Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jasiuygdaaa

Odchudzanie pytanie do odchudzających i znawców tematu!

Polecane posty

Gość Jasiuygdaaa

Czy istnieje coś co nakręca metabolizm silniej niz błonnik?

Gość dietacud
Ja stosowałam diete Dukana i w ciągu 2 miesięcy z wagi 69 doszłam do 59kg :-)

Gość dietacud
trzeba po prostu nie jeść i tyle ;-) Ja do diety podchodziłam kilka razy aż w końcu się zawzięłam i sie udało :-) Silna wola jest najważniejsza

Gość dukan
Ja też jestem na dukanie, w 4 tygodnie 6kg mniej :-)

tez stosowałam dukana i nie wytrzymałam.. trzeba miec silna wole i chyba wierzyc w diety... u mnie ograniczenie jedzenia, rowerek stacjonarny, brzuszki, asystor slim, slim extrime 3d z eveline.. schudlam 4kg narazie waga stoi bo zrobilam sobie przerwe, od 2 dni zaczelam na nowo... efekt taki ze czuje sie duzo lepiej, nie mam apetytu takze nie podjadam.. i zobaczymy.. :) do lipca musze schudnac 8kg

Gość makamaka
W ciągu 2 miesięcy schudłam 7kg. Nie jem przede wszystkim pieczywa słodyczy, makaronu. Staram sie dużo pić ;-)

Gość makamaka
jem dużo warzyw, uwielbiam sałatki greckie :-) u mnie jadłospis wygląda tak: 1 sniadanie kawa 2śniadanie sałatka grecka obiad ryba lub filet z kurczaka podwieczorek jakiś owoc: np jabłko kolacja sałatka lub serek wiejski

Gość makamaka
nie lubię ćwiczyć :-( niestety :-( ale i tak nieźle jak na 2 miesiące, co? Bardzo ważne w mojej diecie jest to że nie jem już nic po godz 18.00 - wcześniej jadłam nawet o 21 ;-)

Ja się odchudzałam na diecie South Beach. Do tego ćwiczenia- głównie aerobik oraz spinning. Zleciało ponad 23 kg.

Gość makamaka
kasia00, nauczyłam się jeść wąchając ;-) wiem że to śmiesznie brzmi, ale jak chce mi się czegoś słodkiego ( uwielbiam słodycze) to wącham to tak długo aż ochota mija ;-) A ty też na diecie? ile chcesz schudnąć? ja zaczynałam od 68kg, teraz ważę 61kg, a chciałabym tak 56-57kg. wzrost 168cm

Gość makamaka
jaqueline w jakim czasie tyle schudłaś???? zaraz sprawdzę w necie co to za dieta bo o niej nie słyszałam

po 18 jest chyba najwieksza pokusa zeby cos zjesc :/ biore ten asystor i powiem szczerze ze działa, albo poprostu to sobie wmówiłam ;) ale faktycznie nie chce sie jesc, cięzko tez odmówić sobie obiadku :/ robie codziennie 50km rowerkiem i staram sie nie jesc, rano ciemna bułka z czyms popoludniu zazyczaj tez nic specjalnego bo gdy wyjde z małym na spacer to nie chce sie jesc, jakis owoc jogurt obiad caly bo nie moge sie oprzec... i kolacja jogurt schudlam 4 kg w dwa tyg od soboty zaczelam cwiczyc znowu.. zobaczymy moze uda sie jeszcze zjechac.. musi !!! bo ide na wesele nie dlugo :)

makamaka- od maja do listopada mniej więcej się odchudzałam. To było w 2008 r. więc już dokładnie nie pamiętam. Dużo dziewczyn się odchudza na SB. Wystarczy wejść w dział Diety na Kafeterii.

Gość makamaka
Jaqueline, właśnie czytam o tej diecie :-) Kasia00 powodzenia :-)

Gość Dziwne//
Nie sądzę żeby z rzeczy wartościowych i zdrowych istniał jakis lepszy podkręcacz metabolizmu niż błonnik.

