Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx

zobaczcie co znalazłam

Polecane posty

Przesłanie Pana Cogito - niezłe nie? Wszystkie wiersze sobie kupię Herberta o panu Cogito jak dostanę rente po matce. Niezły jest i tyle. Po prostu ZBigniew Herbert i jego PAN COGITO. http://www.youtube.com/watch?v=YSp2FgKYuKg&feature=related

A tu macie o PIEKLE - i macie tu aktora - PAN COGITO O PIEKLE się tu wypowiada - jak ja bym to chciała mieć wiecie wszystko i tyle. No i zobaczcie sobie tu i posłuchajcie. Tak wyglądał dyr w Korfantym - bo ja byłam nienormalna - taki miał sposób bycia. Co byście zrobili widząc takiego gościa? Bo jak do tego doszło? No ja zrozumiałam, że on posługuje się słowem i tak należy z nim rozmawiać. Wyobraźcie sobie MOJA KLĘSKA, a jednak sposób zachowania i tak dalej AKTORA. A jednak nie o to chodziło. I tyle. Ale posłuchajcie i tyle :( http://www.youtube.com/watch?v=YSp2FgKYuKg&feature=related

A tu macie wywiad ze Zbigniewiem Herbertem o WOLNEJ POLSCE - no jakie miałam szanse na ten wywiad ok. roku 90. Ale wiecie WOLA ojca najświętszego - na maturę oddana i tyle :( No ale zobaczcie jaki ciekawy, MĄDRY i przenikliwy człowiek - no sami zobaczcie :( http://www.youtube.com/watch?v=JTpjg_6YDbw&feature=endscreen&NR=1

Stare czasy? jakie czasy? Tu zobaczcie - tu o Michniku mówi on i tyle. Takie cos - manipulator, kłamca i tak dalej... nieżle. I zostaje 1 osoba pozytywna i niczego nie zarzucisz. JAKA? Ale tego nie napiszę. PO CO? I tyle. http://www.youtube.com/watch?v=J9qB6dySl3Y&feature=related

No i co? Jak wam sie podoba Herbert o MICHNIKU - nazwał go HYBRYDĄ przed którą ucieka Z KRZYKIEM PRZEZ OKNO i nie wytrzymuje. ja go popieram. Takie mam środowisko też. Hybryd. z którymi NIE WYTRZYMUJĘ i chyba Z KRZYKIEM PRZEZ OKNO UCIEKNĘ. I wiecie jesli załuję czegoś na uczelni na doktoracie zwłaszcza, a wcześniej TO SAMO to tylko tego, ze tak nie skończyłam na tej uczelni wiecie - z krzykiem wylatując przez okno ze strachu przed potworami o NIELUDZKIEJ twarzy i tyle. I tak sobie ogram tę uczelnię i to wszystko. POEZJĄ swoją. Filologa z matmy . No cóz... i tak przegrałam, ale patrzcie. Jan Kochanowski - jak tego patrona masz to co - musisz robić polonistykę np. w Piłsudskim? Nie musisz. Wystarczy on, Mickiewicz i Herbert i możesz se tam siedzieć. Przez to się obraziłam NA WSZYSTKICH. Że nie macie Kochanowskiego - a co on był wart. Bo ta Bogusia wiecie co się powiesiła i ten rektor tak zniknał to TYM SIĘ NIE DAŁA. Tak narodziła sie polska poezja w sumie - Janem Kochanowskim. I co? I tyle :(

O SWOJEJ PRZEPAŚCI.

A tu Zbigniew Herbert - Pan Cogito i jego refleksje nad domem rodzinnym http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=gONTC_hwGPY oraz Pan Cogito o ojcu i matce: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=QP86EdElTMA I co wy na to? Tak miałam spławić warszawskie zera - takimi wierszami no ale cóz... za głupia byłam. Tak sie odchodzi od zerek i jest święty spokój. Tak się ogrywa. A ja nie umiałam. Nie mialam NIENAWIŚCI takiej idealnej, żeby...zostawić. I tyle. Takie życie jest i już :( NIestety :(

