Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

problem.1996

Co na duży trądzik?

Polecane posty

Hej, mam 16 lat i walczę z trądzikiem ponad 3 lata. Byłam u 5 dermatologów żaden nie przyniósł dużych rezultatów. Praktycznie każdy przepisywał to samo, a płaciłam za wizytę po 80 złotych. Usłyszałam o "dobrym" dermatologu w Płocku, mój kolega miał poważny trądzik i się go pozbył po dwóch latach leczenia u tego dermatologa. Pierwszą wizytę miałam w kwietniu bodajże a następną mam w czerwcu (wcześniej nie było miejsca). Przepisała mi maść Differine - za dużo ta maść nie pomogła chodź już ją kiedyś stosowałam, ale się skończyła. Więc zaczęłam sama działać do następnej wizyty, ponieważ wyskakują mi następnie duże krosty jak wcześniej przed stosowaniem tego leku. Więc kupiłam maść Benzacne, tonik Benzacne, krem antybakteryjny z Ziaji oraz szare mydło. Lecz za dużych rezultatów nie ma! Proszę o pomoc, bo jest to naprawdę dla mnie krępujące. Proszę o wypowiedzi osób które miały duży lub mają problem z trądzikiem lub się pozbył go. Słyszałam o takim leku jak Zineryt, czy ktoś go stosował? Pomogło? Z góry dziękuję za odpowiedź!

Gość Marakuja84
Ja tez się od kilku lat zmagam z trądzikiem. Stosowałam rozne kosmetyki i leki. Teraz jestem w fazie testowania kosmetykow z linii Novaclear, ktore otrzymałam od znajomej kosmetyczki . Nie chce chwalic dnia przed zachodem słonca bo mam je dopiero 2 tyg ale zauwazam juz niewielką poprawę . Zel swietnie oczyszcza a krem stosuje na noc i mimo lekko chemicznego zapachu wygładza znacznie skore i wybledza wypryski. Zobaczymy co bedzie dalej z moja skora ale mam nadzieje ze moze to wlasciwe kosmetyki

Zineryt czasami jest skuteczny z czasami nie. Ja bym lepiej wzieła od dermatologa receptę na taki tonik do zrobienia w aptece z chloramfenikolem w składzie. Za 100ml zapłacisz 7,5 zł i efekt powininen byc. - - - - - - - - - - - Porady farmaceutki - http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/

Gość umami
Walczyłam długo i bezskutecznie (od 15 do 22 roku życia), pomogła mi dopiero izotretynoina, a dokładnie lek o nazwie Izotek. Jesteś jeszcze młodziutka, więc nie wiem, czy to dobre wyjście, bo to dość poważna kuracja, obarczona skutkami ubocznymi. Jedno jest pewne - w większości przypadków bardzo skuteczna i w 70% (to dużo) zapobiegająca nawrotom. Być może u Ciebie to wina burzy hormonalnej, która w wieku 16 lat hula w najlepsze, i warto jeszcze poleczyć się innymi środkami, ale miej na uwadze ten lek jak będziesz rozmawiać z lekarzem. Jak byłam w Twoim wieku dostałam tabletki anty Diane 35 i wyglądałam po nich fantastycznie, ale jak wiadomo, nie da się tego brać w nieskończoność (ponoć max. 3 lata), a potem wszystko wróciło. Tabletki anty pomagają, jeśli trądzik związany jest z wysokim poziomem testosteronu - może warto go sobie zbadać?

A używasz mydła antybakteryjnego? Bo od bakterii może się to rozwinąć jeszcze bardziej. Więc polecam spróbować, no i oczywiście myć często ręce i twarz, nie dotykać twarzy po skorzystaniu z komunikacji, z wózków w marketach bo wiadomo tam aż roi się od bakterii. A ogólnie na trądzik to może jakieś tabletki, coś co działa od środka.

Gość Akne84
Ja mam manie dotykania twarzy, mam taki nawyk i czesto tez opieram twarz na dłoni, nawet jak spię to z dłonią przy policzku.Wiem ze to nie zbyt dobrze dla skóry dlatego staram się z tym walczyć. Kosmetyki Novaclear jak tam ktoś wspomniał obecnie testuję i jestem zadowolona z efektów, buzka sie wygładziła i nie powstają nowe krostki

Gość marianna pe *
mnie pomógł Zineryt, to płyn z antybiotykiem dopóki smarujesz punktowo, działa i tak jak wszystko bierzesz - jest poprawa, nie zaraz wysyp!!!! ja mam maść z apteki, Vitella ictamo / na noc/

Gość kjklll;l;;
a mnie pomogło mydełko naturalne z nanosrebrem - w aptece lub sklepie zielarskim za 5,90 zł. Ew na allegro