Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacy dzentelmann

Brak dystansu kobiet do siebie

Polecane posty

Tak sie zastanawiam skad u kobiet wynika ten, czesto absolutny brak dystansu do siebie, do wlasnej plci. Znakomita wiekszosc kobiet nie potrafi zartowac sie z siebie, oburza sie na zarty o kobietach, juz nie wspomne o kompletnym braku dystansu wobec wlasnych kompleksow. Nie mozna zartowac z urody kobiet bo te natychmiast sie obrazaja.

Gość hitsezonu
tak samo jest z facetami zresztą... ale tak naprawdę to zależy od człowieka a nie od płci, ja np. mam dystans do siebie :P

Gość ziutasss
to nie zalezy od plci tylko od czlowieka

jest znacznie wiecje mezczyzn potrafiacych zartowac z siebie - niekoniecznie ze swoich kompleksow - anizeli takich kobiet. Kobiety wymagaja od facetow poczucia humoru, zabawnosci, podczas gdy same sa czesto dokladnie odwrotne

Ponieważ większość mężczyzn nie ma wyczucia, a ich żarty są chamskie. Można się zaśmiać z siebie raz, ale jak ktoś nieustannie drwi i oczekuje dystansu to robi się nieprzyjemnie.

Gość ziutasss
ja mam troche inne doswiaczenia, to raczej faceci sa bardziej wyczuleni na swoim punkcie, a kobiety bardziej zdystansowane. Po prostu moze zmien srodowisko

ziutasss spotkales kiedys kobiete, kobiety ktore by zartowaly ze swoich defektow w urodzie?

ja ci odpowiem - tak, większość kobiet żartuje z defektów swojej urody :)

tak, a to ciekawe jakies przyklady

Gość bo każda kobieta chciałaby się
czuć piękna! ze mnie mój mąż się zawsze wyśmiewał mimo że jestem atrakcyjna ale wiadomo mam pewne mankamenty... było mi przykro i nigdy nie czułam się akceptowana przez niego, miałam później bzika na punkcie swojego wyglądu przez jego ciągłe komentarze, jak on twierdzi - żarty, rozwiedliśmy się oczywiście nie z tego powodu ale prawda jest taka że źle mi z tym było i nie czułam się 100%kobietą dla niego mimo że inni tak mnie traktowali;/

Gość ziutasss
spotkales kiedys kobiete, kobiety ktore by zartowaly ze swoich defektow w urodzie? Tak, a co ciekawsze im wieksze i prawdziwe to defekty, tym lepsze zarty:) Spotykasz na swojej drodze jakies zakompleksione gąski i tyle:) Tak samo jak jest masa facetow, ktorych co bardziej lotna babka moze zgasic jednym celnym zdaniem:)

Znakomita wiekszosc kobiet nie potrafi zartowac sie z siebie, oburza sie na zarty o kobietach, juz nie wspomne o kompletnym braku dystansu wobec wlasnych kompleksow. dystans wobec kompleksow? co ty pierniczysz? kompleksy biora sie z braku akceptacji dla wlasnych wad i dystansu wlasnie! a kobiety nie potrafia z siebie zartowac bo nie dosc ze chca sie podobac mezczyznom to jeszcze musza(!) podobac sie innym kobietom i to je przytlacza :)

Gość dissolved girl
No, a zwłaszcza np niscy faceci mają do siebie dystans :classic_cool:

Gość ziutasss
No, a zwłaszcza np niscy faceci mają do siebie dystans albo malo zarabiajacy;)

Gość dissolved girl
Albo z problemami z erekcją :classic_cool:

"dystans wobec kompleksow? co ty pierniczysz? kompleksy biora sie z braku akceptacji dla wlasnych wad i dystansu wlasnie!" Wiadomo o co chodzi Ja np mam "kompleks" wielkosci wiadomego czego i czesto z tego zartuje, co nie zmienia faktu ze kompleks mam, ale potrafie z tego zartowac

problemy z erekcja to jest problem zdrowotny, nikt nie mowi zeby zartowac z problemow zdrowotnych, tylko z defektow wlasnej urody, to zupelnie cos innego

Gość ziutasss
Albo z problemami z erekcją Niskie zarobki i slaba pozycja spoleczna zazwyczaj powoduja problemy z erekcja;)

Gość dissolved girl
Autorze tematu, ale po co mam publicznie żartować ze swoich kompleksów czy wad? Czasem coś, co uznaję za wadę jest całkowicie niezauważalne dla innych - do czasu, gdy zacznę o tym mówić... więc po co mówić?