Wiecie na razie tyle o Panu Cogito - tych o domu wierszy do końca nie rozumiem. Ale przeczytam wszystko. Dlaczego nie? Tak wyglądał mój dyrektor, który mnie z pracy wyrzucił, naraził na MASĘ KŁOPOTÓW i tak dalej wiecie. No i co? Z amazon.de odeszłam św. Franciszkiem, ale renta moja bo sw. Franciszkiem odeszłam ale CO Z TEGO? i tyle. Nie mam sukcesów dr Mengele i tyle. Po co tam pojadę? Bo moim zdaniem w Polski wyjeżdżać mieli ludzie WARTOŚCIOWI, którzy nie mieli tu osiągnięć bo jak? A jak się stało i tyle. I jak było I JAK JEST. No i tyle. I teraz ma rację i w USA i na Zachodzie nie człowiek z wartościami, który szuka uczciwego życia tylko WYBITNY SPECJALISTA - taki jak Mengele i tyle. I koniec. I tyle po mnie zostaje. Bo wiecie roślina, zwierzę myślałam , że mi to uszanują choć w tych Niemczech. I słuchajcie urzednik był od św. Franciszka i WSZYSTKO OLAŁ. Dyć za to by mnie przyjął. Co tam robiłam w tych roślinach, zainteresowałby się. Te egzaminy może i dziwne? Myślcie, że się przejął? I TO ZE ŚW FRANCISZKIEM RODOWOD!!!! posłał mnie do wrogów Niemiec na nocki na magazyn z piłą spalinową. Wiecie co... takie osiągnięcia tak potraktował RODOWOD OD ŚW. FRANICISZKA z ASYŻU. To CO MOŻE BYĆ DALEJ? I wszyscy czy wiem jak się nazywał i tak dalej. Zjadło go imię i nazwisko sie dowiem. Niemożliwe. Chyba co innego, ale cóz tam i tyle :( No wiecie... to idę do spowiedzi tym św. Franciszkiem tym bardziej, że w Polsce starościna na roku mi się tak powiesiła. Też se św. Franciszkiem. Na biologii. Po podstawówce JANA KOCHANOWSKIEGO wiecie. Niesamowite. No i tyle :(

Wiecie ja może miałam stać o tę laskę - jak ona sie załatwiła? Ona się załatwiła Janem Kochanowskim i dlatego NIE MIELI racji wyzywając ją caryca i powinna być starościną ta co mi książki ukradła. Bo tak i już. I zgadnijcie teraz czemu nie mieli racji wyzywając ją caryca. No duzo niby mieli ale... bo ona była kucharką po Janie Kochanowskim i dalej chciała iśc na medycynę i nikt nie rozumiał tego, ze PODSTAWÓWKĄ szła i tyle. Albo chodziła do szkoły kucharskiej im . Jana Kochawskiego - technikum gastronomiczne i tyle. I tak powinna nazywać się szkoła Korfanty gdzie przepadłam - technikum im Jana Kochanowskiego ALBO wiecie wręcz Zbigniewa Herberta - takie wymagania , oczekiwania. A tu Korfanty - no cóz... :(

I zobaczcie ja nie jestem ofiarą KK w polsce ogrywają mnie SWIĘTYM WOJCIECHEM i mają spokój? Ja im dam wiecie tym kanaliom - bo WOJCIECH KORFANTY. A ANALIZA MICHAEL? O wy gnoje chore psychicznie - to jest chyba elita Lucyfera - polski KK. I wiecie leciałam Otto Bambergiem i gdzie on jest. Tak mnie można ograć - św. Otto Bambergiem. Ja im dam św. Wojciecha -za te pół roku czekania na MOJĄ paczkę i tyle. I Otto Bamberg może być, a reszta? Kogo reszta obchodzi. To mieli mieć DOBRZE rodowodowy, a mają żle, od Niemców, bez sensu wszystko i tyle. Choc jak oni mają te rodowody wiecie to nie wiem, ale z tego powinna być Szwecja, a nie ma i tyle. Przez to nikt się nimi nie przejmnie nigdy i tyle. Od Jana Kochanowskiego sie dowiem. No tam tyle ile i koniec. I to tyle. A renta jest moja i koniec :(