Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zerooo

Czego zazdroszczę

Polecane posty

Cześć Wiecie czego zazdroszczę moim kolegom znaczy "znajomym" bo spotykam się z nimi od święta. Nazwijmy chłopaków X, Y, Z. Jeden jest strasznie wygadany wie co powiedzieć w każdej sytuacji to ułatwia mu życie, brak problemów z pracą, ludzie lubią z nim spędzać czas, dziewczyny się spotykać. To był przykład X teraz Y chłopak przystojny, panienki same się do niego kleją i wskakują do łóżka. Teraz ja Z jak zero nie lubię być w centrum uwagi, jestem nieśmiały, nie potrafię zagadać jak przykład X nie umiem tak rozmawiać chyba brzydki nie jestem.. Staram się dbać o siebie zrobiłem sobie swoją siłownię dbam o zdrowe odżywianie i ciało, zrobiłem porządekz zębami teraz mam ładne proste zęby, ale nie jestem przebojowy. Brakuje mi prawdziwego kumpla, z którym mógłbym się spakować i śmigać na drugi koniec Polski żeby się pobawić. Chciałbym mieć też dziewczynę. To tyle chciałem napisać tylko. Dzięki

Radze sie przyzwyczaić do tego stanu rzeczy. Bo taką wykształciłeś sobie osobowość. Ile masz lat ?

mam 20 lat jestem młody, ale czuje się jak emeryt

Gość psycholognosz kurdewa
powiem tak to zero to jest twój punkt widzenia. spodziewam sie ze X i Y myślą sobie ale ten Z ma super coś tam.

niestety nie ucze się w lo zaocznym, ale mam w planach studia zobaczymy jak za rok pójdzie mi matura i co mnie zainteresuje mam wiele planów. Z jednej strony wiem, że bez wykształcenia nic nie ma, ale z drugiej chce pojechać w świat stopem zwiedzieć rózne kraje, imprezować tam..

Hmm to nie są prawdziwi kumple spotykamy się kiedy oni akurat mają czas nie przywiązałem się do nich wiem, że nie traktują mnie poważnie jako kumpla, ale lepiej tacy niż całkowicie się odciąć od świata

Gość pim pam pam
zostań antropologiem

Nie patrz na innych tylko na siebie. To co uważasz za wade jest zaletą. I na odwrót. Masz marzenia to fajnie, dąż do nich. Ale nie spodziewaj sie ze bedziesz jak Oni. Chodź twoja osobowość dalej sie kształtuję to już raczej cudów nie bedzie :) Wykształcenie to bzdura, w tym kraju bedziesz sie tylko bardziej wkurwiać ze robisz to samo co jełopy z zawodówki a zarabiasz czesto mniej niz oni :D

Gość pim pam pam
Tak w skrócie napisałam ale to rozwiązałoby Twoje problemy. -Poznasz ludzi jacy jak Ty lubią podróżować. -Może poznasz dziewczynę -Zwiedzisz troszkę bo wyjazdy są tam wręcz niezbędne. -Popracujesz nad nieśmiałością bo będziesz musiał rozmawiać z ludźmi. Antropologia kulturowa, czy jak wolisz etnologia jest idealna ;)

Tylko niewiem jak mam to zrobić. Jak znaleźć nowych znajomych, jak zagadać nie jestem rozmowną osobą, niesmiała do tego.

Gość pim pam pam
Na studiach poznasz jeśli wybierzesz etno;) (ze względu na podróże) Chcąc nie chcąc jak jedziesz w teren z ludźmi żyjesz tam z nimi, pijesz, śpisz w jednym pokoju tworzą się więzi. Znajomi sami się znajdą. Nie możesz myśleć tylko o przeszkodach, myśl o tym jak o wyzwaniu ;)

Gość sdsf
Skoro jestes niesmialy, to jak chcesz jechac na drugi koniec Polski sie bawic? JAk chcesz Swiat zwiedziac?

własnie to są moje plany chce pokonać nieśmiałość cieszyć się z życia nie patrzeć na to co inni mają lepszego odemnie a kierunek studiów który mnie interesuje to logistyka to chciałbym studiować

Gość pim pam pam
To tam poznasz masę ludzi ;) Myślałam, że jarają Cię podróże i z nimi chciałbyś wiązać przyszłość dlatego to zaproponowałam ;) Studia to najlepsza rzecz w życiu, a przynajmniej najbardziej "zabawowa". Na bank znajdziesz coś dla siebie tam;) Zarówno pod względem zainteresowań jak logistyka czy znajomych. Nieśmiałość jest nieprzyjemna ale można starać się z nią walczyć. Nie można dać się jej zdominować. Olej ją bo co tracisz tego nie robiąc?

Nic nie tracę, ale wiesz łatwiej powiedzieć trudniej zrobić.. Ale do studiowania jeszcze długa droga.. Ale trzeba mieć plan B plecak, jazda stopem najpierw Europa później obie Ameryki i reszta.

Gość pim pam pam
Jest masa osób jakie lubią podróże jak Ty i na bank kogoś znajdziesz takiego z kim dałoby się plan B realizować. Jak nie etno to może poszukaj u Ciebie w mieście jakiegoś stowarzyszenia zajmującego się podróżami, zapisz się poznaj osoby też tym zajarane i hop w świat ;)

u mnie to raczej pipidówka, ale od teraz zmieniam swoje myślenie. Postaram się bardziej otworzyć na ludzi, nowe znajomości. Dzieki za pomoc :) Mam nadzieje, że nie zniechece się po jednym dniu

Gość pim pam pam
Dasz rade na bank ;) Zdobywanie świata trzeba rozpocząć od czegoś ;) Osobiście znam masę ludzi jak Ty chcących poznawać świat. Mają różne osobowości i świetnie sobie radzą. Grunt to czegoś bardzo chcieć i konsekwentnie dążyć do tego.

skąd jesteś gdzie znaleźć takich ludzi którzy mają zajawkę na podróże zwiedzanie, spanie pod gołym niebem, imprezy w plenerze? u mnie znajomi ludzie z mojego małego miasta raczej mają inne zainteresowania i plany na życie

Gość pim pam pam
Ja Szczecin ale myślę, że wszędzie znajdzie się takich ludzi. Wystarczy dobrze poszukać ;)

może masz rację. Wielkie dzięki za pomoc :) Postaram się zmienić na lepsze i życze ci najlepszego dzieki jeszcze raz :)