Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab

Pytanie o nadawanie paczek itd. dla znających się. :)

Polecane posty

Czesc dziewczyny. :) Dzisiaj wieczorem będę robic porządki w szafie i chciałabym sprzedac kilka rzeczy. W związku z tym mam parę pytań o ich wysyłanie - kompletnie się na tym nie znam, proszę się nie śmiac z głupich pytań. :) Jak ja mam to wysłac?! Np. bluzkę. Wziac ją na pocztę i dac Pani w okienku, żeby mi zapakowała i wysłała?:D:D Czy po prostu kupic tą kopertę bąbelkową i zapakowac i dac zaadresowaną Pani w okienku? Jak podac cenę przesyłki? Ile kosztują te koperty i znaczek? Znaczki mają różne ceny, jakie kupowac? Przepraszam za te głupie pytania, ale ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia jak to zrobic, nigdy tego nie robiłam. :D :D :D :D Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. :)

Gość Karinarese
:D

Gość trzeba kupić kopertę
i zapakować. W zależności o d formy wybranej przez klienta mówisz babce, że np list polecony priorytetowy i ona ci ją wyceni. Myślę że priorytet wyjdzie gdzieś do góra 10 zł. Popatrz na cenniki na innych aukcjach to będziesz wiedziała.

Idziesz z zapakowana rzeczą. Ceny kopert i znaczków musisz sprawdzić na poczcie, ewent ja zawsze sprawdzam na stronie pocty polskiej. Cena przesłania listu poleconego priorytetowego to koszt około 5 zł ( mniej więcej) + kopera więc ja zawsze podaje koszt w okolicach 7-8 zł. Cena paczki poleconej priorytetowej to mniej więcej 11 zł.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. :D Czyli idę z zapakowaną rzeczą ( w co zapoakowac?) Daję babce w okienku a ona mi to wszystko pakuje w kopertę nakleja znaczek i wysyła?

Gość Marzenkoman
na poczcie mają specjalne kartony do paczek

Dzięki za odpowiedzi. :)

Gość wciąż nie wiem:P
kurwa,co za tępa mulica. Pewnie te szmaty ma takie jak jej pomyślunek. szok szok szok szok a pierdolic się umiesz chociaż czy wkłada ci do pępka?

Gość Nie ciesz się tak, bo na all
(allegro) i tak pewnie nic nie sprzedasz, jeśli po jednej rzeczy. Coś wycenisz na 10zł, przesyłka prawie drugie tyle, to lepiej pójść do sklepu i kupić nową :o

Nie sprzedaję na allegro. :)