Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirena.......

Czy ktora z Was stosowala wkladke?

Polecane posty

Gość Mirena.......

Chce zalozyc wkladke Mirena i mam kilka pytan do kobiet,ktore jej uzywaly. Czy przytylyscie?Czy zalozyc ja mozna tylko podczas miesiaczki? Czy mialyscie jakies skutki uboczne? Jaka jest Wasza opinia na temat tej wkladki?

Gość Mirena.......
up

Gość Mirena...
Fajnie.To czekam :)

ok. jestem :) ja mam zalozona zwykla miedzianke. dobieral mi ja lekarz. wybral taka gdyz przed ciaza mialam bardz skape miesiaczki a Mirena ogranicza krwawienie badz nawet powoduje zanik i u mnie miesiaczka moglaby calkowicie zaniknac. oczywiscie sa kobiety ktorym to pasuje ale ja wole @ miec :) nie przytylam po wkladce. zakladal mi ja lekarz gdy nie mialam miesiaczki. brak skutkow ubocznych. i osobiscie jestem bardzo zadowolona z tego ze ja mam. mam komfort psychiczny ktorego nie dawaly mi pigulki - bralam dla karmiacych i w kolko sie martwilam czy nie zajde bo zapominalam je brac o jednej godzinie. libido nie spadlo tak jak po pigulkach. mam seks wtedy gdy mam na niego ochote, nie musze stosowac prezerwatyw czy martwic sie czy maz za pozno nie wyszedl. w koncu komfort psychiczny :)

Miałam wkładki 3. Zakłada sie je podczas miesiączki tylko dlatego że wtedy mniej boli, bo podczas miesiączki bardziej otwarta jest szyjka macicy. Pierwszą wkładke miałam 3 lata miedziana - super. Druga wkładka znowu na 3 lata - super. Trzecia wkładka- tragedia. Również wkładka miedziana. Krwotoki, ciągłe plamienia. Trwało to 4 miesiące- do tego dochodził straszny ból brzucha, który jak tylko mnie chwycił to scinał z nóg. ten sam lekarz zakładał wszystkie 3 wkładki, wszystkie były miedziane - nikt nie wie co było przyczyną takiej reakcji mojego organizmu na 3 wkładka. Przez te 4 miesiące przezyłam koszmar, ciągłe bóle plamienia krwotoki. czasami nawet nie wiedziałam kiedy siedziałam w pracy wstawałam a tu cały fotel był zakrwawiony a ze mnie leciało ąz po nogach. Doprowadziło to mój organizn\m to ruiny. Wkładka wyjeta po 4 miesiącach. Od tamtej pory mineły 2 lata. Boje sie juz założyc koleja wkładkę. Myślałam o mirene ale boje się raz tych hormonów, a dwa własnie znowu tego jak zareaguje mój organizm czy znowu nie przżyje tego co wtedy.

Belnea a to byla taka sama wkladka jak te dwie poprzednie? mialas je zakladane na 3 lata? bo moja jest na 5 ale podobno po 3 latach spada skutecznosc. i tak sie zastanawiam czy dlatego wlanie wymienialas co 3? co ile czasu robilas usg?

Gość Mirena.....
dzieki za odpowiedzi. Belnea ja najpierw chcialam wlasnie taka bez hormonow,ale boje sie,ze mi na psyche siadzie..Jestem bardzo plodna,bo w obie ciaze zaszlam w pierwszym cyklu od odstawienia tabletek i strasznie sie boje nastepnej.Na pewno nie chce juz brac pigulek.Gin twierdzi,ze hormony zawarte we wkladce dzialaja inaczej niz te w pigulkach,bo tylko w macicy,a nie w calym organizmie.

Gość iuyty7u89iokiu
autorko a wiesz,że jak bedziesz nosić to w sobie to nie możesz przystepowac do KOMUNII ???????????? :O JA BYM TAK NIE MOGŁA.

Gość mam mirene od stycznia
bardzo sobie chwale, narazie nie przytylam nic i nadal zrzucam dodatkowe poporodowe kg (mam 2 dzieci, mlodsze ma 7 miesiecy). Skutkow ubocznych narazie nie zauwazylam. Dla mnie to idealna wkladka, hormonow wcale nie czuje, bo przy mirenie dzialaja one miejscowo. Miesiaczke mam bardzo nieregularna przez mirene oczywiscie, ale ja akurat mam nadzieje, ze w koncu calkiem znikńie:)

Ja mam wkladke,zwykla miedziana.zalozona w zeszlym roku na 10 lat.tez jestem plodna jak krolik,trojka dzieci,w pierwszym cyklu,drugie po odtawieniu tabletek;trzecie po 7-miu latach stosowania,tez pierwszy cykl.i w sumie tez jestem zadowolona ze nie musze lykac tego cholerstwa,chcialam zeby mi organizm odpoczal,a wiecej dzieci nie planujemy,wiec idealnie.mialam ja zakladana ok 3 msc po porodzie,nie mialam wtedy okresu.libido mi nie spadlo,nie przytylam;tylko na poczatku mialam okropne krwawienia,ale to normalne.no i okresy mam teraz obfitsze(albo normalne bo wiadomo przy tabletkach to inaczej).

Gość gfvv
ja miałam wkładke miedziną ale po roku okazało sie że sama sie wysunęła nie wiadomo kiedy szczęscie ze nei zaszłam w ciążę teraz biorę tabletki dla mnie pewneijsze