Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olorinek

WYJAZD do UK jak zaczac gdybym chcial

Polecane posty

sytuacja jest taka: dwa lata bezrobocia szukam JAKIEJKOLWIEK roboty bezskuteczni... niestety moi starzy umyslowo tkwia w latach 70tych zarzucaja mi ze robie to specjalnie i spiewaja peany pod adresem urzedu pracy jakby tam zawsze bylo mnostwo roboty kursow itp wgl ne widza realiow... mam juz dosc ich chamstwa tak mysle ze jesli z dzieczyna mi nie wyjdzie zespol sie moj nie rozwinie to nic mnie tu nie trzyma a w UK kariere to nawet szybciej da sie zrobic... z tym ze wgl niewiem jak zacac taki wyjazd kompletnnie nic gdzie szukac jak zaczepic zero moze mi ktos cos podpowie od czego sie zaczyna taki wypad na wyspe brytyjska

Gość Ullllkia
a sam z siebie pomyslu nie masz?

plenerowa- szukania znajomych w jakim sensie? ullcostam- no nie nie mam

Gość Anatenka
Jeśli nie masz żadnych znajomych w UK to może być ciężko. Możesz poszukać przez agencję w Polsce, ale licz się z tym, że zapłacisz. Możesz też poszukać w necie odpowiedniego miasta, poczytać o możliwości pracy, przez net załatwić sobie pokój i jechać. Ale musisz mieć kasę na wyjazd. Ja brałam 500 funtów, to chyba takie minimum

kurdeee z kasa krucho nie mam nic ;/ no ja to tak bez znajomych sie nieda?

taaa jedyny jezyk w ktorym jestem komunikatywny niby jeszcze niemiecki ale po niemiecku to mi idzie takie "ja byc ja paczec"

Gość Anatenka
nie masz szans downie

Gość joijiojo
a w marketach szukales, np w biedronie czy tesco? podejrzewam, ze nie...

Sprawsz na Nk i FB kto siedzi w UK i ewentualnie może Ci pomóc. Bo inaczej ciężko, musisz gdzieś mieszkać przecież, znalezienie pracy też zajmie chwilę. Chyba, że tak jak ktoś wyżej wspomniał-agencja pośrednictwa.

bo jesli ci chodzi o polskie to tak we wszystkich i laskawie raczyli zaprosic na rozmowe do jednego gdzie zapowiedzieli ze mam byc mobilny w 100% i nie chca slyszec ze studiuje ucze sie zaoczbie czy robie kursy bo jak mnie nagle wezwa to mam byc dostepny ale i tak nie wzieli mnie bo gdy im odp ze nie potrafilbym im na sklepie naprawiac uszkodzonego sprzetu (oszczednosci) to wielce noskami krecili

Gość kociks-32
no u mnie tez z praca krucho nie dziwie sie temu CV odrzucaja

Gość kociks-32
;)

Gość jestem w uk moge pomoc
olorinek napisz do mnie na gg moge pomoc bezinteresownie wyjechac do uk moje gg 42810510

nie masz znjoamych nie znasz jezyka nie masz kasy a do tego od 2 lat nie mozesz znalezc najprostszej pracy - twoje szanse oceniam na minimalne.

zona nie moge znalec bo zwczajnie nie zatrudniaja to u nas powszechny problem to nie waszawa gdzie wszystkiego w brod poza tym czytac nie umiesz bo pisalem ze znam tylko angielski a marnie niemieck...

Gość uwe_uwe_kolarzowe
moze nie na tym forum temat

Gość ncdlnfen
moge ci pomoc jesli chcesz, ile masz lat? i czy dobrze mowisz po ang bo to warunek konieczny

23 lata czy dobrze hmmm ciezko mi to ocenic ale sadze ze tak napewno calkowicie komunikatywnie

Gość ELfirka
a dlaczego nie gdzies blizej np Niemcy tylko od razu Anglia?

bo tak jak juz kurwa pisalem angielski znam dobrze niemiecki slabo

Gość Polska mentalnosc sucks
Z takim negetywno-wulgarnym podejsciem to Ty nigdzie sie nie ruszysz. Zawsze Ci bedie zle. Oj znam ja takich, oj wzielam ja takich za granice kilkunastu. Byli w pl bylo zle, pojechali do uk tylko tylek obsmarowali i tez bylo zle. Wrocili i u mamusi jednak lepiej. Chciales pomocy, a starasz sie tylko dowalic osobom, ktorych o nia prosisz. To dopiero "realia";) przesiaknieta komuna mentalnosc pokolenia, ktoremu wszystko sie nalezy.. Nigdzie nie ma miodu! Ale z takim atytutem to z pewnoscia lepsze szanse na zbudowania zycia masz w pl. tutaj jestes wsrod swojego znajomego narzeknictwa, zawisci i zazdrosci, ktora swietnie sie poslugujesz mimo mlodego wieku;) po coz to zmieniac, jak na zmiany nie jestes gotowy!;) pozdro