Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsvsvfdbgfnfhnhfnhgnhg

chłopak- słabo wyksztalcony, bledy ortograficzne

Polecane posty

nie uważam, zebym była jakos specjalnie jak na ten czas wykształcona, zaczełam studia, jeszcze daleka droga przede mną. ale jakieś zasady ortografii znam, nie mowię, że w ogóle nie popełniam błędów, ale wiem jak napisać "łóżko". a on - ma 30 lat, praca jako "złota rączka". piszać do mnie robi bardzo rażące w oczy błędy ortograficzne.. po prostu mam ochote go poprawic, ale mi jest głupio. wiele razy powtarza , ze w jego czasach naczej patrzono na naukę i skonczenie szkoły podstawowej , a potem ewentualnie zawodówki było wystarczające;/ co uwazam trochę za przesadę, ponieważ nie jest taki stary, żeby w jego czasach pogląd na naukę był aż w takim stopnu inny, a nawet jeśli sie ktos przy tym upiera to chyba w szkole podstawowej uczą zasad ortografii. jest dla mnie "dziwne", jesli pisze do mnie "rze", "łużko", " z mamom, tatom" , "ksześnicom". :/ pytalam go kilka razy czy nie chciałby podjąc jakiejs szkoły , al bo nauczyc sie jezyka, isc na jakis kurs, jest coś go interesuje.. pracuje, nie może mowic , ze nie ma pieniedzy, ale wielke razy odpowiadał, ze to juz nie dla niego, ze moze i by chciał ale nie ma czasu i setki nnych powodów..;/ myslicie , ze powinnam dac sobie spokoj od razu ?? bardzo mi to wszystko pzreszkadza, gdyby chociaz cos staral sie zrobic, a on ani ambicji, nic..;/ kiedys przy moich rodzicach powiedział taką głupote na temat jednego panstwa , ze aż mi bylo wstyd ;/

Gość socjologus domesticus
daj spokoj, dobrze ci radze

to nic znam kolesia ktory nie potrafi sie podpisac nie zna swojego adresu nie umie wyslowic i co? bedzie MAGISTREM a jak? ma papierki na dys-wszystko plus jakies depresje mature nawet pisal na specjalnych zasadach

Gość Aniutek22222
jak sie go wstydzisz to po co z nim jestes jezeli patrzysz na faceta w negatywny sposob bo zle pisze to jestes albo plytka albo .... glupia :)

Przykro mi to pisac, ale koles jest prostakiem, z ktorym za kilka miesiecy (w najlepszym przypadku lat) nie bedziesz miala o czym rozmawiac. Pisze z wlasnego doswiadczenia.

Gość ulolitusia
Wiesz, sama miałam takiego i go kopnełam ; ) Może Ci się pdooba, ale pomyśl o przyszłości , w której nie będzie super kolorowo jak podstaw nie zna nauki. Spróbuj sama go jakos nauczyc lub zachecic do przeczytania ksiazki ;)

aniutek222 a Ciebie błędy albo brak pojęcia o podstawowych rzeczach na swiecie by nie razily u 30 letniego faceta ?

Gość Aniutek22222
liczy się miłość a nie kto jak pisze

już zachęcałam do podjęcia szkoły wieczorowej , albo nauki języka itp, ale nic nie dało , ciagle te same powody by se nie uczyć..:) chyba, tak zrobie i dam sobie spokój, bo coraz bardziej mnie to irytuje, a gdy słyszę niektóre glupie zdania z jego ust to ręce opadają;/

Gość 34234234234
aniutek222 pewnie sam po zawodówce to go nie razą

Mój facet robi błędy ortograficzne, bo ma dyslekcje i mówił mi o tym na początku. Ale skończył studia, ma dobrą prace i można z nim pogadać na wszelakie tematy :) Akurat czy się dogadasz z facetem, to nie od ortografii zależy.

Gość 34234234234
liczy się miłość a nie kto jak pisze zalezy czy się rozmawia z chłopakiem czy uprawia milosc... Ja zwykle więcej gadałam ...