Gość rosliny przyspiesszaja
metabolizm kukurydza brązowe włosy i np perz oczywiście to sie pije Koper włoski i cykoria podróżnik oszuka głód Najlepiej więc popijać ją „h godziny przed jedzeniem. Żołądek wtedy zaciekawi się piękną parą panną wędrowniczką i wysportowanym, urok li wyin włoskim młodzicicem. przepis: korzeń cykorii podróżnika owoc kopru włoskiego Zioła wymieszać, 3 łyżki ziół zalać 3 szklankami wody, zagotować, a następnie pod przykryciem zaparzyć t5 minut. Przecedzić, pić ciepłe przed posiłkami bardzo powoli, dokładnie przeżuwąjąc każdy łyk napoju. W ten sposób nasycimy organizm porcją szybkiej energii, która pozwoli oszukać głód. Znamię kukurydzy i perz specjaliści od odchudzania Znamię kukurydzy, inaczej wąsy kukurydzy, to niezwykle cenne zioło wspomagające odchudzanie. Najkorzystniej połączyć je z kłączem perzu. Wspólnie skutecznie pomogą organizmowi w redukcji tkanki tłuszczowej. Herbatkę z tych ziół warto popijać przez kilka tygodni, by w tym czasie dostarczyła przede wszystkim wątrobie substancji leczniczych odpowiadających za jej regenerację i oczyszczenie. przepis: znamię kukurydzy kłącze perzu 50 g 50 g Zioła wymieszać, 4 łyżki wsypać do garnka, wlać 5 szklanek wody, zagotować, a naslępnie na małym ogniu ogrzewać 3, 4 minuty. Przecedzić, pić ciepłe nj1epiej Yz godziny przed posiłkiem. Liście mniszka lekarskiego W walce z nadwagą Przy odchudzaniu bardzo pomocna jest herbatka z liści mniszka lekarskiego, czyli popularnego mleczu. Jest niezwykła w swoim działaniu, bowiem wzrnacnia i oczyszcza zarówno wątrobę jak i nerki, czyli dwa najważniejsze narządy w organizmie. Warto nazbierać liści, najzdrowsze są kwietniowe, ale przez cały sezon można też zbierać, ususzyć, by nawet zapobiegawczo w ciągu roku od czasu do czasu popijać tak drogocenną herbatkę. przepis garść liści mniszka starannie umyć i wsypać do garnka, wlać 4 szklanki wody, zagotować, ogrzewać na małym ogniu około 2 3 minut, przecedzić. Herbatkę popijać cieplą w ciągu dnia zamiast zwyklej herbaty. Niezwykle cenne jest również wino z kwiatów mniszka. Szczególnie ten eliksir zdrowia polecam kobietom, które nic tylko mają kłopoty z nadwagą czy złym trawieniem, ale także cierpią Z powodu powtarzających się stanów zapalnych narządów rodnych. Ten ziołowe wino co to daje także siły i energii do życia, sprawia również, że cera będzie piękna i młoda. przepis: 1/2 kg kwiatów, 2kg nieoczyszczonego cukru, 4litry wody i jedna porcja drożdży winnych. Nastawia się w ciemnym miejscu na kilka tygodni. Gdy kwiaty opadną na dno, wino zlewu się do butelek i przechowuje zawsze w ciemnym miejscu. Popijać 2 x dziennie mały kieliszek przed jedzeniem. te przepisy pochodza z ksiazki odchudzanie bez odchudzania stefania korzawska

ja mam 160cm i waże 63 kg chciała bym zjechać do 55kg mojej wagi sprzed ciąży :) jeźdze rowerkiem tyle ile tylko mogę ;) ile synek mi pozwoli, a ostatnio ma takie chumory ze szkoda gadac :) staram byc sie ciagle w ruchu.. dam znac jak uda mi sie cos schudnac, od czasu jak kupiłam wage to ciągle sie waże jak taki czubek ;D teraz wyciągnęłam baterie.. :P Daj znać czy chudniesz.. probowałaś kremu slim extreme 3d? jak dla mnie świetny, bo po paru minutach ćwiczeń jestem cała mokra ! :) także na mnie działa :) a do słodyczy nie lubieee zjem jak mam naprawde apetyt.. jestem za to zwolenniczka śmieciowego jedzenia czyli kebab pizza itp... ale też od czasu gdy biore asystor slim to nie mam apetytu, a jak juz sie skusze to tylko na kawałeczek :) Dzisiaj zjadłam tylko pół bułki na śniadanie- mały mnie wykończył i nie chciało juz mi sie jesc.. na obiad zupe mleczna ;) zaraz zjem jogurt i to wszystko :) no i duuzo wody a i pije zielona i czerwona herbate na zmiane, mam lepsze trawienie ;)heh

NIE PONIEDZIAŁEK ONA robiłam na czczo 20km i w ciagu dnia reszte, ale nie zawsze mogłam tyle czasu poswiecic na jazde bo mam małe dziecko i tylko jak mąz idzie na popoludniówke to jezdze jak najwiecej czyli cały tydz jezdzilam a nastepny tydz robilam duzo mniej km , czyli praktycznie to byly takie oszukane dwa tyg.. diety nie sa dla mnie, probowałam... lubie jesc i tyle ;P czasem zdazy sie ze zjem jakies paskudztwo ...