Gość ziutasss
dlaczego mnie nie zdziwilo, ze autor ma kompleks zwiazany z malym czyms;)

Gość wewtwet32
"kobiety nie potrafia z siebie zartowac bo nie dosc ze chca sie podobac mezczyznom to jeszcze musza(!) podobac sie innym kobietom i to je przytlacza " Bardzo trafne zdanie.

ja powiem inaczej, chociaz jestem osobą, która do największego rozpuku śmieje sie z siebie, to nienawidzę wdszelkich zartów na temat mojego wyglądu w chwilach, kiedy właśnie starałam sie wyglądać dobrze. i z czego to moim zdaniem wynika? ano z tego, że byłyśmy wychowywane w poczuciu że powodzenie zyciowe kobiety zależy od tego czy jest ładna, atrakcyjna, czy robi pozytywne wrażenie wzrokowe na innych, a dodatkowo umie sie zachować, czyli jest grzeczna, spokojna, z manierami- dama. zakwestionowanie czegos w wyglądzie kobiety to jej życiowa porażka, do tego trudno mieć dystans, to tak jak żartować sobie z długości męskiego przyrodzenia, albo z faktu, że wpuścił szmatę na koleżeńskim meczu lub wydurnił sie na zebraniu rocznym.

dissolved girl Ale nie chodzi o to by zartowac z kompleksow, ktorych nikt nie zauwaza, chodzi o to by zartowac z siebie w ogole, by miec dystan do wlasnej osoby

jezeli zartujesz z czesci swojego ciala, wobec ktorej masz kompleks, to nie oznacza ze masz do niej dystans tylko ze chcesz ten kompleks ukryc. gdybys byl zdystansowany to mialbys w nosie swojego ptaszka :)

to tak jak żartować sobie z długości męskiego przyrodzenia, albo z faktu, że wpuścił szmatę na koleżeńskim meczu lub wydurnił sie na zebraniu rocznym. Co za durne porownanie, wynikajce z braku dystansu do siebie

chociaz jestem osobą, która do największego rozpuku śmieje sie z siebie, to nienawidzę wdszelkich zartów na temat mojego wyglądu w chwilach, kiedy właśnie starałam sie wyglądać dobrze dostrzegasz absurd tej wypowiedzi?

Gość dissolved girl
No ja mam taki dystans do własnego wyglądu, że z niego nie żartuję, bo po prostu o nim nie myślę ;) tzn jasne, dbam o siebie i staram się dobrze wyglądać, ale nie przeżywam tego nie wiadomo jak, bo i tak pewnych rzeczy nie zmienię.

nie wiem ,nie jestem facetem, żartowanie z urody kobiet jest jak żartowanie z czegos co kwestionuje męskośc- tu sobie dopisz, co to takiego.

Gość wewtwet32
"wobec ktorej masz kompleks, to nie oznacza ze masz do niej dystans tylko ze chcesz ten kompleks ukryc. gdybys byl zdystansowany to mialbys w nosie swojego ptaszka " Ja mam inaczej. O prawdziwym kompleksie nie rozmawiam prawie z nikim, bo jest to dla mnie naprawdę bolesne, za to o takich mniejszych defektach, które moimi kompleksami nie są, ale widze że nie są idealne - żartuję sobie. Myslę że większośc osób ma tak jak ja. Jesli o tym gadają, smieją sie, tzn. że widza że to nie jest zbyt piekne, ale nie przeszkadza im. Jednak o prawdziwym KOMPLEKSIE nie rozmawia się, bo to zbyt boli.

Powtarzam, co innego zartowac z urody kogos a co innego zartowac z problemow zdrowotnych, roznica jest kolosalna