Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleella

Kontrola w ZUS

Polecane posty

Gość aleella

witam! dzis dostałam wezwanie na komisję lekarską do ZUS-u na jutro i strasznie się denerwuje, że jak stwierdzą że jestem zdolna do pracy to cofną mi wypłatę zasiłku:( Czy oni mogą cofnąć zasiłek, czy raczej przerwą L4 i następniego dnia po badaniu wracam do pracy? Dodam że nie wiem co mam mówić, bo w tej chwili nie mam żadnych większych objawów chorobowych. A nawet sama załatwiam sobie zdolność do pracy żeby w czwartek już wrócić do pracy.

Gość nie-nie-no
a co ci jest naprawde/ na co masz wystawione? jak dlugo juz chorujesz na l4?

Gość aleella
mam ostrą toksoplazmoze nabytą i przewlekłe zapalenie mogdałów. Byłam w kwietniu w szpitalu przez tydzień na leczeniu. A kontrole w poradni mam 31 maja. A zwolnienie mam od lekarza rodzinnego,.

Gość aleella
a ogólnie na zwolnieniu jestem od 20 lutego bo na początku nikt nie wiedział co mi jest.

Gość aleella
proszę o rady :)

Gość nie-nie-no
jezeli bierzesz leki ,masz wyniki badan, to wszystko w porzadku, nie musisz lezec jak kloda, chyba ze masz wpisana 2 -ze masz lezec

Gość aleella
mam wpiasane że moge chodzić. A lekow nie biorę bo przeszłam silną antybiotykoterapie w szpitalu. Teraz ogólnie mam czasem zawroty głowy i mam jeszcze węzły powiększone. A nowych wyników krwi nie mam bo mam je zrobić dopiero przed kontrolą w poradni a one nie są refundowane więc nie robie ich za często.

Gość aleella
upup

Gość nie-nie-no
no ale masz wypis ze szpitala?

Gość aleella
tak mam wypis.

Gość aaattty
???

Gość dwa lata temu po szpitalu
byłem 6 m-c na zwolnieniu kontrole zusu miałem co miesią zwykla rutynowa procedura kontrola czy nie wyłudzam przedstawienie dokumentacji szpialnej i badań z leczenia pobieżne badanie przez lekarza zusu i w porządku nic strasznego nie ma się czego bać sam wymusiłem powrót do pracy bo lekarze chcieli mi jeszcze dać 3 m-c rehabilitacji na wszelki wypadek ale się uparłem i miałem szczegółowe na dopuszczenie i przeszedłem

Gość aleella
dziękuje za odpowiedź. Wiesz niektorzy wciąż sądzą że toxoplazmoza to nic groźnego dopóki nie mają dużych objawów. Mam nadzieje że pójdzie dobrze :)