Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Franka_xxx

Bóle brzucha/ciąża

Polecane posty

Gość Franka_xxx
Żyje normalnie, ale dziś dopadła mnie gorączka, mam powiększone węzły chłonne uszy mnie bolą koszmarnie i czuję się jakbym miała grypę!!! :((((

Gość miszkowata
wiesz co, w ciązy tak może być, zresztą wiele kobiet zaszło w ciążę albo podczas choroby albo czuło się chore "jak na grypę", a to dzidziol się umiejscawiał :) Organizm jest teraz podatny na infekcje, chociaż ja przez całą ciążę (jesień/zima) byłam zdrowa.

Gość Franka_xxx
Mam gorączkę, nie wiem ile, bo nie mam termometru słyszałam że jak więcej jak 37,5 to że lepiej do lekarza, a 37 to normalne zanim się łożysko nie zbuduje. Zatoki strasznie bolą, mam nadzieję że to nic poważnego. Spać mi się chce bez przerwy. Modlę się o chłopaka :D to już 5 tydzień to już chyba skończył się umiejscawiać :D

Gość miszkowata
Pamiętam tę senność - koszmar, chodziłam jak naćpana i spać mogłam wszędzie, chociaż paradoksalnie: trudno było się wyspać :O Ja jeszcze przed ciążą czułam, że będzie synek, no i jest, wymarzony :) Także życzę spełnienia marzeń synkowych :)

w Uk masz dwa usg w 12 i 20 tc a jak chcesz na wlasna reke to sa rowniez prywatne scany tylko musisz znalezc w swojej okolicy..a skad jestes?

Gość Franka_xxx
Edinburgh, Szkocja właśnie czytam że najpierw GP, oni mnie zapiszą do położnej i ona tam już mnie pokieruje. Jutro lecę na wakacje 2 tyg. Będę musiała zająć się tym po powrocie, chociaż obawiam się bo brzuch nadal mnie boli jak podczas okresu i jeszcze ta gorączka/przeziębienie! :(

polozna to Cie za bardzo nie pokieruje :) zbada cisnienie pobieze krew i zwazy :) scan w 12tc kolejny polowkowy.. :)

Gość Franka_xxx
Martwię się, że tylko dwa te scany, zero jakichkolwiek badań :( czy naprawdę są zbędne? A! I w którym tyg/miesiącu można poznać płeć? Pewnie przy tym scanie w 20 tyg, nie? Wiesz może ile kosztuje taka prywatna wizyta ?

jesli ciaza przebiega prawdilowo to tak te dwa scany tutaj to norma..plec ja poznalam w 20tc ..a za tydzien ide prywatnie na 3D i place za to 95funtow z tym ze ja jestem z Anglii wiec nie wiem jak cenowo to moze byc w szkocji.sprawdz w google

Gość Franka_xxx
Aha, Kiedy rodzisz? I jak rodzisz? Ja muszę się oswoić jeszcze z myślą ciąży, dowiedziałam się 2 dni temu i tak się to wszystko zwaliło nagle, trzeba myśleć o porodach lekarzach wózkach i wogóle, dobrze że mam faceta który za mnie to wszytsko chce zrobić haha!!

termin mam na sierpien poki co jeszcze nie panikuje :) ba nawet listy zakupow nie mam :) w czerwcu mam nadzieje to ogarnac

Gość Franka_xxx
Ale wybrałaś typ porodu? Naturalny w wannie czy coś? Też już zdążyłam poczytać i się uradowałam że dają tu normalnie jak wygodniej i że nie ma nacinania krocza a tego się najbardziej bałam!

zaertujesz prawda? :) Nie wybralam typu porodu bo to nigdy nic nie wiadomo jak bedzie i jak bedzie mi wygodniej :) wyjdzie w praniu...a Ty spokojnie..masz duzo czasu zeby nad tym wszystkim pomyslec :)

Gość Franka_xxx
Z czym żartuję?

z wyborem porodu juz teraz ? :) nie zrozum mnie zle ale na wszystko przyjdzie czas :)

ja mieszkam niedaleko Ciebie autorko, tak masz 2 razy usg ok 13 i ok 21 tyg na tym ostatnim moga podac Ci plec, sa prywatne kliniki z usg babybond chyba, ja tam chodzilam, za usg na plec placilam 79 f w 16 tyg w ok 6 tyg jak zaczelam krwawic a nie chceli mi w szpitalu zrobic to zaplacilam u nich chyba 90 f, wszystko masz na ich stronie ceny i jaki rodzaj usg, bylam zadowolona:)polonza pierwsza u nas w regionie ok 10 tyg ciazy potem co 6 kolejno 4 i 2 i tydzien wizyta. prawda nie badaja tu ale jak zauwazysz cos niepokojacego np infekcja to polozna robi wymaz czy cos tam heh;)ok 16 tydz krew na downa itp mocz co wizyte a morfologia itp chyba mialam 3 razy robione. 23.02.11 Alexander 4.4kg 56 cm 23.02.11 Alexander 4.4kg 56 cm

Gość Franka_xxx
cinamoonka, pytałam tylko Ciebie jaki wybrałaś. Dla mnie z opowieści koleżanek poród był koszmarem, dlatego bałam się że będę musiała przeżywać to samo co one. Oczywiście jeszcze nie wiem jak i co i gdzie ale uspokoiłam się kiedy poczytałam trochę o rodzeniu tu i że mają w szpitalach takie samo podejście jak ja i że kobiety mają prawo do wyborów itd. :) No i w szególności że nie zaczną Cię ciąć znienacka. nie chce mi sie logowac Dzięki za informacje i link! Napewno się przyda . Ja ogólnie jestem panikara. Dlaczego rodziłaś w prywatnej klinice a nie normalnym szpitalu?

ja nie wiem jak jest w pl wiem tylko od znajomych i kuzynek i ciesze sie ze tu rodzilam, sale jednosobowe nie placisz jak chcesz byc z mezem/partnerem znieczulenie na zyczenie darmowe:) nie nacinaja staraja sie chronic krocze, ja popekalam troche zastrzyk i szyli.cisza spokoj milo wspominam. jak sie spozniasz porod wywol po ok 2 tyg takze ja osobiscie uwazam ze sam porod to sama przyjemnisc :)

Gość sarara12
ZAPRASZAM NA NOWE FORUM WWW.RAJKOBIETY.PL

Gość Benjamina
zapraszam na nowe forum dla staraczek i zafasolkowanych www.rajkobiety.pl

wiecie ja od 13 dni niemam okresu, wczoraj rano robiłam test i wynik negatywny ;/ a też potwornie boli mnie brzuch i jestem zmierzła ;(