)

Gość mosiaaa
Eee nie trzeba spac.na lewym boku. na brzichu na pewno.sie nie.powinno,na plecach w poznej coazy niewskazane,ale. ja czesto sie w nocy obravalam na plexy -bo tak sie budzilam -i wszystko bylo git. a na bokach obu spalam ,tu nie ma przeciwwskazan

Gość Zzaniepokojona
Dzieki, teraz bede spala jak mi wygodnie. Zaniepokoilam sie, bo zmuszalam sie pol nocy do spania na lewym boku, zasnelam tak, ale wstalam cala obolala, zebra, kregoslup i dol brzucha. maluch sie nie ruszal o zwyklej porze, ja panikara powiazalam ze soba te fakty i oczywiscie schiza gotowa. ;)