Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niekarmiaca

A moje dziecko było od urodzenia na sztucznym mleku i jest inteligentniejsze

Polecane posty

Gość niekarmiaca

niż jego rówieśnicy karmieni cycem do 2 roku życia ,i wcale nie choruje, i po co sie zamęczać i denerwowac jak sie nie da karmić?

Gość a po czym to stwierdzasz??
hmmmmmmmmm ??

Gość niekarmiaca
po zasobie słów, wiedzy,kojarzeniu, po tym jak razem sie np bawią w układanie klockow lub puzzli i tamte dzieci nie wiedza jak ułożyc ,a moje tak , i wcale sie nie chwale ,bo nie o to chodzi tylko chce udowodnic mamom, zeby nie miały wyrzutów sumienia jak ja,kiedy przepłakalam miesiac po porodzie, bo nie mialam mleka i siebie o to obwinialam.

Gość tikal
gratuluje, ale troche pomysl - to ze dziecko bylo karmione sztucznym mlekiem nie znaczy ze bedzie mnie inteligentle, ale wedlug statystyk tak mam nadzieje ze rozumiesz, to jak z paleniem papierosow, nie kazdy kto pali ma raka, ale palenie zwieksza ryzyko

Gość różnie dziecki sie rozwijają
takze to co piszesz jest bezpodstawne ja równiez przestałam karmic piersia po 3 miesiącach ze wzgledu powrotu do pracy, szkoły tez było mi przekro ale nie uzywaj argumentów takich jak piszesz bo to nie ma uzasadnienia

Gość kasia mamunia,.,
a kto mówi o zameczaniu??? karmienie piersią to jedno z najpiękniejszych wydarzeń w moim życiu. Zawsze pod ręką gotowe, ciepłe mleczko. Az mi się tęskni do tych chwil.

Gość kasia mamunia,.,
"tamte dzieci nie wiedza jak ułożyc ,a moje tak" to zalęży od dziecka a nie od karmienia. Ja mam dwójkę i córka ( starsza) w wieku dwóch lat układała puzzle z 30 elementów, znała połowe literek w alfabecie, liczyła do pięiu. A synek ma teraz 3 lata i ledwie łączy puzzle z trzech elementów, literki, cyferki w ogóle go nie interesują. Tylko łobuzowanie :) auta, traktory, pociągi :) a oboje byli karmieni do ok 9 miesiąca piersią. to zależy od dziecka.

gdyby inteligencja zależała od sposobu karmienia, otoczeni bylibyśmy przez geniuszy - jako że większość mam rzeczywiście karmi piersią. lecz wystarczy spojrzeć wokół :D

Gość hi hi hi !!!!
ale wymyśliłaś....

Gość bredkkkka
Xlilox - haha, dokladnie! :) Mnie to smieszy, jak ktos tak slepo wierzy w takie teorie. Ja jeszcze nie wiem czy bede karmic, ale napewno nie bede sie o nic obwiniac. A depresje i stres matek z powodu niekarmienia dzieci piersia biora sie z tej chorej presji spolecznej i przez takie teorie o obnizonej inteligencji dziecka :o