Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minimgminniog

Mam 16lat w czerwcu zabieram papiery ze szkoły i nie idę dalej

Polecane posty

Gość Minimgminniog

Nie zdam w tym roku, zabiorę papiery z obecnej szkoły (technikum) i nie zaniose do innej, można tak ?

Gość Minimgminniog
Dodam że do obecnej szkoły nie chodzę już prawie 2miesiące

Gość Nie można.
Musisz się uczyć do osiągnięcia pełnoletności. To co robisz jest niezgodne z prawem.

Gość Minimgminniog
Prawnik to można czy nie ?

Gość Minimgminniog
Kurde mamy zjebane prawo w tym kraju, do wszystkiego przymuszają :( moja kuzynka w angli ma tyle lat co ja i nie chodzi do szkoły

Gość Minimgminniog
Dodam że byłem jakiś czas temu w szkole i wychowawczyni powiedziała bym zabrał papiery, chodziło jej chyba o to że jak nie chce to nie muszę chodzić do szkoły..

Gość Minimgminniog
A zabrałes papiery ze szkoły i kurator ani nikt się nie doczepił ?

a jaką karierę masz zamiar rozpocząć w wieku lat 16 i jako absolwent szkoły podstawowej ?

Gość ,n,n.klhklihyoi
co bedziesz dalej robic ?

Gość Minimgminniog
Kurde fajna masz mamę, moja stara nic nie podpisze :(

Gość ,n,n.klhklihyoi
tak i teraz siedzi w domu 21 letni prawiczek nieudacznik :D a jakby został w szkole może by sie potoczyło inaczej :P

Gość Minimgminniog
Gimnazjum skończyłem, nie wiem będę siedział w domu do 18ki a potem wyjadę za granicę

Gość brunetka84
Ale głupoty gadacie !! Ja nie skonczyłam liceum na własne życzenie i przez własną głupotę i bardzo załuję ! Teraz mam 25 lat i powinnam byc po studiach już !! Wiecie jak ludzie reagują jak usłyszą,że nie ma się nawet głupiego liceum-jakbyście mieli śmiertelną chorobę która zaraża wszystkich !! Dlatego lepiej sie uczyć-skończyć to liceum czy technikum....z własnego doświadczenia wiem !!

i przez te 2 lata będziesz po prostu pasożytem ? oczywiście liczysz ,zę za granicą bez znajomości języka i zawodu dojdziesz do wielkich pieniędzy i jeszcze sam sie tam moze będziesz utrzymywał ?

Gość lkiuygtfdcvbnm
Nauka jest obowiązkowa do ukończenia 18 roku życia. Obowiązek szkolny trwa do ukończenia gimnazjum, nie dłużej niż do ukończenia 18 roku życia. Jeżeli ktoś w momencie kończenia gimnazjum nie ma skończonych 18 lat realizuje dalej tzw. obowiązek nauki. w innym zrodle pisza tak Obowiązek szkolny lub przymus szkolny obowiązek poddania się procesowi edukacji powszechnej, zazwyczaj do ukończenia określonego roku życia (np. pełnoletności) lub w ramach określonego poziomu kształcenia (np. ukończenie poziomu gimnazjalnego). bez sensu . to jak jest w koncu? osobiscie niedawno slyszalam ,ze gimnazjum trzeba skonczyc .potem juz nie..... (kwestia dotyczyla mojego chrzesniaka-KOSZMAR CHLOPAK:O)

Gość xbxggxddxgdx
akurat to co sądzą ludzie jest nieważne,robić coś tylko po to by być "normalnym" to głupota.Ja bym sie martwiła raczej o perspektywy,o kase nie o ludzi chociaż prawda taka że lepiej za granicą bez wykształcenia niż w Polsce po studiach.

Gość powiem i ja.....
no wiesz teoretycznie obowiązek szkolny w naszym kraju jest do ukończenia gimnazjum.... tylko ja się zastanawiam co dalej masz zamiar robić ze swoim życiem ?.....rozumiem że być na utrzymaniu rodziców i nic nie robieniu a pewnie wymagania co do ubrania itd....masz co ?....albo szukaniu męża który będzie Cię utrzymywał przecież z takim wykształceniem nigdzie pracy nie dostaniesz

Gość xbxggxddxgdx
za granicą w 2 miesiące nauczy sie lepiej języka niż przez 10 lat w szkole :P chociaż ja bym sie tak bała jechać..

Gość Minimgminniog
Męża ? Nie jestem gejem :p

Gość sllo
Pravik a ty skończyłeś gimnazjum?

Gość brunetka84
i jesteś zadowolony z tego ? Nie wstyd Ci ? Powiedz dziewczynie..cześć mam na imie tak i tam i mam gimnazjum skonczone ?

Gość Minimgminniog
Ja edukacji nie skończę bo jestem za pusty, nie ogarniam matematyki chemi..

Gość xbxggxddxgdx
nie rozumiem co ma wykształcenie do tego jakim kto jest człowiekiem..jeśli ktoś przez to jest nieudacznikiem i nic nie robi to można go uznać za debila bo nic nie robi i jest nieudacznikiem a nie dlatego że skończył gimnazjum. Niektórzy raperzy są tylko po podstawówce ale sobie radzą,mają pasję i są wartościowymi ludźmi,w szkole i tak uczą głupot i niesamodzielnego myslenia

Gość no to szykuje
licencja kariere to ty mozesz zrobic na topiku o sektach więc spierdalaj tam z powrotem a od autorki odwal się , mam alergie na takich popaprańców fanatyków religijnych jak ty

Gość abcdefgkobieta
jasne, że można - co za problem posiedzieć do 18tski w poprawczaku.

Gość abcdefgkobieta
Pravik91... a co dziewczyne to obchodzi że mam gimnazjum skonczone do ruchania nie potrzebna jest szkola do ruchania może nie, ale do znalezienia takiej co poleci na nieuka bez perspektyw, który w życiu nic jej nie zapewni, bo nawet średniego nie ma żeby do jakiejkolwiek pracy iść, to już tak.

Gość jak kończysz
gimnazjum jestes wolna , dalej nic nie trzeba wołałbym dwa lata za granicą uczyc się języka niz chodzic do polskiej szkoły bez celu bo o jakim celu w tym wieku mówimy zawsze mozesz zrobic liceum dla dorosłych w rok i mature , mozna , mozna tylko trzeba chcieć

Gość piękna_wioletka
mój sąsiad wyjechał do UK jak nie zdał matury i całkiem dobrze sobie radzi tylko ma już dziecko :O

Gość Minimgminniog
Poszedł bym do innej szkoły ale boję się że i tam nie zdam..