Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loovesixk

Nie chodzenie do szkoły. Jakie konsekwencje?

Polecane posty

Gość loovesixk

Wszystko zaczęło się w ferie zimowe gdy okazało się, że zaraziłam się świerzbem od kolegi. Logiczne, że nie było mnie bardzo długo w szkole. Od tamtej pory mam problem ze szkołą. Nie chcę tam chodzić, boję się. Wiem, że już na sto procent nie zdam. Opuściłam już bardzo dużo dni. Moja mama jutro idzie do szkoły na rozmowę z pedagog. Wcześniej ja rozmawiałam ze strażą miejską i pedagog. Dziś dzwoniła do mnie koleżanka i powiedziała, że na lekcji pedagog przyszła i dała wychowawczyni jakieś pismo do wysłania. Gdy koleżanka zapytała dlaczego pani odpowiedziała że muszę odpowiedzieć za nie chodzenie do szkoły. Czy mogło to być pismo do sądu? Co wtedy się stanie? Strasznie się boję... jakie będą tego konsekwencje? Nigdy nie byłam karana. Mam 14 lat.

Gość jgfjfkfuku
Musisz chodzić do szkoły dziecię, bo nie będziesz mieć wykształcenia a za nie chodzenie możesz mieć kuratora iść do poprawczaka i takie tam

Najprawdopodobniej wytoczą Ci sprawę sądową o niechodzenie do tej szkoły, będziesz musiała się tłumaczyć ze swoich nieobecności no a na koniec albo dostaniesz nadzór kuratora albo trafisz do ośrodka szkolno wychowawczego

Gość loovesixk
Ośrodek szkolno wychowawczy....?

Gość Niebiessskoooka,,
Mieszkasz w jakiejs rodzinie patologicznej ze twoim rodzicom wali co sie z tobą dzieje? Gdy z roznych przyczyn nie mozna chodzic do szkoły to stara sie o indywidualny tok nauki a nie siedzi sie w domu jakby nigdy nic. Z powodu świerzbu nie chodzisz cały semstr na zajecia? To chyba zart. Nie wiem jakie teraz sa dzieci ale gdy miałam 14 lat kiblowanie było chyba najwiekszym wstydem jaki mogl tylko spotkac człowieka. A wszelki konsekwencje prawne twojego nie chodzenia do szkoły bedą dotyczyc twoich rodzicow bo ty jestes dzieckiem i oni za ciebie odpowiadają