Gość warszawski policnatt
nie ma czegos takiego jak dysleksja to zwykły debilizm

tak , wiem ze nie tylko od ortografii, znam osoby , które też miewają problemy, ja czasem tez sie zastanawiam, albo napisze żle jakies słowo.. ale tez chodzi o inne rzeczy , o rozmowę na tematy , w których miałby coś naprawdę mądrego do powiedzenia, a nie tylko zasłanianie się tym , ze kiedys na naukę tak nie zwracano uwagi..

Aniutek22222 - nie wiesz co mowisz. Niby - milosc minie szybciej niz sadzisz, pozostanie niesmak i poczucie zmarnowanego czasu. Powiem tak - papier sam w sobie nie ma az takiego znaczenia, znaczenie ma inteligencja i wiedza. Zreszta, kazda kobieta ma cos takiego jak intuicja - autorka sama wie, ze facet jest nie dla niej.

ma teraz tyle mozliwosci, są rózengo rodzaju kursy , szkoły.. no cokolwiek.. mowilam mu zeby zapisal sie ze mną na kurs językowy , ale zawsze ta sama spiewka.;/

Gość 34234234234
Dysleksja istnieje, ale wiele osób zasłania się tym, kryjąc po prostu analfabetyzm. Zreszta tu nie tylko problem w dysleksji, ale ogólnym braku wykształcenia wyzszego, wydaje mi się

Kocia zastanawia mnie jakie studia w Polsce nie wymagają umiejętności czytania i pisania.

Gość Aniutek22222
Nie jestem po zawodowce:) I nie ja napisalam ze milosc sie tylko liczy :) No faktycznie moze jednak sie myle, bo te bledy sa dosc duze :/

O jesu... co innego nie potrafić składnie pisać i czytać ze zrozumieniem, a co innego robić błędy ortograficzne. Sam nie jesteś zbyt mądry jeśli tego nie rozumiesz policjancie :)

Gość 34234234234
zastanawia mnie jakie studia w Polsce nie wymagają umiejętności czytania i pisania. pedagogika? :p

Albo Ci sie uda na niego wpłynąć i zacznie się uczyć, albo związek i tak skonczy sie porażką. Z kazdym dniem jego nieuctwo będzie Cię coraz bardziej irytować i zwyczajnie będziesz sie go wstydzić.

dla mnie osoba która robi rażące i częste błędy ortograficzne to debil. to osoba która nie czyta dosłownie niczego.

A z ta dysleksja to prawda, jak chodzilam do podstawowki (szlam jeszcze tym starym systemem z 8- klasowa podst) nie bylo mowy o zadnych dysleksjach, jesli ktos mial problemy z bledami (takimi elementarnymi) to byly to najczesciej dzieci z rodzin, ktore nie bardzo sie tymi dziecmi interesowaly. Nie mowiac juz o modnej ostatnio dyskalkulii - jak ktos nie umial matematyki (np ja :P ), byl po prostu tumanem, teraz nazywa sie to dyskalkulia.

Gość Daj sobie z nim spokój
Autorko! I nie chodzi tu o jego wykształcenie zawodowe, bo jak sama piszesz- pracuje i całkiem nieźle zarabia, ale o to, że będziesz się męczyła, będzie Ci to bardzo przeszkadzało. Miałam bardzo podobnie...i ten strach, żeby nie palnął niczego głupiego w towarzystwie, typu słowo, którego znaczenia w ogóle nie znał:o. Tylko ten mój to był już studentem polibudy wtedy :D Jak widać, to nie wykształcenie, nie ukończona szkoła jest najważniejsza. Mam kumpelkę mgr inż. a po polsku wysłowić jej się cholernie trudno i byki sadzi jeśli o pismo chodzi:o Oczy bolą jak się czyta takie sms-y, co?:o🖐️

też tak myśle, ze to nie ma sensu, myślę, ze kobiety jednak wolą inteligentnych facetów..