Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natalia1913

Zastanawiam się nad dzieckiem.

Polecane posty

Hej :) Od pewnego momentu rozmyślam nad dzieckiem.. bardzo chciałabym mieć.. Niestety problem tkwi w tym, ze nie mam warunków do tego. W mieszkaniu gdzie mieszkam nie ma miejsca na dziecko i nie czuje się swobonie wiedzac ze mam je tu wychować. U chłopaka niestety też nie gdyż ma pokój z siostrą i nie pracuje. Myslę ze jakbym zaszła w ciąze rodzice by mi kazali szukać jakiegoś mieszkania, ale nie pomogli by mi w tym, a nie wiem czy na rodziców chłopaka moglibyśmy liczyć. Wydaje mi się, że poszedł by do pracy i zaczoł zarabiać ( mamy po 20lat).. tylko nie wiem czy On by chciał.. napewno nie jest na to gotowy.. bardzo prosze o jakieś komentarze.. Tylko nie typu ze jestem poje**** czy coś w tym stylu. Bo bardzo poważnie myśle.

brak mieszkania, warunkow, pracy, 20 lat... jak, gdzie i za co chcecie to dziecko wychowac? to jest twoje "chce miec dzidziusia" czy oboje chcecie? chlopak wie o czym myslisz? dlaczego liczysz na kogos? nie chcesz najpierw sama czegos w zyciu osoagnac? wiesz co to zanaczy miec dziecko? wiesz ze to ogromna odpowiedzialnosc i obowiazek? wiesz ze to noce nieprzespane, rece urobione nie raz i nie dwa po pachy? jestes mloda i masz jeszcze czas na dziecko i pieluchy. baw sie, ucz i korzystaj z zycia poki czas :)

tzn wiesz.. nie mówie ze juz.. tylko moze za rok.. szkole skoncze pojde do pracy, i wtedy myśleć. Nie nie wie o czym myśle, ale nie myśl sobie ze chce go jakoś na dziecko złapać albo wszystko robić ku temu, bo tak nie jest. Poporostu mam takie mysli i chciałam z kimś pogadać, zeby zrozumieć i wg. Wiem ze ogromna odpowiedzialnośc i obowiązek, zdaje sobie z tego sprawe naprawdę, nie ma tutaj jednak zadnej przeszkody. Tylko własnie tak jak napisałaś: brak mieszkania, warunków, pracy, po 20 lat. Myslę też ze chciałabym się ustatkować już.. wiesz nie mieszkac ze starymi i wg.. tylko już na swoim.. dziecko to bardziej przyśpieszy.. he.

a nie mozesz zamieszkac z chlopakiem bez dziecka? uwierz ze bedzie ci o wiele trudniej jesli pojawi sie dziecko. szkoda twoich mlodych lat.... jestes jeszcze mlodziutka. skoncz szkole, znajdz prace, zdobywaj doswiadczenie. zobacz jakie fajne jest zycie mlodej kobiety bez obowiazkow :) wiem co mowie. ja urodzilam jak mialam 26 lat i mimo ze sie wyszlalam i wybawilam to czasami tesknie za ta beztroska. za ta chwila spokoju na kanapie z ksiazka, za spontanicznym wypadem na mazury pod namiot i za wieloma innymi rzeczami. powiem ci ze jak urodzilam corke to gdy miala 10 miesiecy zaczelam studia podyplomowe. wiesz jak ja uwielbialam jezdzic na uczelnie?! w koncu chwila tylko dla siebie, przebywanie z innymi ludzmi, mozna sie czegos nowego i ciekawego dowiedziec (psychologia) a jak nudny wyklad to ksiazke poczytac :) macierzynstwo ma swoje uroki to jasne ale do odpowiedzialnego i pelnego mazierzynstwa trzeba dorosnac nie tylko fizycznie ale i psychicznie.

Gość ???????.,
następna która chce bawić się w mausię, potem dziwić się że tyle patologii. nie rozumiem dlaczego niektórzy zaczynają od końca a nie od poczatku: wykształcenie, praca, mieszkanie, dziecko.

Gość ugiugigiu
Rozważania są na poziomie zastanawiania się nastolatka, czy potrafi stworzyć warunki chomikowi i się nim zająć.... Ty się dziewczyno zastanów co jest nie tak z twoją psychą, że masz złudzenie że dziecko coś ci zapewni, że już musisz mieć tak wcześnie. Niekochana i niepotrzebna się czujesz? Popracuj nad relacjami z rodzicami (zresztą bez tego będzie ci trudno być dobrym rodzicem gdy dorośniesz).

No w sumie masz rację.. że już się tak szaleć nie będzie i wg.. też nad tym dużo myślałam :) Tylko jak się pozbyc tych mysli.. że wiesz.. aa fajnie by było.. mieć tak dzidziusia w brzuszku.. tak się troszczyć, opiekowac i wg. No ale jakoś chyba trzeba.:)

Gość otworz link
durne to jest twoje pisanie małolata jesteś fajnie byłoby dzidziusia mieć w brzuszku, tem dzidziuś bedzie tez potrzebował jedzenia, leków, owoców, szczepionek i MIESZKANIA!!!!

tylko ze ten dzidzius z brzuszka pewnego dnia ujrzy swiatlo dzienne i moze przestac byc kolorowo. pojawi sie placz nie wiadomo dlaczego - kolka? glodne? mokro? WTF? trzeba bedzie isc na szczepienie - skad wziac kase? (ja za pierwsze 3 szczepienia dla przykladu zaplacilam po 455 zl za jedno) pozniej pojawi sie frustracja bo tatus nie pomaga przy dziecku bo ciagle pracuje a po pracy to najchetniej by lezal/wyszedl do kolegow/odwiedzil rodzicow itp. a ty nie masz czasu do kibla wyjsc (ja np tak mialam; siedzialam w domu z dzieckiem ktore bylo od noworodka baaaaardzo absorbujace, maz albo w pracy albo na budowie - bylismy w trakcie budowy domu; dobrze ze chociaz moglam na rodzicow liczyc bo wtedy jeszcze z nimi mieszkalismy i nawet sie kiedys smialam ze gdyby nie oni to bym chodzila glodna i brudna :) ) chce ci pokazac ze posiadanie dziecka to nie tylko wspaniale chwile typu kopniecie w brzuszek, spiacy dzidzius, pierwszy usmiech, spacerek itp. kilka sytuacji u mnie: to chwile strachu czy bede potrafila sie nim zajac? dlaczego nie mam pokarmu? karmienie przez lzy i tupanie nogami bo tak cholernie to karmienie boli. to wybieganie z recznikiem na glowie pelnej piany i szamponu bo dziecko wrzeszczy i musisz byc tu i teraz. to spacery na ktore nie chcialam chodzic bo corka sie darla w wozku w nieboglosy a mi bylo wstyd przed ludzmi. to karmienie zupka kiedy masz ochote napiepszac talerzami po wszytkich scianach bo ci dziecko nie chce kolejny raz tknac zupki ktora mu dajesz... ehhh.... moglabym pisac i pisac....

Gość akleikuk
to już rozumiem skąd się biorą samotne matki. bo zaraz bedzie krzyk, zostawił mnie w ciąży.

Gość Mamuśka007
Natalia, jak się chcesz kimś opiekować, to zacznij od zwierzaka. Kup sobie psa, wychowaj, kupuj mu karmę za swoje pieniądze, chodź na spacery itp.