Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owca w grochy

Czerwone plamy na zgieciach kolan Co zastosowac?

Polecane posty

Gość owca w grochy

Czesc dziewczyny Moj synek ma 15 miesiecy TYdzien temu na jego nozkach a dokladnie na zgieciu kolan pojawily sie czerwone placki Na poczatku byly 2 niewielkie ale myslalam ze dostal uczulenia po zjedzeniu pomaranczy W ciagu 3 dni placki sie rozprzestrzenili na nozki i maja mocno czerwony kolor Chcialam isc do mojego lekarza ale jest na urlopie Do dermatologa mimo ze prywatnie ide dopiero za tydzien Czym moge smarowac te plamki zeby sie nie roznosily? Co to moze byc? czy mozliwe zeby teraz wyszla mu skaza bialkowa?

Gość alret
obstawiam AZS

Gość owca w grochy
szczerze to ja tez podejrzewam AZS :( z kad to cholerstwo sie wzielo?

Gość to moze byc
egzema. Te plamy sa czerwone i szorstkie w dotyku? Poczekaj na wizyte u dermatologa. Sama nie smaruj. Ja mam zapisany hydrokortyzon plus mam oilatum do kapania i krem.

Gość to moze byc
Zmien jedynie playn do kapania na oilatum na razie i poczekaj, co ci dermatolog powie i zapisze.

Gość alret
Moja siostra ma AZS ale u niej sie pojawiło po 20 r.ż. Lepiej na własną rękę nie stosować żadnych maści typu Elocom bo może się pogorszyć. Mojej siostrze lekarze nie potrafili pomóc, miała całe ręce, brzuch i nogi w tych ogromnych plamach, pomogło zastosowanie maści z mocznikiem 5%, teraz plamy ma tylko w 1 miejscu.

Gość owca w grochy
sama nic nie stosuje Jedynie krem balneum Plamki sa suche i szorstkie w dotyku Zapisalam sie na dzisiaj do innego pediatry ( strasznie wredna i bezczelna lekarka ) zeby na to spojrzala zanim pojde do dermatologa

Gość owca w grochy
powiem wam ze to straszne ze nie mozna sie juz do zadnego prywatnego lekarza dostac od reki Wszedzie tyle ludzi Masara jakas

Gość Judyś
matko, a moze krem aktywny eloderm pomoze? u nas pomagal, ja nawet teraz stosuje po prostu codziennie i nic sie nie pojawia. Bezpieczny jest przynajmniej i dobry sklad.

Gość gość
E tam, myślę że w ciągu pięciu lat autorka dostała się już do lekarza.