Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyneczka277

Mierzenie temperatury w pochwie

Polecane posty

Gość justyneczka277

Dziewczyny jak jest z ta temp stosujecie to? Mierze codziennie rano o tej samej godz tzn zaczelam mierzyc od 2 dni po okresie.. jesli bedzie skok temp to znaczy ze mam plodne?

Kiedyś mierzyłam na polecenie lekarza ale to kłopotliwe bo właśnie trzeba to robić o jednej porze. Poza tym wystarczy jakaś infekcja czy coś w tym rodzaju i już pomiar nie jest miarodajny. Bo wiadomo organizm broni się i temperatura wzrasta.

Gość justyneczka277
No wlasnie z ta tempka chyba jest ciezko.. a jak ze sluzem pomaga wam to? ja obserwuje ciagle codziennie przez cale dnie i nie wiem juz sama sluzu rozciagliwego jak bialko kurze nie widze!! mam gesty metny bialy czasami tak mokro jak woda przezroczysty i wodnisty

Gość agiew
Ja kiedy sama mierzyłam temperaturę, zawsze miałam dylematy - czy to ten skok czy anomalia? Kupiłam cyclotest który interpretuje to za mnie. Czuję się spokojniejsza :)

Gość kasiowasow
To nie jest tak że jeśli masz skok to masz dni płodne. Tuż przed skokiem masz dni płodne (i rozćiagliwy śluz), po skoku to juz po owulacji, czyli juz jestes niepłodna w tym cyklu. Jest nowy portal ktory interpretuje cykle, sprawdza ich prawidlowosc, robi to wszzystko za Ciebie. widzialam dziewczyna zamieszczala link zapraszajacy. kafeteria http://f.kafeteria.pl/nowy.php?id_p=5187320 ja mierze temperature teraz przy staraniach o drugie dziecko i mierzylam przy pierwszym. to jest 3 minuty roboty, wpisujesz w ten np. ovufriend i wiesz dokladnie kiedy masz dni plodne i znasz swoje cykle. w razie problemow tez masz juz duzo informacji do przekzanai lekarzowi.

dni niepłodne zaczynają się 4 dnia wyższych temperatur. można mierzyć temperaturę w ustach

Gość justyneczka277
kasiowasow mogla bys mi podac tego linka?bo ten co podalas to chyba jest zly.. agiew co to jest ten cyclotest i jak sie to obsluguje?

Gość kasiasow
sorki, cos nie tak mi sie wkleilo ale znalazlam go ponownie, choc przyznam szczerze ze szukanie czegos na kafeterii nie jest proste, albo ja tego nie potrafie... http://ovufriend.pl/?code=ibotycu

Gość justyneczka277
dziekuje:)

Gość beatusiaMamusia
czy ta temp mierzona w pochwie jest serio taka prawdziwa w pochwie zawsze jest cieplo

Gość kasiowasow
w pochwie albo w ustach. Niektore dziewczyny mierza tez pod pacha, ale ta moze byc niewiarygodna. Warto tylko trzymać się jednego miejsca, bo temp w tych miejscach jest różna. Ja mierze w ustach i na owulacje mam b widoczne skoki temperatury. Dopiero niedawno odkryłam jak dużo informacji można z tego wyciągnąć.