Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

doko1988

Termin LISTOPAD

Polecane posty

Witam. Jestem właśnie w trakcie 15 tygodnia ciąży (14.05.12) a termin przypada na 4 listopada. Zapraszam wszystkie przyszłe mamusie do wymieniania się poglądami i doświadczeniami :P RAZEM RAŹNIEJ :)

Witaj, ja mam termin na 10 listopada. Jest to moja pierwsza ciąża, więc wiadomo, że trochę to przezywam i mam mnóstwo wątpliwości. Chętnie dołączę ;)

Gość Myslaca pozytywnie
Czesc Wam. Ja mam termin na 25listopada:) jest to moja pierwsza ciaza, niespodziewana ale teraz jaka radosna i juz wyczekiwana konca.:) mam 20lat i jestem z Lodzi. :) to chyba tyle na poczatek odnosnie mnie. Jak sie czujecie? Mnie dzis strasznie boli brzuch. :/

To też moja pierwsza ciąża. w zasadzie druga,pierwsza 3 lata temu poroniona przez tabletki anty :/ Czuję się dziś koszmarnie,jest mi słabo i chcę mi się spać że oczka same się mi kleją :( A jak Wasze objawy? Lepiej na początku czy gorzej? Bo ja z początku miałam luuuz a teraz jest gorzej :(

Gość Myslaca pozytywnie
No ja powiem wam ze nie mam zadnych wymiotow. Jedynie to czuje zmeczenie czesciej i oczywiscie chce mi sie spac. Tyle:) zobaczymy jak bedzie pozniej. :) przykro mi z powodu pierwszej ciazy. Nie stresuj sie, duzo odpoczywaj. :)

Ja pierwsze trzy miesiące miałam ciężkie. Często rano wymiotowałam (szczególnie źle reagowałam na zapach kawy, nawet w pracy zdarzało mi się wybiec ze spotkania w momencie gdy podawano kawe :P), popołudnia całe przesypiałam. Więc żyłam w trybie praca - sen - praca - sen. Weekendy też zazwyczaj przesypiałam. Od około dwóch tygodniu jest zdecydowanie lepiej. Mogę normalnie jeść śniadania, nie mam mdłości, jestem mniej śpiąca. Mąż twierdzi, że jestem bardziej pogodna, bo początkowo wszystko mnie wkurzało, byłam bardzo nerwowa... Ostatnio lekarz mi powiedział, że mam bardzo nisko łożysko w związku z tym mam unikać podnoszenia ciężarów, odpoczywać w pozycji leżącej i w ogóle bardziej o siebie dbać. Martwie się tym trochę, tym bardziej, że bardzo nie chce iść na L4 :(

No właśnie skoro poruszyłaś już termin L4 to ja też ma sporo do słuchania. Wszyscy radzą mi bym poszła na zwolnienie bo muszę odpoczywać a po ciąży to nie będzie już tak słodko a ja tak sama nie wiem. Mam pracę biurową,nie ma żadnego zagrożenia dla maluszka (chodź nie wiem ile godzin może spędzać kobieta w ciąży przed komputerem?) Najgorsze jest tylko samopoczucie-rano czuję się strasznie a w ciągu dnia czuję się na maxa zmęczona.Nie mogę usiedzieć i koncentrować się na tym co powinnam....

Gość Myslaca pozytywnie
Ide w czwartek do zusu sie wszystkiego dowiedziec. Bo tez pracuje przy komputerze. Wiec jak bede wiedziala co i jak to wam napisze. Tym bardziej ze u mnie pracowala dziewczyna w ciazy i normalnie. Tak samo jak my. Tyle ze ja pracuje po 6.5 godz dziennie wiec to w sumie malo. No w sumie powiem wam ze ciaza mi sluszy mimo tego ze jestem sama tzn z dzidziusiem ciesze sie i jestem szczesliwa. :)

Gość doko1988@wp.pl
Aha :) To czekam wtedy na info.No ja niestety pracuję po 8 godzin dziennie.