Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BógCięKochaaa

Pytanie do niewierzących, niekatolików, ateistów itd

Polecane posty

Gość BógCięKochaaa

Kto stworzył świat?

Gość BógCięKochaaa
Kto to jest wielki bum ?

Gość krystian z malborka
a co byłoby z bogiem gdyby nie było ludzi

a mam pytanie. czemu bóg mógł się ukazywać biblijnym postaciom, a nam - dzisiejszym ludziom już się nie ukazuje? wierzcie w co chcecie, ale te wszystkie farmazony mnie nie przekonują

Gość cospodobnego
Bóg był zawsze. On jest poza czasem i przestrzenią. Nie da się pojąć absolutu Boga, niektórzy jednak doświadczyli Jego miłości w swoim życiu i już nie mają wątpliwości, że On istnieje. Oby i Wam niedowiarkom było to dane

Bóg stworzył świat tylko że Bóg to nie jest "starzec który gdzieś am sobie siedzi" ;) HazyShadeOfWinter -> nie pasuje ci taki kolor włosów wróć do naturalnego :P

Ok, wg ateistów. Ale chodziło mi o to, że dla ateisty odp o stworzenie świata będzie podobna jak odp katolika o stworzenie Boga.

Gość BógCięKochaaa
jestem etatowym koscielnym krzykaczem a jak mam wolne to chleję na umór i piszę o wszystkich świństwach jakie mi się zawsze marzyły a nie wypada mi ich robić.

Krwawa Wilczyca -> tylko że tekst "Bóg był zawsze" coraz bardziej staje się sensowny bo czas wcale nie jest bezwzględny. Problemem ludzi jest to że w pewnych czasach sami sobie narzuciliśmy ograniczenia które popchnęły rozwój myśli w złym kierunku.

bóg ma teraz wysłanników Jezusa i maryje Medjugorie ,Fatima ,akito, kibecho Gwadelupa i wiele innych miejscowości w kturych ona sie pokazuje Licheń ,Gietrzwałd

A ja mam to daleko gdzieś. Waszego boga, wasze kościołki i te gusła ciemne.

Leviatan, a czy istnienie świata od zawsze nie jest logiczne? Mi się jedna teoria podoba w szczególności. Jak wiemy materia skupiona w jednym miejscu doprowadziła do tzw. wielkiego wybuchu, wszechświat stale się oziębia i rozszerza. Gdy rozszerzy się i oziębi "na maksa" (bodajże temp dojdzie do zela absolutnego) może zacząć się zapadać aż dojdzie do ponownego skupienia się materii w jednym miejscu i ponownego wielkiego wybuchu. Tak samo jak rodzimy się z atomów które kiedyś tworzyły inne istnienia, tak samo my jesteśmy podwalinami dla istnień kolejnych. Ale rozumiem, kazdy chce żyć w przekonaniu, że wszystko ma sens, że nasze życie, nasze cele i ideały mają sens. Że cokolwiek się liczy. I ich sprawa, mają takie prawo.

merkaba -> polecam sobie poszukać na necie podobieństwa miedzy Horusem i Jezusem. Ewentualnie poszukać tego na własną rękę w mitologi Egipskiej.

Szkoda że nie widzicie jak was ta religia wykorzystuje... naiwni.

Krwawa Wilczyca -> o coś w tym stylu mi chodzi ;) ludzie postrzegają świat przez materię a zapomnieli o tym że są tak zwanymi obserwatorami (którzy prawdopodobnie są jakąś energią) w materialnym ciele

Gość Natanek
Ja nie rozumiem jak można wierzyć że bóg stworzył życie na ziemi a za razem uznać teorię ewolucji...

"Ja nie rozumiem jak można wierzyć że bóg stworzył życie na ziemi a za razem uznać teorię ewolucji..." Niewidzialny i niewykrywalny Latający Potwór Spaghetti stworzył świat, zaczynając od góry, drzew i karła. Wszystkie dowody na rzecz ewolucji zostały specjalnie podłożone przez niego. Można:classic_cool:

Gość wyjątkowo dzisiaj
A czytałeś/oglądałes Anioły i Demony ? :P

Krwawa Wilczyca -> bardzo blisko jesteśmy rozwiązania :) oglądnij sobie filmy "What the *BLEEP*: Do We Known" i "What the *BLEEP*:Down the Rabbit Hole"